• Elevi impactați: 60 elevi
 • Grupa de învățământ: Ciclu gimnazial
 • Urgența alertei: Urgenta
 • Unitatea scolara:Colegiul „Petru Maior” Reghin
 • Nevoi menționate: Cărți & Manuale Școlare
Problema sesizată

Elevii minoritari de la Colegiul Petru Maior au nevoie de cărți în limba română!

Pentru elevii aparținând minorităților naționale a fost şi rămâne o provocare constantă  învăţarea şi receptarea limbii române, aceasta nefiind limbă maternă. Actul comunicării în limba română  devine pe zi ce trece din ce în ce mai provocator şi acesta trebuie să facă obiectul preocupărilor noastre, atât în cadru curricular cât şi extracurricular.

Pornind de la dorința de a dezvolta competenţele pe comunicarea în limba română a elevilor aparținând minorităților naționale, am simțit nevoia  de organizare și implementare a unor activităţi extracurriculare ce îşi propun învăţarea funcţională a limbii române. Pentru a realiza aceste ateliere de literație avem nevoie de cărți în limba română, atractive, potrivite nivelului lor de înțelegere și profilului elevului care învață limba română ca a doua limbă, nematernă.

Aceste cărți ar fi utilizate pentru a familiariza 60 de elevi, vorbitori nativi de limba maghiară, și a-i încuraja să învețe și să exerseze limba română într-o manieră mai practică.

Demersuri realizate

În perioada pandemiei elevii s-au întâlnit online cu voluntarii Fanbook și au citit împreună. Tot pentru a stimula lectura am realizat activități utilizând cărțile oferite prin Teach for România de către Asociația OvidiuRo. Au impactat activitățile de lectură în grup în care au utilizat metode promovate de Fundația Noi Orizonturi. Pentru că elevii nu au acasă cărți în limba română, am folosit librăria virtuală a Fundației Noi Orizonturi.

Lectura în limba română este foarte importantă pentru vorbitorii de limbă română ca limbă nematernă și consider că apropierea de autorii români contemporani, care se adresează copiilor ar fi benefică pentru ei.

Detalii de contact
Localizare

Strada Gării 20, Reghin, România

Cum mă pot implica

În calitate de persoană fizică sau persoană juridica, poți susține acest caz prin donații în bani, în bunuri, prestări de servicii sau pur și simplu activitate independentă de voluntariat. Dacă ai fost impresionat de caz, însă nu ai în acest moment posibilitatea de a contribui, poți ajuta la creșterea awareness-ului său distribuind-o pe rețelele de socializare.

Pentru a începe să contribui la soluționarea problemei, contactează unitatea de învățământ sau profesorul aplicant pentru a stabili strategia pe mai departe. În acest sens, platforma îți oferă multiple opțiuni de comunicare; accesând unul din butoanele de mai sus, poți suna, trimite un mail sau un mesaj în platformă persoanei de contact pentru această alertă. Butonul “Cum ajung” îți va clarifica poziția exactă a școlii, însă te încurajăm să contactezi aplicantul și să îl notifici înainte de a face o vizită instituției.

Împreună cu profesorul, stabilește o strategie de acțiune și identifică punctele exacte în care ai putea interveni pentru soluționarea problemei. Ulterior anunță-ne și pe noi în legătură cu progresul colaborării cu școala pentru a putea marca problema (sau parte din ea) drept soluționată.

Conectează-te cu persoana de contact
Am intentia de a dona produse/servicii

Completează următorul formular pentru a-ți arată intențiile față de alertă postată.

Vreau sa transmit un mesaj

Completează următorul formular pentru a-ți arată intențiile față de alertă postată.

mood_bad
 • Inca nu exista comentarii.
 • Adauga un comentariu
  Dorești să oferi o donație?
  Nici o companie nu și-a exprimat intenția de a ajuta această alertă.
  Fii tu primul care se implică! Click aici

  Doneaza prin SMS Trimite mesaj "ELEV" prin SMS la 8845

  Donezi lunar 2 euro și susții educația copiilor din comunități vulnerabile.
  Vezi detalii

  Donează online oricât poți către activitatea depusă de Narada

  Fără să te coste nimic în plus, redirecționând, oferi un strop de putere în plus Asociației Narada, care să facă bine și în numele tău.
  Poți dona orice sumă