• Elevi impactați: 240 elevi
 • Grupa de învățământ: Ciclu gimnazial, Ciclu primar
 • Urgența alertei: Moderata
 • Unitatea scolara:SCOALA GIMNAZIALA PALANCA
 • Nevoi menționate: Tablă interactivă
Problema sesizată

Situata in judetul Bacau la granita cu judetul Harghita, comuna Palanca este o comunitate cu circa 3000 de locuitori. Scoala Gimnaziala Palanca este singura unitate de invatamant cu personalitate juridica si are in componenta doua structuri - Scoala Primara Popoiu si Scoala Primara Lunca Ciughes. Ofera servicii educationale celor 318 elevi raspanditi in cele trei sate - Cadarasti, Lunca Ciughes si Popoiu. Copiii fac naveta cu microbuzul scolar pe distante cuprinse intre 15 si 10 km, de la cel mai indepartat sat, Cadarasti pana la scolile mentionate. Sunt multi copii aflati in situatii de risc - familii monoparentale, alcoolice, fara venituri sau plecati la munca in strainatate

Avand in vedere ca locurile de munca lipsesc cu desavarsire in comuna si banii sunt putini este foarte dificil sa asiguri baza materiala necesara unui invatamant de calitate. Imi doresc pentru acesti copii o altfel de sala de clasa, o alta atitudine si o implicare din partea profesorilor.  In anul 2021 "scoala" se face cu aceeasi creta, aceleasi manuale invechite din cauza bazei materiale precare, asta conducand la plafonarea atat a elevilor cat si a profesorilor.

Daca am reusi sa avem in cele 4 sali de clasa cate o tabla interactiva cu siguranta ar creste calitatea actului educational, motivarea lor ar fi alta si implicarea profesorilor la alt nivel. Am cautat sponsori si am reusit sa asiguram cate o imprimanta la fiecare ciclu-preprimar, primar si gimnazial. Este un lucru extraordinar avand in vedere ca  nici nu visam la o asemenea reusita. Am depus un proiect finaanta de Fundatia E MAG "Noua ne pasa" si am fost selectati urmand sa implementam la nivelul scolii acest proiect, asigurand in acest fel masa calda pentru 36 de levi aflati in situatii de risc.

Poate am eu asteptari prea mari sau poate imi doresc sa reusesc avand in vedere ca aici mi-am inceput cariera si aici se pare ca o voi incheia dupa ce in cei 43 de ani de cariera am fost invatator, director de scoala, inspector scolar si acum director la scoala care m-a format. Niciodata nu l-am dezamagit pe "Domnul Trandafir "si imi doresc sa reusesc tocmai pentru ca ma carecterizeaza verbul "a reusi."

Demersuri realizate

Am solicitat sprijin unor sponsori-Dedeman, Kaufland, Sky Group. Am reusit sa ne bucuram doar  de sprijinul celor de la Sky Group care ne-au dotat cu 10 imprimante Pantum M7100DW, iar Primaria ne -a achizitionat tonerele.

Nu avem sanse sa gasim parinti antreprenori intrucat lipsesc locurile de munca, iar despre donatii nici nu putem pune problema.

Suntem dornici, dar, din pacate resursele sunt foarte limitate. Am reusit sa gasesc sponsori si sa fac o tinuta personalizata tuturor copiilor -un tricou cu sigla scolii, dar vreau mai mult pentru ei. Vreau sa fie motivati, sa se bucure de mijloace moderne si sa aiba incredere in ei.

Detalii de contact
Localizare

Aleea Parcului 59, Palanca, Bacău County, România

0 Susținători

Mesajul tău de incurajare va fi publicat

Publicând acest mesaj, ești de acord să primești notificări periodice din partea hartaedu.ro

Cum mă pot implica

În calitate de persoană fizică sau persoană juridica, poți susține acest caz prin donații în bani, în bunuri, prestări de servicii sau pur și simplu activitate independentă de voluntariat. Dacă ai fost impresionat de caz, însă nu ai în acest moment posibilitatea de a contribui, poți ajuta la creșterea awareness-ului său distribuind-o pe rețelele de socializare.

Pentru a începe să contribui la soluționarea problemei, contactează unitatea de învățământ sau profesorul aplicant pentru a stabili strategia pe mai departe. În acest sens, platforma îți oferă multiple opțiuni de comunicare; accesând unul din butoanele de mai sus, poți suna, trimite un mail sau un mesaj în platformă persoanei de contact pentru această alertă. Butonul “Cum ajung” îți va clarifica poziția exactă a școlii, însă te încurajăm să contactezi aplicantul și să îl notifici înainte de a face o vizită instituției.

Împreună cu profesorul, stabilește o strategie de acțiune și identifică punctele exacte în care ai putea interveni pentru soluționarea problemei. Ulterior anunță-ne și pe noi în legătură cu progresul colaborării cu școala pentru a putea marca problema (sau parte din ea) drept soluționată.

Conectează-te cu persoana de contact
Am intentia de a dona produse/servicii

Completează următorul formular pentru a-ți arată intențiile față de alertă postată.

Vreau sa transmit un mesaj

Completează următorul formular pentru a-ți arată intențiile față de alertă postată.

0 Susținători

Mesajul tău de incurajare va fi publicat

Publicând acest mesaj, ești de acord să primești notificări periodice din partea hartaedu.ro
mood_bad
 • Inca nu exista comentarii.
 • Adauga un comentariu
  Dorești să oferi o donație?
  Nici o companie nu și-a exprimat intenția de a ajuta această alertă.
  Fii tu primul care se implică! Click aici

  Doresti sa fii tinut la curent cu aceasta alerta sau cu oricare alta ce apare in apropiere?

  Lasa-ne numele si adresa ta de e-mail si vei primi un sumar al alertelor din judetul sau din regiunea .