• Elevi impactați: 25 elevi
  • Grupa de învățământ: Ciclu primar
  • Urgența alertei: Urgenta
  • Unitatea scolara:COLEGIUL N.V. KARPEN BACAU
  • Nevoi menționate: Tablete
Problema sesizată

Tablete pentru clasa a 3-a de la Colegiul N.V. Karpen Bacău!

Noi, școlarii de la Colegiul N.V. Karpen Bacău, anul acesta scolar l-am inceput fara manualele de limba română și de matematice, la clasa a III-a. Singura varianta de abordare a manualelor este formatul de manualul digital. Pentru a-l folosi, este nevoie urgentă de tablete pentru fiecare copil. In acest mod, fiecare elev va putea deschide individual manualul digital, sa citeasca textul/ cerința din manual si sa rezolve exercitiile. Varianta folosirii videoproiectorului pentru parcurgerea manualelor digitale este dificilă, oricât s-ar mari imaginile, manualul avand pagini cu scris mic, elevii nu pot lucra/ înțelege exercițiile sau textele.

În plus, orele clasice de predare devin din ce in ce mai nemotivante pentru copiii generatiei digitale. Acestia nu mai au rabdare, vor mereu ceva nou, vor sa exploreze singuri manualele digitale, vor sa-si caute independent informatiile solicitate de la temele despre explorarea mediului, despre istorie, geografie, limba romana etc.

Elevii vor și trebuie sa fie participanti activi în procesul didactic! Noi, cadrele didactice, dorim sa ne adaptam la cerintele acestora, sa le organizam ore atractive, captivante, distractive si care sa-i aduca pe elevi in postura de participanti activ la ore! Credem ca instrumentele digitale, integrate armonios, vor contribui la cresterea calitatii procesului de predare/ invatare din scoala noastra. În plus, tabletele ne-ar ajuta și în învățarea online, care urmeaza să înceapă în curand.

Demersuri realizate

Scoala ne-a oferit un videoproiector si un ecran de proiectie. Tabletele scolii, cumparate prin Asociatia Karpen a scolii( 50 buc), au fost date spre utilizare elevilor de la liceu care nu aveau dispozitive de conectare online si care indeplineau anumite conditii.

Nu toti parintii isi permit sa le cumpere copiilor astfel de dispozitive.

 

Detalii de contact
Localizare

Strada Mioriței 76, Bacău, România

1 Susținători

Mesajul tău de incurajare va fi publicat

Publicând acest mesaj, ești de acord să primești notificări periodice din partea hartaedu.ro

Cum mă pot implica

În calitate de persoană fizică sau persoană juridica, poți susține acest caz prin donații în bani, în bunuri, prestări de servicii sau pur și simplu activitate independentă de voluntariat. Dacă ai fost impresionat de caz, însă nu ai în acest moment posibilitatea de a contribui, poți ajuta la creșterea awareness-ului său distribuind-o pe rețelele de socializare.

Pentru a începe să contribui la soluționarea problemei, contactează unitatea de învățământ sau profesorul aplicant pentru a stabili strategia pe mai departe. În acest sens, platforma îți oferă multiple opțiuni de comunicare; accesând unul din butoanele de mai sus, poți suna, trimite un mail sau un mesaj în platformă persoanei de contact pentru această alertă. Butonul “Cum ajung” îți va clarifica poziția exactă a școlii, însă te încurajăm să contactezi aplicantul și să îl notifici înainte de a face o vizită instituției.

Împreună cu profesorul, stabilește o strategie de acțiune și identifică punctele exacte în care ai putea interveni pentru soluționarea problemei. Ulterior anunță-ne și pe noi în legătură cu progresul colaborării cu școala pentru a putea marca problema (sau parte din ea) drept soluționată.

Conectează-te cu persoana de contact
Am intentia de a dona produse/servicii

Completează următorul formular pentru a-ți arată intențiile față de alertă postată.

Vreau sa transmit un mesaj

Completează următorul formular pentru a-ți arată intențiile față de alertă postată.

1 Susținători

Mesajul tău de incurajare va fi publicat

Publicând acest mesaj, ești de acord să primești notificări periodice din partea hartaedu.ro
  • Hâncu Mihai
    mai 7, 2022 at 7:33 am

    Susțin alerta!

Adauga un comentariu
Dorești să oferi o donație?
Nici o companie nu și-a exprimat intenția de a ajuta această alertă.
Fii tu primul care se implică! Click aici

Doresti sa fii tinut la curent cu aceasta alerta sau cu oricare alta ce apare in apropiere?

Lasa-ne numele si adresa ta de e-mail si vei primi un sumar al alertelor din judetul sau din regiunea .