• Elevi impactați: 511 elevi
 • Grupa de învățământ: Liceu
 • Urgența alertei: Urgenta
 • Unitatea scolara:Liceul Tehnologic ”Ferdinand I” Curtea de Argeș, jud. Arges
 • Nevoi menționate: Calculatoare/Laptop-uri, Videoproiector
Alte nevoi ale clasei
30 laptopuri/calculatoare, un videoproiector, boxe si căști audio
Problema sesizată

Liceul Tehnologic ”Ferdinand I” pregătește absolvenți în domeniile: electronică și automatizări, electric, mecanica, telecomunicații și tehnică de calcul. Desfășurarea activităților de instruire practică are loc în 4 ateliere din școală, 2 laboratoare, 1 sală de cerc școlar, precum și în 3 laboratoare de informatică.
De la înființarea instituției în anul 1975, școala noastră este singurul furnizor de resurse umane calificate din zonă, pe domeniile mai sus menționate. Procesul instructiv educativ și baza materială a liceului au fost structurate de-a lungul anilor, în concordanță cu aceste priorități.
Necesitatea unui cabinet de limbi moderne, în cadrul liceului, s-a conturat în ultimii ani în urma schimbărilor survenite în structura examenului național de bacalaureat. Astfel, începând cu anul școlar 2009-2010, limbile moderne au început să fie evaluate la bacalaureat, prin probe de competențe lingvistice, scrise și orale.
De asemenea, din acest an școlar și liceele din România încep tranziția către un nou curriculum axat pe competențe. Reperele metodologice pentru disciplinele limbi moderne, elaborate de către Ministerul Educației și Centrul Național de Politici și Evaluare în Educație, care se aplică în prezent pentru clasele a IX-a, presupune asigurarea insusirii competențelor lingvistice, în scopul atingerii standardelor stabilite, prin Cadrul European Comun de Referință pentru Limbi (CECRL).
Liceul nostru are ca misiune pregătirea temeinică a unor absolvenți competitivi, fie că după terminarea studiilor se îndreaptă către universități, fie către inserția pe piața muncii. O pregătire corespunzătoare în acest sens include și stăpânirea unei limbi moderne, la un nivel certificat și recunoscut internațional. Limbile moderne studiate în cadrul liceului nostru sunt: limba franceza, limba germană și limba engleză.

Dotările necesare pentru desfășurarea orelor de limbi moderne, în vederea pregătirii probelor de competențe lingvistice de audiție, ar fi un număr de 30 de calculatoare/laptopuri găzduite de o sală de clasă, unde să se regăsească un sistem audio corespunzător, un videoproiector și căști individuale pentru elevi.

Demersuri realizate

Un cabinet de limbi moderne, a existat ca sală de clasă dintotdeauna în cadrul liceului. Lipsa unei dotări cu materiale specifice, a făcut de-a lungul timpului, ca acest cabinet de limbi moderne să fie sala de clasă cea mai "mobilă" din liceu, putând fi mutata cel mai ușor, de fiecare dată când se făceau restructurări.
La un moment dat, au existat chiar trei sali cu titulatura de cabinet de limbi moderne, câte unul pentru fiecare dintre limbile moderne studiate în liceul nostru. Colegii de catedră au adus, in fiecare cabinet, materiale "mobile" (hărți, postere, multe realizate chiar de elevi), propriile laptopuri și boxele mobile personale, pentru desfășurarea orelor cu activități de audiție. In anul școlar următor, o luam de la capăt, într-o nouă sală de clasă.
Menționăm că am solicitat și am primit susținerea conducerii școlii de fiecare dată când am realizat activități în cadrul catedrei de limbi moderne și periodic am semnalat conducerii posibilitatea de a înființa un cabinet modern. Profilul specific liceului, precum și reparațiile curente, au avut în mod evident prioritate și până în prezent, nu s-a putut realiza finanțarea cabinetului de limbi moderne din bugetul alocat școlii.

Detalii de contact
 • Institutie de invatamant: Liceul Tehnologic ”Ferdinand I” Curtea de Argeș, jud. Arges
 • Localitatea Curtea De Arges
 • Persoana de contact: Achim Maria Lidia
 • Telefon: 0740199083
 • Adresa e-mail: [email protected]
 • Alertă adaugată de: maria.achim
Localizare

Str. Albești 10, Curtea de Argeș, România

Cum mă pot implica

În calitate de persoană fizică sau persoană juridica, poți susține acest caz prin donații în bani, în bunuri, prestări de servicii sau pur și simplu activitate independentă de voluntariat. Dacă ai fost impresionat de caz, însă nu ai în acest moment posibilitatea de a contribui, poți ajuta la creșterea awareness-ului său distribuind-o pe rețelele de socializare.

Pentru a începe să contribui la soluționarea problemei, contactează unitatea de învățământ sau profesorul aplicant pentru a stabili strategia pe mai departe. În acest sens, platforma îți oferă multiple opțiuni de comunicare; accesând unul din butoanele de mai sus, poți suna, trimite un mail sau un mesaj în platformă persoanei de contact pentru această alertă. Butonul “Cum ajung” îți va clarifica poziția exactă a școlii, însă te încurajăm să contactezi aplicantul și să îl notifici înainte de a face o vizită instituției.

Împreună cu profesorul, stabilește o strategie de acțiune și identifică punctele exacte în care ai putea interveni pentru soluționarea problemei. Ulterior anunță-ne și pe noi în legătură cu progresul colaborării cu școala pentru a putea marca problema (sau parte din ea) drept soluționată.

Conectează-te cu persoana de contact
Am intentia de a dona produse/servicii

Completează următorul formular pentru a-ți arată intențiile față de alertă postată.

Vreau sa transmit un mesaj

Completează următorul formular pentru a-ți arată intențiile față de alertă postată.

mood_bad
 • Inca nu exista comentarii.
 • Adauga un comentariu
  Dorești să oferi o donație?
  Nici o companie nu și-a exprimat intenția de a ajuta această alertă.
  Fii tu primul care se implică! Click aici

  Doneaza prin SMS Trimite mesaj "ELEV" prin SMS la 8845

  Donezi lunar 2 euro și susții educația copiilor din comunități vulnerabile.
  Vezi detalii

  Donează online oricât poți către activitatea depusă de Narada

  Fără să te coste nimic în plus, redirecționând, oferi un strop de putere în plus Asociației Narada, care să facă bine și în numele tău.
  Poți dona orice sumă

  Doresti sa fii tinut la curent cu aceasta alerta sau cu oricare alta ce apare in apropiere?

  Lasa-ne numele si adresa ta de e-mail si vei primi un sumar al alertelor din judetul sau din regiunea .