• Elevi impactați: 56 elevi
 • Grupa de învățământ: Școală profesională
 • Urgența alertei: Foarte urgenta
 • Unitatea scolara:COLEGIUL TEHNIC ,,PETRU PONI "
 • Nevoi menționate: Echipamente de Laborator
Problema sesizată

Problema principală cu care ne confruntăm este nerealizarea componentei de formare de priceperi și deprinderi, la standardele de pregatire profesională, din cauza dotărilor neconforme cu mijloace didactice în atelierul școlar de mecanică.

Aceast neajuns se evidențiază fie prin lipsa unor mijloacelor didactice, fie prin existența unor mijoace în atelier dar cu un grad mare de uzură fizică și morală. În realitate toate mijloacele de învățare existente au o vechime de cel putin 30 de ani și prin aspectul lor sunt total neatractive pentru elevi. Standardele de pregătire profesională includ liste minime de resurse materiale pe care, la o confruntare cu inventarul atelierului , nu le regăsim sau dacă sunt ele se găsesc deteriorate, uzate sau în număr insuficient.

Lipsesc sau trebuie înlocuite bancurile de lucru, dotate cu menghine și trusele de lacatușărie pentru cele 14 puncte de lucru, corespunzătoare unei grupe de elevi, SDV-urile folosite la lucrările de lăcărușerie sau la cele de asamblare , mijloacele de masurare și verificare, mașini și utilaje specifice lucrărilor ce trebuie efectuare în vederea dobândirii competențelor,semifabricate, materiale necesare și echipamente de protecție specifice.

Lipsa acestor mijloace pune profesorul în situația de a improviza, de a căuta soluții de realizare in afara școlii, de a tranforma ora de instruire practică în una de transmitere de cunoștințe. Orele nu sunt atractive pentru că nu pot fi realizate proiecte cu finalități materiale care să dea satisfacție elevilor. Elevii, chiar cu abilități, nu pot sa-și formeze competențele sau nu pot atinge nivele superioare de performanță.
Mediul de învățare, prin vechimea și uzura mijloacelor, este neatractiv nepropice stimulării creativității, a gândirii, a colaborării.

Demersuri realizate

Am reușit să dotăm cabinetul teoretic de mecanică cu câteva echipamente prin ajutorul companiei IPSO Agricultura.

Teoria trebuie însă pusă în parctică pentru a învăța meserie și dorim să nu ne oprim aici în eforturile de modernizare. Proiectul nu necesită avize și aprobări suplimentare. Atelierul are avizele ISU și avizele sanitare de funcționare. Achizițiile necesare pentru dotarea atelierului se vor face prin intermediul firmei SC Teraimpex SRL cu care se vor demara negocieri privind costurile de achiziții.

Avem deja o echipă de oameni, angajați ai școlii, care se vor putea ocupa de montările echipamentelor. Deoarece școala are personal angajat calificat, lucrările de igienizare precum și montarea și punerea in funcțiune a mașinilor și utilajelor se va face cu muncitorii proprii și nu este necesară implicarea altor parteneri externi.

Detalii de contact
 • Institutie de invatamant: COLEGIUL TEHNIC ,,PETRU PONI "
 • Localitatea Roman
 • Persoana de contact: Radu Florin
 • Telefon: 0765985318
 • Trimite e-mail
 • Alertă adaugată de: Florin Radu
Localizare

Bulevardul Republicii, Roman, România

0 Susținători

Mesajul tău de incurajare va fi publicat

Publicând acest mesaj, ești de acord să primești notificări periodice din partea hartaedu.ro

Cum mă pot implica

În calitate de persoană fizică sau persoană juridica, poți susține acest caz prin donații în bani, în bunuri, prestări de servicii sau pur și simplu activitate independentă de voluntariat. Dacă ai fost impresionat de caz, însă nu ai în acest moment posibilitatea de a contribui, poți ajuta la creșterea awareness-ului său distribuind-o pe rețelele de socializare.

Pentru a începe să contribui la soluționarea problemei, contactează unitatea de învățământ sau profesorul aplicant pentru a stabili strategia pe mai departe. În acest sens, platforma îți oferă multiple opțiuni de comunicare; accesând unul din butoanele de mai sus, poți suna, trimite un mail sau un mesaj în platformă persoanei de contact pentru această alertă. Butonul “Cum ajung” îți va clarifica poziția exactă a școlii, însă te încurajăm să contactezi aplicantul și să îl notifici înainte de a face o vizită instituției.

Împreună cu profesorul, stabilește o strategie de acțiune și identifică punctele exacte în care ai putea interveni pentru soluționarea problemei. Ulterior anunță-ne și pe noi în legătură cu progresul colaborării cu școala pentru a putea marca problema (sau parte din ea) drept soluționată.

Conectează-te cu persoana de contact
Am intentia de a dona produse/servicii

Completează următorul formular pentru a-ți arată intențiile față de alertă postată.

Vreau sa transmit un mesaj

Completează următorul formular pentru a-ți arată intențiile față de alertă postată.

0 Susținători

Mesajul tău de incurajare va fi publicat

Publicând acest mesaj, ești de acord să primești notificări periodice din partea hartaedu.ro
mood_bad
 • Inca nu exista comentarii.
 • Adauga un comentariu
  Donații oferite
  În data de 23/07/2021, IPSO SRL , a intervenit cu o sponsorizare în valoare de 123.170 lei, exprimată prin Donatie financiara.
  Colegiul Tehnic Petru Poni din Roman are nevoie de atelier de mecanică
  Despre intervenție:

  Colegiul Tehnic “Petru Poni” din Roman Neamț și compania IPSO Agricultura au un trecut de colaborare de 7 ani. Până recent, această colaborare se traducea prin faptul că acesta era unul din liceele din unde IPSO recruta câte 2 elevi de la profilul mecanic, care să facă practică în compania lor. Mai apoi, tot IPSO i-a ajutat să achiziționeze o tablă interactivă, un soft educațional pentru mecanică, 5 tablete, 2 monitoare și un tester de mașină. Pentru că sprijiniseră în trecut cabinetul teoretic de mecanică, s-au decis să intervină și asupra atelierului.

  Sprijinirea Colegiului li s-a părut profitabilă și celor de la IPSO pentru că ei au văzut-o ca pe o investiție indirectă în calitatea viitorilor profesioniști în domeniu care vor intra pe piața muncii. Prin sponsoririzarea lor, atelierul de mecanică s-au putut schimba toate bancurile de lucru cu unele noi-nouțe. În plus, s-au achiziționat versiuni moderne ale mașinăriilor și uneltelor aflate până atunci în atelier, printre care: mașini de găurit cu coloană, polizoare, mașini de debitat, truse de lăcătușerie, truse industriale, burghie, mașini de șlefuit și truse de scule, împreună cu toate accesoriile necesare.

  IPSO Agricultura este importator unic autorizat al mașinilor și utilajelor John Deere, cel mai mare producător de utilaje agricole la nivel mondial. Rezultatul acestui parteneriat: din 2009, IPSO Agricultură este lider pe piața tractoarelor din România.

  Link website: https://www.ipso.ro/ 

  Dorești să susții și tu această alertă?
  Implică-te folosind formularul de aici

  Doresti sa fii tinut la curent cu aceasta alerta sau cu oricare alta ce apare in apropiere?

  Lasa-ne numele si adresa ta de e-mail si vei primi un sumar al alertelor din judetul sau din regiunea .