• Elevi impactați: 50 elevi
 • Grupa de învățământ: Ciclu gimnazial, Ciclu primar
 • Urgența alertei: Foarte urgenta
 • Unitatea scolara:ȘCOALA GIMNAZIALĂ SCURTEȘTI
 • Nevoi menționate: Videoproiector
Problema sesizată

Având în vedere faptul că proiectoarele video au devenit dispozitive accesibile, utilizate din ce în ce mai mult și mai des în scoli, solicităm ajutorul pentru a avea unul în sala de clasă, pentru elevii claselor a VI a, respectiv clasa a II a. Copiii de astazi sunt mult mai conectati la progresele tehnicii, sunt mult mai rapizi in reactii si, de ce sa nu recunoastem, mai greu de multumit si de atras. Nu multe lucruri pot fi mai frustrante pentru un profesor sau învățător decat sa simta plictiseala elevilor pe care, de multe ori, nici macar nu se straduiesc sa o mascheze. Datorita afisajului mare si a calitatii imaginii, acest dispozitiv capteaza atentia clasei. Elevii pot vizualiza totul pe ecranul computerului: manipularea pictogramelor, meniurile, utilizarea tuturor software-urilor care se afla pe computer. Un alt avantaj pe care ni-l poate oferi este afișarea prezentarii ingrijite, cu videoproiectorul, poti prezenta, de asemenea, o succesiune de diapozitive sau un program interactiv. Asociata cu o tabla interactiva, aceasta utilizare ar castiga si mai mult interes din partea elevilor noștri. De asemenea, poti arata un experiment in direct, fie pentru a realiza un model al acestuia, fie pentru a il analiza (stiinte, informatica etc.). Ecranul poate fi folosit si pentru a proiecta un exercitiu de calcul, ortografie sau conjugare. Profesorul poate apoi sa solicite elevului sa mearga la tabla pentru a face o operatie matematica sau pentru a combina un text. Pentru lectii de istorie sau de geografie, profesorul poate folosi videoproiectorul pentru a crea mai multe diapozitive, pe care apoi le notează scriind direct pe o tableta digitala interactiva, un profesor de biologie sau chimie poate efectua un experiment si sa-l filmeze in timp real. În plus, aceasta soluție este foarte interesanta si pentru elevii absenti. Acestia vor putea face mai usor recuperari cu astfel de cursuri.

Demersuri realizate

A fost solicitat ajutorul primăriei, însă nu poate asigura, sunt destule lucruri de acoperit în școli, mai ales acum în pandemie când întreaga atenție se îndreaptă către respectarea normelor sanitare: măști sanitare, dezinfectant, materiale de igienizare. O altă metodă ar fi solicitarea ajutorului părinților, însă nu ne este recomandată și, nici permisă. Chiar dacă interesul părinților este pozitiv și constructiv, din cauza problemelor de încălcare a conduitei morale și acest ajutor se umbrește de această atitudine. Iată un argument pentru care merită să investim în educașia copiilor noștri.

Detalii de contact
Localizare

Str. Stadionului 3, Scurteşti, Comuna Vadu Pașii, România

Cum mă pot implica

În calitate de persoană fizică sau persoană juridica, poți susține acest caz prin donații în bani, în bunuri, prestări de servicii sau pur și simplu activitate independentă de voluntariat. Dacă ai fost impresionat de caz, însă nu ai în acest moment posibilitatea de a contribui, poți ajuta la creșterea awareness-ului său distribuind-o pe rețelele de socializare.

Pentru a începe să contribui la soluționarea problemei, contactează unitatea de învățământ sau profesorul aplicant pentru a stabili strategia pe mai departe. În acest sens, platforma îți oferă multiple opțiuni de comunicare; accesând unul din butoanele de mai sus, poți suna, trimite un mail sau un mesaj în platformă persoanei de contact pentru această alertă. Butonul “Cum ajung” îți va clarifica poziția exactă a școlii, însă te încurajăm să contactezi aplicantul și să îl notifici înainte de a face o vizită instituției.

Împreună cu profesorul, stabilește o strategie de acțiune și identifică punctele exacte în care ai putea interveni pentru soluționarea problemei. Ulterior anunță-ne și pe noi în legătură cu progresul colaborării cu școala pentru a putea marca problema (sau parte din ea) drept soluționată.

Conectează-te cu persoana de contact
Am intentia de a dona produse/servicii

Completează următorul formular pentru a-ți arată intențiile față de alertă postată.

Vreau sa transmit un mesaj

Completează următorul formular pentru a-ți arată intențiile față de alertă postată.

mood_bad
 • Inca nu exista comentarii.
 • Adauga un comentariu
  Donații oferite
  În data de 22/12/2021, ASOCIATIA EDUCATIA TE FACE MARE , a intervenit cu o sponsorizare în valoare de 1.000 lei, exprimată prin Achizitii directe.
  Școala gimnazială Scurtești are nevoie de un videoproiector
  Despre intervenție:

  Videoproiectorul a fost achiziționat direct de către Asociația Educația te face Mare, după care tot de către Asociație au fost comandate suportul pentru videoproiector și cabluri de conectare.

  Dorești să susții și tu această alertă?
  Implică-te folosind formularul de aici

  Doneaza prin SMS Trimite mesaj "ELEV" prin SMS la 8845

  Donezi lunar 2 euro și susții educația copiilor din comunități vulnerabile.
  Vezi detalii

  Donează online oricât poți către activitatea depusă de Narada

  Fără să te coste nimic în plus, redirecționând, oferi un strop de putere în plus Asociației Narada, care să facă bine și în numele tău.
  Poți dona orice sumă

  Doresti sa fii tinut la curent cu aceasta alerta sau cu oricare alta ce apare in apropiere?

  Lasa-ne numele si adresa ta de e-mail si vei primi un sumar al alertelor din judetul sau din regiunea .