• Elevi impactați: 258 elevi
 • Grupa de învățământ: Liceu
 • Urgența alertei: Urgenta
 • Unitatea scolara:Liceul Teoretic "Virgil Ierunca"
 • Nevoi menționate: Tablă interactivă
Alte nevoi ale clasei
Table interactive pentru fiecare sala de clasa.
Problema sesizată

Unitatea în care predau limba engleză se află in mediul rural. Din păcate, școlile rurale nu beneficiază de aceeași infrastructură, fonduri, oportunități, reputație ca școlile din urban. Elevii noștri de multe ori resimt "complexul educației în școala de la țară" atunci când aleg să își continue studiile în oraș, deși eforturile financiare sunt mai mari pentru ei (fie că e vorba de navetă, cazare sau alte cheltuieli). De aici și ambiția noastră de a transforma micul nostru liceu într-o școală atractivă, ce poate oferi, pe lângă o unitate modernă, și bucuria sau mândria de a fi elevii noștri.

Recunoaștem că există multe alte lucruri ce ar putea fi îmbunătățite, dar marea noastră nevoie ar fi tablele inteligente, care ar putea într-o măsură mare sa sporească eficiența în educație. Pandemia ne-a învățat că trăim într-o lume tehnologizată și nu toți avem acces la această lume. Dotând sălile de clasă, 13 la număr, cu aceste table, orele la orice disciplină ar fi mult mai eficiente. Și spun aceasta, deoarece am avut ocazia să lucrez cu astfel de dispozitive, care au făcut într-adevăr o mare diferență. Așa cum eu am observat, elevii devin mai interesați, mai implicați și mai activi în actul învățării. Aș vrea să lucrez cu astfel de copii și dispozitive și în școala noastră, să îmbinăm tradiționalul și modernul, să readucem interesul și utilitatea educației în prim plan.

Nu este prima încercare de a convinge firmele locale, mai mari sau mai mici să ne sponsorizeze. Însă de fiecare dată dorințele noastre au fost însoțite de refuz. Poate părea o problemă minoră într-o lume a afacerilor, însă pentru școala noastră reprezintă o necesitate care ar duce la îmbunătățirea educației la nivelul întregii societăți. De ce să nu punem punct educației "învechite"? De ce să nu avem și noi dreptul să învățăm conform cerințelor societății moderne? De ce să fim discriminați? De ce să nu fim și noi în pas cu ceilalți? Iată întrebări venite nu doar din partea profesorilor, ci și din partea elevilor. Se pot, oare, auzi vocile tuturor, citind aceste rânduri?

Nu am vrea ca al nostru grai să rămână fără răsunet, nu am vrea un alt refuz, noi vrem să luptăm pentru dreptul nostru la o pregătire modernă, pentru cerințele zilei de mâine.

Nu am vrea să trăim cu dezamăgirea că societatea ne respinge dorințele și necesitățile!

Demersuri realizate

Încercările au fost multiple, de fiecare data fiind nevoiți să expunem problema astfel încât să se conștientizeze faptul că ceea ce noi cerem este în interesul tuturor, al generațiilor actuale și cele viitoare. Domnul director al unității noastre a încercat de nenumărate ori să convingă reprezentanții localității să participe la împlinirea acestei nevoi, însă a fost mereu amânat.

Încercările nu s-au oprit aici, am apelat la diferite firme mai mari sau mai mici să obținem sponsorizări, solicitând sprijinirea educației in mediul rural. Până acum nu am avut parte de un răspuns optimist. De aceea, noi încercăm, încercăm și vom încerca să le asigurăm elevilor noștri condiții moderne și atractive de învățare, de pregătire pentru viață.

Detalii de contact
 • Institutie de invatamant: Liceul Teoretic "Virgil Ierunca"
 • Localitatea Ladesti
 • Persoana de contact: Dragutescu Ana Maria
 • Telefon: 0745821253
 • Adresa e-mail: [email protected]
 • Alertă adaugată de: Ana Dragutescu
Localizare

DN65C, Lădești, România

Cum mă pot implica

În calitate de persoană fizică sau persoană juridica, poți susține acest caz prin donații în bani, în bunuri, prestări de servicii sau pur și simplu activitate independentă de voluntariat. Dacă ai fost impresionat de caz, însă nu ai în acest moment posibilitatea de a contribui, poți ajuta la creșterea awareness-ului său distribuind-o pe rețelele de socializare.

Pentru a începe să contribui la soluționarea problemei, contactează unitatea de învățământ sau profesorul aplicant pentru a stabili strategia pe mai departe. În acest sens, platforma îți oferă multiple opțiuni de comunicare; accesând unul din butoanele de mai sus, poți suna, trimite un mail sau un mesaj în platformă persoanei de contact pentru această alertă. Butonul “Cum ajung” îți va clarifica poziția exactă a școlii, însă te încurajăm să contactezi aplicantul și să îl notifici înainte de a face o vizită instituției.

Împreună cu profesorul, stabilește o strategie de acțiune și identifică punctele exacte în care ai putea interveni pentru soluționarea problemei. Ulterior anunță-ne și pe noi în legătură cu progresul colaborării cu școala pentru a putea marca problema (sau parte din ea) drept soluționată.

Conectează-te cu persoana de contact
Am intentia de a dona produse/servicii

Completează următorul formular pentru a-ți arată intențiile față de alertă postată.

Vreau sa transmit un mesaj

Completează următorul formular pentru a-ți arată intențiile față de alertă postată.

mood_bad
 • Inca nu exista comentarii.
 • Adauga un comentariu
  Dorești să oferi o donație?
  Nici o companie nu și-a exprimat intenția de a ajuta această alertă.
  Fii tu primul care se implică! Click aici

  Doneaza prin SMS Trimite mesaj "ELEV" prin SMS la 8845

  Donezi lunar 2 euro și susții educația copiilor din comunități vulnerabile.
  Vezi detalii

  Donează online oricât poți către activitatea depusă de Narada

  Fără să te coste nimic în plus, redirecționând, oferi un strop de putere în plus Asociației Narada, care să facă bine și în numele tău.
  Poți dona orice sumă