• Elevi impactați: 178 elevi
 • Grupa de învățământ: Ciclu gimnazial
 • Urgența alertei: Urgenta
 • Unitatea scolara:Școala Gimnazială Nr. 1 comuna Livezi, județul Bacău
 • Nevoi menționate: Calculatoare/Laptop-uri, Videoproiector
Problema sesizată

Faptul că schimbările tehnologice aduc cu sine schimbări sociale este greu de contrazis. Alfabetizarea digitală și competențele digitale pot contribui într-un mod pozitiv la capacitarea elevilor Școlii Gimnaziale Nr. 1 Livezi, făcând accesibile lecții atractive și interactive, utilizarea calculatoarelor la orele de Informatică și TIC și eliminarea decalajului digital în comunitățile locale.
În școala noastră există o sală cu câteva stații de lucru (doar 6 sunt funcționale) uzate și moral și fizic. Dacă laboratorul de informatică ar fi dotat cu 20 de stații de lucru, un server, un videoproiector montat în tavan și un ecran de proiecție fixat pe perete, pot spune că ar fi un laborator de vis.
În anul școlar 2020-2021 (anul în care mi-am început activitatea la această școală), în condiții de pandemie, online și cu prezență fizică la școală, orele de Informatică și TIC s-au desfășurat ajutându-mă de telefoanele copiilor și de tabletele pe care le-au primit elevii.
Ca profesor de informatică și TIC mi-am desfășurat activitatea în sălile de clasă și online.
Elevii noștri, profesorii școlii și comunitatea locală ar fi profund recunoscători pentru dotarea corespunzătoare a laboratorului de informatică "Pentru Viitor".

Vă mulțumim din suflet!

Demersuri realizate

Din cauza lipsei de finanțare nu am făcut niciun demers pentru a dota laboratorul de informatică. În perioada școlii online s-au achiziționat tabletele care au fost date copiilor acasă pentru a se putea conecta la ore. S-au tot reinstalat acele computere, dar fiind vechi și slabe ca și configurație, acestea cedează întrutotul.

Detalii de contact
 • Institutie de invatamant: Școala Gimnazială Nr. 1 comuna Livezi, județul Bacău
 • Localitatea Livezi
 • Persoana de contact: Doinita Senduleac
 • Telefon: 0744553078
 • Trimite e-mail
 • Alertă adaugată de: Scratch2021
Localizare

Str. Principală 307, Livezi, Bacău County, România

0 Susținători

Mesajul tău de incurajare va fi publicat

Publicând acest mesaj, ești de acord să primești notificări periodice din partea hartaedu.ro

Cum mă pot implica

În calitate de persoană fizică sau persoană juridica, poți susține acest caz prin donații în bani, în bunuri, prestări de servicii sau pur și simplu activitate independentă de voluntariat. Dacă ai fost impresionat de caz, însă nu ai în acest moment posibilitatea de a contribui, poți ajuta la creșterea awareness-ului său distribuind-o pe rețelele de socializare.

Pentru a începe să contribui la soluționarea problemei, contactează unitatea de învățământ sau profesorul aplicant pentru a stabili strategia pe mai departe. În acest sens, platforma îți oferă multiple opțiuni de comunicare; accesând unul din butoanele de mai sus, poți suna, trimite un mail sau un mesaj în platformă persoanei de contact pentru această alertă. Butonul “Cum ajung” îți va clarifica poziția exactă a școlii, însă te încurajăm să contactezi aplicantul și să îl notifici înainte de a face o vizită instituției.

Împreună cu profesorul, stabilește o strategie de acțiune și identifică punctele exacte în care ai putea interveni pentru soluționarea problemei. Ulterior anunță-ne și pe noi în legătură cu progresul colaborării cu școala pentru a putea marca problema (sau parte din ea) drept soluționată.

Conectează-te cu persoana de contact
Am intentia de a dona produse/servicii

Completează următorul formular pentru a-ți arată intențiile față de alertă postată.

Vreau sa transmit un mesaj

Completează următorul formular pentru a-ți arată intențiile față de alertă postată.

0 Susținători

Mesajul tău de incurajare va fi publicat

Publicând acest mesaj, ești de acord să primești notificări periodice din partea hartaedu.ro
mood_bad
 • Inca nu exista comentarii.
 • Adauga un comentariu
  Dorești să oferi o donație?
  Nici o companie nu și-a exprimat intenția de a ajuta această alertă.
  Fii tu primul care se implică! Click aici

  Doresti sa fii tinut la curent cu aceasta alerta sau cu oricare alta ce apare in apropiere?

  Lasa-ne numele si adresa ta de e-mail si vei primi un sumar al alertelor din judetul sau din regiunea .