• Elevi impactați: 12 elevi
 • Grupa de învățământ: Ciclu primar
 • Urgența alertei: Urgenta
 • Unitatea scolara:ȘCOALA GIMNAZIALĂ ȘELARU
 • Nevoi menționate: Calculatoare/Laptop-uri, Videoproiector
Problema sesizată

Suntem Clasa Stelutelor/pregatitoare si avem nevoie de un videproiector si 12 laptopuri pentru cele 12 stelute care vor sa lumineze in aceasta perioada intunecata. Deoarece in ultimii doi ani acestia nu au mers prea mult timp fizic la gradinita, au pierdut multe informatii care ii ajuta sa isi dezvolte competentele necesare clasei pregatitoare. Pentru a reusi sa trezesc motivatia copiilor si pentru a realiza orele mult mai atractiv si aproape de nevoile lor, avem nevoie de un videoproiector pentru a prezenta cartile/caietele digitale, cat si de alte resurse didactice, deoarece ei sunt atrasi de ceea ce vad. De asemenea, activitatea lor din timpul pandemiei s-a desfasurat mai mult pe WhatsApp, pentru ca parintii nu au dispozitive(laptop/tableta) si nici nu stiu majoritatea sa le foloseasca in scop educationa, adica sa logheze copilul pe platforma scolii. Pentru a depasi aceasta problema anul acesta, daca vom mai ajunge în online, dar si pentru a învata elevii sa se descurce si digital, avem nevoie de 12 laptopuri/tablete pentru stelutele noastre. La acest moment folosesc la clasa un laptop de pe care le prezint elevilor, dar este foarte mica imaginea si nu reusesc sa vada bine. Elevii retin mult mai bine atunci cand si vad decat atunci cand asculta.

Demersuri realizate

Mentionez ca desi am 25 ani vechime ca invatator, nu am avut videoproiector la clasa decat uneori cand, prin rotatie, foloseam videoproiectorul care se afla la nivelul scolii. Pentru a rezolva aceasta problema, in 2015 cand au aparut manualele digitale, mi am achizitionat un videoproiector personal la mana a doua, dar, din pacate, nu a functionat prea mult timp. Deoarece consider ca este foarte util la clasa, am facut cerere catre doamna director a scolii, dar scoala noastra fiind în mediul rural cu efective mici de elevi pe clase, nu ne ajunge bugetul pentru achizitionarea unor videoproiectoare. Am solicitat si Primariei Selaru, unde domnul primar a facut demersuri printr-un proiect, dar pana in prezent nu s-a rezolvat nimic legat de videoproiector, dar au reusit sa puna la dispozitie 10 laptopuri pentru a fi folosite in predarea online de catre cadrele didactice. Majoritatea parintilor nu au o stare materiala foarte buna incat sa isi permita achizitionarea unui  laptop pentru copil. Nu avem o Asociatie a parintilor pentru a face demersuri in vederea achizitiei unui videoproiector. Anul trecut am raportat de mai multe ori situatia lipsei dispozitivelor pentru desfasurarea activitatii in online, dar nu s-a rezolvat nimic la nivel de scoala sau ISJ. Sansele ca fiecare copil sa detina un laptop sunt foarte mici, deoarece in colectivul clasei sunt: o eleva cu CES si este crescuta de bunica, 2 elevi fara un parinte, 2 elevi in grija bunicilor, deoarece parintii sunt despartiti, iar la 7 elevi lucreaza unul dintre parinti sau niciunul si sunt mai multi copii în familie.

Detalii de contact
Localizare

Strada Principala,nr.164,Selaru,Dambovita,Romania

2 Susținători

Mesajul tău de incurajare va fi publicat

Publicând acest mesaj, ești de acord să primești notificări periodice din partea hartaedu.ro

Cum mă pot implica

În calitate de persoană fizică sau persoană juridica, poți susține acest caz prin donații în bani, în bunuri, prestări de servicii sau pur și simplu activitate independentă de voluntariat. Dacă ai fost impresionat de caz, însă nu ai în acest moment posibilitatea de a contribui, poți ajuta la creșterea awareness-ului său distribuind-o pe rețelele de socializare.

Pentru a începe să contribui la soluționarea problemei, contactează unitatea de învățământ sau profesorul aplicant pentru a stabili strategia pe mai departe. În acest sens, platforma îți oferă multiple opțiuni de comunicare; accesând unul din butoanele de mai sus, poți suna, trimite un mail sau un mesaj în platformă persoanei de contact pentru această alertă. Butonul “Cum ajung” îți va clarifica poziția exactă a școlii, însă te încurajăm să contactezi aplicantul și să îl notifici înainte de a face o vizită instituției.

Împreună cu profesorul, stabilește o strategie de acțiune și identifică punctele exacte în care ai putea interveni pentru soluționarea problemei. Ulterior anunță-ne și pe noi în legătură cu progresul colaborării cu școala pentru a putea marca problema (sau parte din ea) drept soluționată.

Conectează-te cu persoana de contact
Am intentia de a dona produse/servicii

Completează următorul formular pentru a-ți arată intențiile față de alertă postată.

Vreau sa transmit un mesaj

Completează următorul formular pentru a-ți arată intențiile față de alertă postată.

2 Susținători

Mesajul tău de incurajare va fi publicat

Publicând acest mesaj, ești de acord să primești notificări periodice din partea hartaedu.ro
 • Bongioiu Georgeta-Adriana
  mai 3, 2022 at 7:48 am

  !

 • Bongioiu Georgeta-Adriana
  mai 3, 2022 at 7:48 am

  .

Adauga un comentariu
Dorești să oferi o donație?
Nici o companie nu și-a exprimat intenția de a ajuta această alertă.
Fii tu primul care se implică! Click aici

Doresti sa fii tinut la curent cu aceasta alerta sau cu oricare alta ce apare in apropiere?

Lasa-ne numele si adresa ta de e-mail si vei primi un sumar al alertelor din judetul sau din regiunea .