• Elevi impactați: 200 elevi
 • Grupa de învățământ: Ciclu gimnazial
 • Urgența alertei: Urgenta
 • Unitatea scolara:ȘCOALA GIMNAZIALĂ SASCUT
 • Nevoi menționate: Cărți & Manuale Școlare, Materiale didactice
Alte nevoi ale clasei
Imprimanta
Problema sesizată

Ma numesc Comorasu Aura si sunt profesoară de limba si literatura română la Scoala Gimnaziala Sascut, cu o vechime de 14 ani in invatamant.

Școala Gimnazială Sascut, la care predau, este  cunoscută prin rezultatele deosebite  obținute la disciplina de limba si literatura română din cadrul  concursurilor  si olimpiadelor școlare  judetene, nationale si internaționale.

Astăzi, recent renovată si modernizată cu  laboratoare CDI, AeL, sala de sport si baza sportivă, laboratoare de chimie, fizica si biologie, Scoala Gimnaziala Sascut are nevoie de un cabinet de limba romana.

De ce este atât  de important? Cabinetul de limba şi literatura română reprezintă cadrul de optimizare a relaţiei profesor-elevi! Limba este tezaurul cel mai pretios pe care il mostenesc copiii de la parinti, depozitul cel mai sacru lasat de generatiile trecute si care merita sa fie pastrat cu sfintenie de generatiile care il primesc.” Aceste vorbe ii apartin lui Vasile Alecsandri.

Limba romana, ca prima disciplina a planului de invatamant si a catalogului scolar, este de cea mai mare insemnatate in extinderea si aprofundarea gandirii, in crearea si largirea orizontului de cultura, in pregatirea elevilor pentru exercitarea, ca adult, a diferitelor profesiuni.

Fara cunoasterea limbii romane nu pot fi asimilate la un nivel satisfacator cunostintele, notiunile, categoriile si conceptele cu care opereaza diferite discipline de invatamant, deoarece activitatea de invatare e conditionata de capacitatea de intelegere si de exprimare a ceea ce elevii citesc si asculta. Posibilitatile reduse ale unor elevi de a comunica in limbajul fiecarei discipline limiteaza cunoasterea si constituie o piedica in realizarea progreselor la invatatura.

Cunoasterea si utilizarea corecta a cuvintelor de catre elevi denota cunostinte temeinice si precise. Saracia vocabularului, confuziile intre termeni si folosirea lor improprie dovedesc lipsa de pregatire. Dezvoltarea exprimarii elevilor este paralela cu acumularea cunostintelor si cresterea potentialului lor intelectual.

De volumul si calitatea deprinderilor de exprimare sunt facute responsabile scoala, familia si societatea. De aceea, optimizarea procesului de formarea a deprinderilor de exprimare in limba in care s-au nascut si au crescut, trebuie sa stea in centrul atentiei.

Studiul limbii romane are o insemnatate cu totul deosebita in formarea multilaterala a elevilor. Fara insusirea corespunzatoare a limbii romane, care pe buna dreptate este considerata “sufletul invatamantului”, nu poate fi conceputa evolutia intelectuala viitoare a scolarilor, pregatirea lor corespunzatoare la celelalte discipline de invatamant, precum si pregatirea pentru activitatea ulterioara.

Aparuta in cadrul activitatii umane odata cu gandirea, limba reprezinta invelisul material al acesteia si este alaturi de munca unul din stimulentele aparitiei si dezvoltarii constiintei. Limba poate fi considerata in aceasta acceptie ca unul dintre cei mai importanti factori de coeziune, de dezvoltare spirituala si progres social.

Toate aceste lucruri nu se pot realiza fără a dispune de materialele specifice: planse cu parti de vorbire, reguli de scriere si de pronunție, dicționare, tabele, scheme.

Demersuri realizate

Numele Scolii Gimnaziale Sascut este cunoscut grație efortului depus de acesti minunați elevi care ne-au reprezentat cu brio la diferite concursuri, implicându-se activ si conștient în diverse activități cultural-artistice.

In prezent scoala dispune de o biblioteca, insa plansele pe care le foloseam  în cadrul orelor  sunt vechi. Ele corespund programei vechi, având în vedere că de câțiva ani în învățământ a fost introdusa o nouă gramatică a limbii române.  Impreuna cu elevii si parintii acestora am incercat sa  realizam machete, planse cu ortograme sau cateva portrete cu clasicii literaturii române. Toate acestea din dorinta de a realiza ore atractive, de a implica activ elevul în procesul de însușire  a limbii române.

Detalii de contact
Localizare

Strada Principală, Sascut, România

0 Susținători

Mesajul tău de incurajare va fi publicat

Publicând acest mesaj, ești de acord să primești notificări periodice din partea hartaedu.ro

Cum mă pot implica

În calitate de persoană fizică sau persoană juridica, poți susține acest caz prin donații în bani, în bunuri, prestări de servicii sau pur și simplu activitate independentă de voluntariat. Dacă ai fost impresionat de caz, însă nu ai în acest moment posibilitatea de a contribui, poți ajuta la creșterea awareness-ului său distribuind-o pe rețelele de socializare.

Pentru a începe să contribui la soluționarea problemei, contactează unitatea de învățământ sau profesorul aplicant pentru a stabili strategia pe mai departe. În acest sens, platforma îți oferă multiple opțiuni de comunicare; accesând unul din butoanele de mai sus, poți suna, trimite un mail sau un mesaj în platformă persoanei de contact pentru această alertă. Butonul “Cum ajung” îți va clarifica poziția exactă a școlii, însă te încurajăm să contactezi aplicantul și să îl notifici înainte de a face o vizită instituției.

Împreună cu profesorul, stabilește o strategie de acțiune și identifică punctele exacte în care ai putea interveni pentru soluționarea problemei. Ulterior anunță-ne și pe noi în legătură cu progresul colaborării cu școala pentru a putea marca problema (sau parte din ea) drept soluționată.

Conectează-te cu persoana de contact
Am intentia de a dona produse/servicii

Completează următorul formular pentru a-ți arată intențiile față de alertă postată.

Vreau sa transmit un mesaj

Completează următorul formular pentru a-ți arată intențiile față de alertă postată.

0 Susținători

Mesajul tău de incurajare va fi publicat

Publicând acest mesaj, ești de acord să primești notificări periodice din partea hartaedu.ro
mood_bad
 • Inca nu exista comentarii.
 • Adauga un comentariu
  Dorești să oferi o donație?
  Nici o companie nu și-a exprimat intenția de a ajuta această alertă.
  Fii tu primul care se implică! Click aici

  Doresti sa fii tinut la curent cu aceasta alerta sau cu oricare alta ce apare in apropiere?

  Lasa-ne numele si adresa ta de e-mail si vei primi un sumar al alertelor din judetul sau din regiunea .