• Elevi impactați: 90 elevi
 • Grupa de învățământ: Ciclu gimnazial
 • Urgența alertei: Foarte urgenta
 • Unitatea scolara:Scoala Gimnazială „Nicu Enea”
 • Nevoi menționate: Calculatoare/Laptop-uri, Dulapuri & rafturi, Imprimantă
Problema sesizată

Din 2010 coordonez realizarea unui grup de lucru alcătuit din cadre didactice și elevi la nivelul Școlii Gimnaziale ”Nicu Enea”, ce are ca finalitate realizarea revistei școlii cu produse obținute în urma acestui demers de analiză critică a realității școlare în care se află, aplicarea și încurajarea conceptului de „learning by doing” -căutarea de soluții la probleme, dar  și de creativitate literară.

Insă, întregul demers se blochează în momentul editării și tehnoredactării materialului deoarece nu dispunem de aparatură performantă care să ne ajute să ne ducem demersul la bun final. Există un calculator la biblioteca școlii pe care lucrăm, dar care nu mai suportă derularea programelor profesionale de editare computerizată (Corel Daw) și am avea nevoie de unul perfomant, imprimanta este alb-negru iar printarea în afara școlii este foarte costisitoare, o imprimantă/studio color care să permită printare A3 și să accepte și realizarea de copertă (pe carton de 140g) ar fi necesară.  De aceea, de mai multe ori, ne-am limitat doar la varianta electronică a materialului, dar elevii-autori nu au mai avut aceeași valorizare a muncii lor ca atunci când ar duce acasă revista în care au publicat ei.

Inclusiv aprovizionarea cu hârtie este o necesitate atât în activitatea curentă a atelierului cât și în printarea finală.

Intâlnirile din atelier se derulează în spațiul bibliotecii, dar nu există o adaptare a mobilierului care să creeze cadrul de comunicare potrivit (nu avem mobilier comod ci doar niște bănci rămase de la alte clase). Ar fi necesar un mobilier prietenos și care să favorizeze creativitatea participanților, un iluminat modern specific spațiilor de lectură, nu neoane reci și impersonale.

Nu am renunțat, an de an am realizat revista și atelierul de lucru, iar în 2019 a fost avizata de ISJ Bacău ca fiind una dintre primele 10 reviste realizate la nivel județean.

Demersuri realizate

Am incercat an de an, începând cu 2010, să ducem acest atelier spre finalitatea lui, revista școlii, care să ofere satisfacții atât elevilor talentați la literatură cât și celor pasionați de desen, grafică. Inclusiv colegii mei au avut un spațiu în care s-au putut exprima liber.

Am realizat, prin fonduri proprii, organizarea atelierului (timp personal alocat, folosirea calc. personal, imprimantă personală), înregistrarea revistei la Biblioteca Naționala a României dar și  participarea la concursuri de specialitate/etapa de avizare organizată de ISJ Bacău.

Adesea, elevii și profesorii care au avut materiale, au preluat pe stick varianta electronică si au printat fiecare unde a putut, dar nu au putut să aibă satisfacția muncii pentru că nimeni nu mai știa de realizarea lor, nefiind un tiraj de cel puțin 100 de exemplare.

In revistă au publicat adesea chiar părinții articole, oferind o perspectivă interesantă și rar întâlnită în revistele altor școli. Chiar foștii elevi, trimit anual materiale, știind că sigur ducem mai departe acest STINDARD al Școlii Nicu Enea.https://www.scoalanicuenea.ro/2019/09/revista-7-plus-editia-2019.html

Detalii de contact
 • Institutie de invatamant: Scoala Gimnazială „Nicu Enea”
 • Localitatea Bacau
 • Persoana de contact: Roșu Lucia-Cerasela
 • Telefon: 0764118318
 • Trimite e-mail
 • Alertă adaugată de: Rosu Lucia
Localizare

Calea Romanului 144, Bacău, România

0 Susținători

Mesajul tău de incurajare va fi publicat

Publicând acest mesaj, ești de acord să primești notificări periodice din partea hartaedu.ro

Cum mă pot implica

În calitate de persoană fizică sau persoană juridica, poți susține acest caz prin donații în bani, în bunuri, prestări de servicii sau pur și simplu activitate independentă de voluntariat. Dacă ai fost impresionat de caz, însă nu ai în acest moment posibilitatea de a contribui, poți ajuta la creșterea awareness-ului său distribuind-o pe rețelele de socializare.

Pentru a începe să contribui la soluționarea problemei, contactează unitatea de învățământ sau profesorul aplicant pentru a stabili strategia pe mai departe. În acest sens, platforma îți oferă multiple opțiuni de comunicare; accesând unul din butoanele de mai sus, poți suna, trimite un mail sau un mesaj în platformă persoanei de contact pentru această alertă. Butonul “Cum ajung” îți va clarifica poziția exactă a școlii, însă te încurajăm să contactezi aplicantul și să îl notifici înainte de a face o vizită instituției.

Împreună cu profesorul, stabilește o strategie de acțiune și identifică punctele exacte în care ai putea interveni pentru soluționarea problemei. Ulterior anunță-ne și pe noi în legătură cu progresul colaborării cu școala pentru a putea marca problema (sau parte din ea) drept soluționată.

Conectează-te cu persoana de contact
Am intentia de a dona produse/servicii

Completează următorul formular pentru a-ți arată intențiile față de alertă postată.

Vreau sa transmit un mesaj

Completează următorul formular pentru a-ți arată intențiile față de alertă postată.

0 Susținători

Mesajul tău de incurajare va fi publicat

Publicând acest mesaj, ești de acord să primești notificări periodice din partea hartaedu.ro
mood_bad
 • Inca nu exista comentarii.
 • Adauga un comentariu
  Dorești să oferi o donație?
  Nici o companie nu și-a exprimat intenția de a ajuta această alertă.
  Fii tu primul care se implică! Click aici

  Doresti sa fii tinut la curent cu aceasta alerta sau cu oricare alta ce apare in apropiere?

  Lasa-ne numele si adresa ta de e-mail si vei primi un sumar al alertelor din judetul sau din regiunea .