• Elevi impactați: 200 elevi
 • Grupa de învățământ: Ciclu primar
 • Urgența alertei: Urgenta
 • Unitatea scolara:Scoala Gimnaziala "George Apostu", Stanisesti
 • Nevoi menționate: Tablă interactivă, Videoproiector
Problema sesizată

Scoala este localizata intr o zona defavorizata. Avem doua scoli gimnaziale care au nevoie mare de o imbunatatire in actul predarii, de table magnetice. In cele opt clase de gimnaziu se preda traditional folosind creta. Folosim aceste table deoarece sunt mai accesibile la preț comparativ cu cele albe pentru scriere cu marker sau cele din sticlă colorată. Să nu uităm și de costul accesoriilor – creta fiind mai accesibilă și la îndemână decât markerele.
Tânărul de azi are nevoie de activități care să-i capteze atenția. Mie îmi este foarte ușor să accesez forma digitală a manualului și să rezolvăm în timpul orelor diverse teste interactive. Este straniu ca în era tehnologiilor informaționale să scriem cu creta pe tablă. Totul a început în Scoția în anul 1801. O placă de dimensiuni mari a fost atârnată la perete și atunci a apărut tabla pentru scriere cu creta, care a venit să revoluționeze învățarea și predarea în întreaga lume.

Înainte de tabla agățată la perete, fiecare elev avea o placă individuală, realizată dintr-o plăcuță de lemn vopsită cu pietriș negru, pentru a practica scrisul de mână, pentru a rezolva calcule și pentru a răspunde la întrebările profesorului. Profesorii mergeau prin clasă, evaluând răspunsurile fiecărui elev, atâta timp cât nu era nimic care putea fi folosit ca instrument pentru a arăta informația sau răspunsurile tuturor elevilor simultan. Acest stil de predare și învățare era extrem de individualizat comparativ cu stilul orelor de învățare active și incluzive de astăzi.

Demersuri realizate

De mulți ani se încearcă înlocuirea acestor table cu altele noi, atât prin resurse proprii, prin diferite proiecte, dar inca nu s au gasit surse de finantare. Dorim sa realizam acest demers tehnologic care ar fi un pas urias in procesul de predare invatare pentru elevi si profesori.

Detalii de contact
 • Institutie de invatamant: Scoala Gimnaziala "George Apostu", Stanisesti
 • Localitatea Stanisesti, Bacau
 • Persoana de contact: Obreja Andrei
 • Telefon: 0752970566
 • Adresa e-mail: [email protected]
 • Alertă adaugată de: [email protected]
Localizare

Com. Stanisesti, Bacau, Stănișești 607585

Cum mă pot implica

În calitate de persoană fizică sau persoană juridica, poți susține acest caz prin donații în bani, în bunuri, prestări de servicii sau pur și simplu activitate independentă de voluntariat. Dacă ai fost impresionat de caz, însă nu ai în acest moment posibilitatea de a contribui, poți ajuta la creșterea awareness-ului său distribuind-o pe rețelele de socializare.

Pentru a începe să contribui la soluționarea problemei, contactează unitatea de învățământ sau profesorul aplicant pentru a stabili strategia pe mai departe. În acest sens, platforma îți oferă multiple opțiuni de comunicare; accesând unul din butoanele de mai sus, poți suna, trimite un mail sau un mesaj în platformă persoanei de contact pentru această alertă. Butonul “Cum ajung” îți va clarifica poziția exactă a școlii, însă te încurajăm să contactezi aplicantul și să îl notifici înainte de a face o vizită instituției.

Împreună cu profesorul, stabilește o strategie de acțiune și identifică punctele exacte în care ai putea interveni pentru soluționarea problemei. Ulterior anunță-ne și pe noi în legătură cu progresul colaborării cu școala pentru a putea marca problema (sau parte din ea) drept soluționată.

Conectează-te cu persoana de contact
Am intentia de a dona produse/servicii

Completează următorul formular pentru a-ți arată intențiile față de alertă postată.

Vreau sa transmit un mesaj

Completează următorul formular pentru a-ți arată intențiile față de alertă postată.

mood_bad
 • Inca nu exista comentarii.
 • Adauga un comentariu
  Dorești să oferi o donație?
  Nici o companie nu și-a exprimat intenția de a ajuta această alertă.
  Fii tu primul care se implică! Click aici

  Doneaza prin SMS Trimite mesaj "ELEV" prin SMS la 8845

  Donezi lunar 2 euro și susții educația copiilor din comunități vulnerabile.
  Vezi detalii

  Donează online oricât poți către activitatea depusă de Narada

  Fără să te coste nimic în plus, redirecționând, oferi un strop de putere în plus Asociației Narada, care să facă bine și în numele tău.
  Poți dona orice sumă