• Elevi impactați: 51 elevi
 • Grupa de învățământ: Ciclu gimnazial, Ciclu primar
 • Urgența alertei: Urgenta
 • Unitatea scolara:Școala Gimnazială Nr. 1, Râmnicu Sărat
 • Nevoi menționate: Bănci&Scaune, Tablă interactivă
Alte nevoi ale clasei
-aparat de aer condiționat
Problema sesizată

La începutul anului școlar, când am venit în această școală și am preluat clasa I B, am descoperit că sala în care urma să învățăm nu arată ca o clasă modernă, atrăgătoare, care să-i îmbie pe copii să vină cu drag la școală. Printre altele am descoperit următoarele probleme majore:
-mobilierul nu este adecvat nici vârstei elevilor, nici specificului unui învățământ modern, fiind unul combinat, atât cu mese de două persoane, cât și cu bănci individuale, cu scaune deformate și prea late, care nu permit elevilor să se ridice în picioare în timpul orelor sau să iasă cu ușurință la tablă; de aceea, am avea nevoie de 27 de seturi de mobilier individual (bancă + scaun), reglabile;
-avem o singură tablă în clasă, cu care ne descurcăm destul de greu, mai ales când trebuie să o folosim și ca suprafață de proiecție pentru videoproiector, dar avem nevoie și de spațiu pentru a rezolva anumite sarcini; de aceea ne dorim si o tablă interactivă, astfel încât să avem spațiu suficient și pentru lucrul clasic la tablă, dar și pentru unul modern, adaptat nevoilor elevilor de azi;
-întrucât în perioada septembrie-octombrie (dacă toamna este una călduroasă, așa cum a fost în ultimii ani) și mai-iunie temperatura în clasă crește foarte mult; de aceea, avem nevoie de un aparat de aer condiționat care să poată răci un volum de aprox. 180 mc de aer.

Demersuri realizate

Pentru a contrabalansa dezavantajul de a aduce copiii într-un spațiu neprietenos, am încercat, la începutul anului școlar să amenajez, din fonduri proprii, cât mai frumos sala de clasă, astfel încât copiilor să le placă să vină la școală: Apoi, am obținut acordul conducerii școlii de a demara demersuri pentru a căuta surse de finanțare, persoane fizice și juridice, astfel încât să putem începe unele amenajări. Am donat 3,5% din impozitul pe profit de anul trecut și am convins și părinți ai elevilor mei să doneze. Acești bani au fost donați Asociației de părinți Etalon care ne sprijină cu unele achiziții necesare. De asemenea, părinții au fost de acord să ne ajute, însă sprijinul financiar al acestora nu poate fi unul suficient de consistent, așa că ne bazăm mai ales pe sprijinul fizic, cu forță de muncă, dar vom reuși sa recondiționam atât dusumeaua, cât și pervazul.

Detalii de contact
 • Institutie de invatamant: Școala Gimnazială Nr. 1, Râmnicu Sărat
 • Localitatea Râmnicu Sărat
 • Persoana de contact: Bănulescu Marian-Lucian
 • Telefon: 0734489755
 • Trimite e-mail
 • Alertă adaugată de: Lucian B.
Localizare

Strada Ștefan cel Mare, Râmnicu Sărat, România

0 Susținători

Mesajul tău de incurajare va fi publicat

Publicând acest mesaj, ești de acord să primești notificări periodice din partea hartaedu.ro

Cum mă pot implica

În calitate de persoană fizică sau persoană juridica, poți susține acest caz prin donații în bani, în bunuri, prestări de servicii sau pur și simplu activitate independentă de voluntariat. Dacă ai fost impresionat de caz, însă nu ai în acest moment posibilitatea de a contribui, poți ajuta la creșterea awareness-ului său distribuind-o pe rețelele de socializare.

Pentru a începe să contribui la soluționarea problemei, contactează unitatea de învățământ sau profesorul aplicant pentru a stabili strategia pe mai departe. În acest sens, platforma îți oferă multiple opțiuni de comunicare; accesând unul din butoanele de mai sus, poți suna, trimite un mail sau un mesaj în platformă persoanei de contact pentru această alertă. Butonul “Cum ajung” îți va clarifica poziția exactă a școlii, însă te încurajăm să contactezi aplicantul și să îl notifici înainte de a face o vizită instituției.

Împreună cu profesorul, stabilește o strategie de acțiune și identifică punctele exacte în care ai putea interveni pentru soluționarea problemei. Ulterior anunță-ne și pe noi în legătură cu progresul colaborării cu școala pentru a putea marca problema (sau parte din ea) drept soluționată.

Conectează-te cu persoana de contact
Am intentia de a dona produse/servicii

Completează următorul formular pentru a-ți arată intențiile față de alertă postată.

Vreau sa transmit un mesaj

Completează următorul formular pentru a-ți arată intențiile față de alertă postată.

0 Susținători

Mesajul tău de incurajare va fi publicat

Publicând acest mesaj, ești de acord să primești notificări periodice din partea hartaedu.ro
mood_bad
 • Inca nu exista comentarii.
 • Adauga un comentariu
  Dorești să oferi o donație?
  Nici o companie nu și-a exprimat intenția de a ajuta această alertă.
  Fii tu primul care se implică! Click aici

  Doresti sa fii tinut la curent cu aceasta alerta sau cu oricare alta ce apare in apropiere?

  Lasa-ne numele si adresa ta de e-mail si vei primi un sumar al alertelor din judetul Buzau sau din regiunea Muntenia.