• Elevi impactați: 20 elevi
 • Grupa de învățământ: Ciclu gimnazial
 • Urgența alertei: Urgenta
 • Unitatea scolara:Liceul cu Program Sportiv Tg Jiu
 • Nevoi menționate: Cărți & Manuale Școlare, Dulapuri & rafturi
Problema sesizată

Este o sală de clasă cu aspect ponosit, vetust, neatrăgător. Elevii sunt silitori, preocupați de învățătură, cu aptitudini sportive deosebite. Ei reprezintă un colectiv unit, cu personalitate. Își doresc să se reflecte această personalitate în mediul în care învață. Sala de clasă ilustrează perfect sala de clasă standard în care s-a investit material foarte puțin, sporadic, niciodată nu s-a luat in vedere criteriul estetic, vârsta sau preocupările elevilor. Copiii speră să își desfășoare activitățile într-o clasă mai primitoare, cu un aspect vesel, tineresc. În acest sens, au realizat obiecte care să decoreze pereții sălii de clasă, am achiziționat tablouri din resurse financiare proprii.
Fiecare elev a primit manuale școlare, dar se confruntă cu lipsa unei biblioteci personale care să le satisfacă dorința de a citi. În contextul actual, piața de carte este ofertantă, dar părinții copiilor nu pot, în cele mai multe cazuri, să cumpere cumpere aceste cărți. O sală de clasă cu rafturi și dulapuri care să găzduiască multe cărți e visul clasei a VII-a A.

Demersuri realizate

Sala de clasă are un laptop, videoproiector pe care școala le-a achiziționat deja. Elevii clasei sunt permanent interesați de aspectul clasei, de dotările materiale . Părinții elevilor sprijină elevii în demersurile acestora. În cadrul ședințelor cu părinții am discutat de fiecare dată aceste aspecte fără să se găsească o soluție eficientă, viabilă. Problema datează din clasa a cincea, acum 2 ani, când elevii și-au arătat dezamăgirea față de sala de clasă. Putem preciza că în ciclul primar , sălile de clasă sunt mai atrăgătoare pentru elevi, mai primitoare și elevii au sentimentul apartenenței la acel spațiu .
Pentru îmbunătățirea aspectului clasei, am hotărât să vopsim dulapul existent, dar, din păcate, rezultatul nu a fost mulțumitor sau suficient.
Am luat hotărârea să facem o bibliotecă a clasei cu cărți obținute prin donații care să fie la dispoziția tuturor celor interesați de lectură.
De asemenea, unicul dulap al clasei s-a dovedit a fi neîncăpător pentru obiectele personale ale elevilor .

Detalii de contact
Localizare

Strada 23 August 100, Târgu Jiu, România

0 Susținători

Mesajul tău de incurajare va fi publicat

Publicând acest mesaj, ești de acord să primești notificări periodice din partea hartaedu.ro

Cum mă pot implica

În calitate de persoană fizică sau persoană juridica, poți susține acest caz prin donații în bani, în bunuri, prestări de servicii sau pur și simplu activitate independentă de voluntariat. Dacă ai fost impresionat de caz, însă nu ai în acest moment posibilitatea de a contribui, poți ajuta la creșterea awareness-ului său distribuind-o pe rețelele de socializare.

Pentru a începe să contribui la soluționarea problemei, contactează unitatea de învățământ sau profesorul aplicant pentru a stabili strategia pe mai departe. În acest sens, platforma îți oferă multiple opțiuni de comunicare; accesând unul din butoanele de mai sus, poți suna, trimite un mail sau un mesaj în platformă persoanei de contact pentru această alertă. Butonul “Cum ajung” îți va clarifica poziția exactă a școlii, însă te încurajăm să contactezi aplicantul și să îl notifici înainte de a face o vizită instituției.

Împreună cu profesorul, stabilește o strategie de acțiune și identifică punctele exacte în care ai putea interveni pentru soluționarea problemei. Ulterior anunță-ne și pe noi în legătură cu progresul colaborării cu școala pentru a putea marca problema (sau parte din ea) drept soluționată.

Conectează-te cu persoana de contact
Am intentia de a dona produse/servicii

Completează următorul formular pentru a-ți arată intențiile față de alertă postată.

Vreau sa transmit un mesaj

Completează următorul formular pentru a-ți arată intențiile față de alertă postată.

0 Susținători

Mesajul tău de incurajare va fi publicat

Publicând acest mesaj, ești de acord să primești notificări periodice din partea hartaedu.ro
mood_bad
 • Inca nu exista comentarii.
 • Adauga un comentariu
  Dorești să oferi o donație?
  Nici o companie nu și-a exprimat intenția de a ajuta această alertă.
  Fii tu primul care se implică! Click aici

  Doresti sa fii tinut la curent cu aceasta alerta sau cu oricare alta ce apare in apropiere?

  Lasa-ne numele si adresa ta de e-mail si vei primi un sumar al alertelor din judetul sau din regiunea .