• Elevi impactați: 843 elevi
 • Grupa de învățământ: Liceu
 • Urgența alertei: Urgenta
 • Unitatea scolara:Liceul Teoretic Videle, jud. Teleorman
 • Nevoi menționate: Echipamente de Laborator, Kit-uri Educaționale, Materiale didactice
Problema sesizată

Liceul Teoretic Videle este singura unitate de acest fel care deservește toată zona din jurul orașului Videle, o zona eminamente agrară, sărăcită și o comunitate mic-urbana. Elevii liceului au nevoi educaționale diferite în funcție de backgound-ul școlar dar și de mediul socio-economic din care provin. Prin paleta diversificată a profilurilor( mate-info, științele naturii, filologie, științe sociale, profil tehnologic), liceul încearcă să susțină dezvoltarea fiecărui elev. Plecând de la elevii care își doresc să performeze, să urmeze cariere academice în industrii de top(cibernetică, automatică, medicină etc) și până la aceia care au nevoie de a depăși pragul analfabetismului funcțional șau de a preîntâmpina abandonul școlar, toți au nevoie de un laborator în care să poată studia chimie, fizica, biologia.
Un rol important în dezvoltarea elevului este reprezentat de competențele de bază în științe și tehnologii, care nu se pot realiza în absența laboratorului care să permită conexiuni între noțiunile teoretice și viața cotidiană. Fără a testa practic teoriile discutate, educația STEM rămâne la nivel abstract, iar acum, mai mult ca oricând, se văd lacunele din educația științifică în masă. Frica de vaccinare poate fi cauzată și de o lipsă majoră în educația din aria STEM, educație deficitară atât timp cât este făcută doar la nivel teoretic, ruptă total de aplicațiile practice.
Un laborator de științe le-ar facilita elevilor posibilitatea de a testa concepte și teorii, de a modela la nivel mic procese tehnologice, de a investiga și demonstra ipoteze proprii.

Demersuri realizate

Cu ajutorul comunității locale (prin Consiliul Local) și a sponsorilor (OMV-Petrom, filiala BCR- Videle, Facultatea de Știința și Ingineria Materialelor din cadrul Universității Politehnica București) s-a racordat una din sălile de curs la rețeaua de apă și la canalizare, s-au achiziționat două microscoape (pentru biologie), o serie de planșe (Sistemul Periodic, Seria activității etc) sticlărie de laborator( cca 40 eprubete, pipete și pahare Erlenmeyer) și un minim de reactivi.
Ceea ce avem până acum este mai bine decât nimic, dar este insuficient față de necesarul unui laborator decent, în care să se poată efectua lecții experimentale, demonstrative, investigații științifice.

Detalii de contact
 • Institutie de invatamant: Liceul Teoretic Videle, jud. Teleorman
 • Localitatea Videle
 • Persoana de contact: Rodica Ionescu
 • Telefon: 0727578511
 • Adresa e-mail: [email protected]
 • Alertă adaugată de: v.chimie
Localizare

Strada Republicii 7, Videle, România

Cum mă pot implica

În calitate de persoană fizică sau persoană juridica, poți susține acest caz prin donații în bani, în bunuri, prestări de servicii sau pur și simplu activitate independentă de voluntariat. Dacă ai fost impresionat de caz, însă nu ai în acest moment posibilitatea de a contribui, poți ajuta la creșterea awareness-ului său distribuind-o pe rețelele de socializare.

Pentru a începe să contribui la soluționarea problemei, contactează unitatea de învățământ sau profesorul aplicant pentru a stabili strategia pe mai departe. În acest sens, platforma îți oferă multiple opțiuni de comunicare; accesând unul din butoanele de mai sus, poți suna, trimite un mail sau un mesaj în platformă persoanei de contact pentru această alertă. Butonul “Cum ajung” îți va clarifica poziția exactă a școlii, însă te încurajăm să contactezi aplicantul și să îl notifici înainte de a face o vizită instituției.

Împreună cu profesorul, stabilește o strategie de acțiune și identifică punctele exacte în care ai putea interveni pentru soluționarea problemei. Ulterior anunță-ne și pe noi în legătură cu progresul colaborării cu școala pentru a putea marca problema (sau parte din ea) drept soluționată.

Conectează-te cu persoana de contact
Am intentia de a dona produse/servicii

Completează următorul formular pentru a-ți arată intențiile față de alertă postată.

Vreau sa transmit un mesaj

Completează următorul formular pentru a-ți arată intențiile față de alertă postată.

mood_bad
 • Inca nu exista comentarii.
 • Adauga un comentariu
  Dorești să oferi o donație?
  Nici o companie nu și-a exprimat intenția de a ajuta această alertă.
  Fii tu primul care se implică! Click aici

  Doneaza prin SMS Trimite mesaj "ELEV" prin SMS la 8845

  Donezi lunar 2 euro și susții educația copiilor din comunități vulnerabile.
  Vezi detalii

  Donează online oricât poți către activitatea depusă de Narada

  Fără să te coste nimic în plus, redirecționând, oferi un strop de putere în plus Asociației Narada, care să facă bine și în numele tău.
  Poți dona orice sumă

  Doresti sa fii anuntat cand apare o alerta in apropiere?

  Lasa-ne numele si adresa ta de e-mail si vei primi un sumar al alertelor din judetul sau din regiunea , atunci cand vor aparea.