• Elevi impactați: 150 elevi
 • Grupa de învățământ: Ciclu gimnazial, Școală profesională
 • Urgența alertei: Urgenta
 • Unitatea scolara:Liceul Tehnologic Independenta
 • Nevoi menționate: Echipamente de Laborator, Materiale didactice
Problema sesizată

Una din principalele probleme ar fi lipsa materialelor didactice pentru orele de biologie: nu avem microscoape, doar unul care este foarte vechi și aproape inutilizabil și nici preparate pentru microscop; nu avem atlase școlare pentru biologie; nu avem machete care au o importanță foarte mare pentru a face elevul să aibă o privire de ansamblu a tot ceea ce înseamnă organismul unei plante, organismul animalelor și al omului. Puținele resurse, cum ar fi câteva planșe, le exploatăm la maxim.
Școala nu deține un spațiu pentru aceste laboratoare, deoarece spațiul destinat lor este folosit drept sală de clasă pentru elevii de liceu.
Principala problemă, respectiv faptul că nu avem un spațiu destinat laboratorului, atrage după sine și un proces de învățare deficitar.
Deși sunt conștient că pentru a construi un laborator sunt costuri foarte mari, un prim pas ar fi achiziționarea umătoarelor resurse: 5 microscoape optice și preparate microscopice, atlase școlare pentru tot ciclul gimnazial și pentru fiecare clasă în parte, machete cu structura organismului vegetal și animal, un schelet uman și un set pentru disecție.

Demersuri realizate

Am achiziționat din fonduri proprii câteva lame pentru microscop și am încercat să mă folosesc la maxim de acele câteva planșe pe care le avem în dotare.
Încerc să le prezint elevilor mei cât mai multe prezentări powerpoint cu foarte multe imagini, pentru a substitui unele neajunsuri.
Mi-aș dori să învăț fiecare elev din ciclul gimnazial să utilizeze microscopul.
În imaginea atașată mai jos aveți o fotografie a spațiului ce era destinat unui laborator de biologie, în prezent el fiind utilizat drept spațiu de clasă.

Detalii de contact
Localizare

strada constantei nr 39 independenta, judetul constanta

Cum mă pot implica

În calitate de persoană fizică sau persoană juridica, poți susține acest caz prin donații în bani, în bunuri, prestări de servicii sau pur și simplu activitate independentă de voluntariat. Dacă ai fost impresionat de caz, însă nu ai în acest moment posibilitatea de a contribui, poți ajuta la creșterea awareness-ului său distribuind-o pe rețelele de socializare.

Pentru a începe să contribui la soluționarea problemei, contactează unitatea de învățământ sau profesorul aplicant pentru a stabili strategia pe mai departe. În acest sens, platforma îți oferă multiple opțiuni de comunicare; accesând unul din butoanele de mai sus, poți suna, trimite un mail sau un mesaj în platformă persoanei de contact pentru această alertă. Butonul “Cum ajung” îți va clarifica poziția exactă a școlii, însă te încurajăm să contactezi aplicantul și să îl notifici înainte de a face o vizită instituției.

Împreună cu profesorul, stabilește o strategie de acțiune și identifică punctele exacte în care ai putea interveni pentru soluționarea problemei. Ulterior anunță-ne și pe noi în legătură cu progresul colaborării cu școala pentru a putea marca problema (sau parte din ea) drept soluționată.

Conectează-te cu persoana de contact
Am intentia de a dona produse/servicii

Completează următorul formular pentru a-ți arată intențiile față de alertă postată.

Vreau sa transmit un mesaj

Completează următorul formular pentru a-ți arată intențiile față de alertă postată.

mood_bad
 • Inca nu exista comentarii.
 • Adauga un comentariu
  Dorești să oferi o donație?
  Nici o companie nu și-a exprimat intenția de a ajuta această alertă.
  Fii tu primul care se implică! Click aici

  Doneaza prin SMS Trimite mesaj "ELEV" prin SMS la 8845

  Donezi lunar 2 euro și susții educația copiilor din comunități vulnerabile.
  Vezi detalii

  Donează online oricât poți către activitatea depusă de Narada

  Fără să te coste nimic în plus, redirecționând, oferi un strop de putere în plus Asociației Narada, care să facă bine și în numele tău.
  Poți dona orice sumă