• Elevi impactați: 677 elevi
 • Grupa de învățământ: Liceu
 • Urgența alertei: Urgenta
 • Unitatea scolara:Colegiul Național „Grigore Moisil”
 • Nevoi menționate: Calculatoare/Laptop-uri, Kit-uri Educaționale
Problema sesizată

Colegiul Național „Grigore Moisil” este unul dintre cele mai bune colegii din județ, având rezultate remarcabile la concursurile si olimpiadele școlare. În școală există un club de robotică care organizează în beneficiul copiilor din cadrul instituției de învățământ activități de tipul: workshopuri pe teme de tehnologie; cursuri de programare gratuite; proiecte ce verifică cunoștințele dobândite.
Scopul Clubului de robotică este de a cupla și integra studierea cunoștințelor teoretice-științifice predate în liceu cu aplicarea practică a acestora, în cadrul conceptului educativ STEAM (Science Technology Engineering Art and Math ).
În cadrul clubului de robotică elevii se pot pregăti pentru meseriile viitorului, ei învăță cum să construiască și să programeze un robot pentru ca acesta să îndeplinească funcții specifice dar în acelaşi timp îşi dezvoltă noi abilităţi şi competențe STEAM, spiritul de echipă şi de competitivitate, îşi descoperă noi prieteni cu pasiuni comune. Ei înţeleg în mod practic fenomenele şi lumea înconjurătoare. Elevii care își doresc vor fi sprijiniți să participle la competiții naționale de profil.
Ne dorim dotarea cu echipamente necesare a clubului:
- senzori;
- kituri de robotică;
- electronice;
- sistem VR;
- tablete;
- laptop.

Demersuri realizate

Pentru soluționarea problemei semnalate s-a apelat la sprijinul conducerii școlii care a căutat soluții la sponsori locali, la administrația locală. De asemenea, asociația de părinții ne sprijină cu diverse resurse pe care le au disponibile.
Am încercat prin diferite proiecte individuale să dezvoltăm baza materială în domeniul IT reușind să achiziționăm 10 seturi de bază micro:bit și o imprimantă.
În cadrul proiectelor desfășurate în școală un număr de 4 profesori au participat la cursuri de perfecționare în educație STEM.

Detalii de contact
 • Institutie de invatamant: Colegiul Național „Grigore Moisil”
 • Localitatea Onesti
 • Persoana de contact: Buzatu Cristina-Lăcrămioara
 • Telefon: 0234321943
 • Trimite e-mail
 • Alertă adaugată de: cribuzatu
Localizare

Strada Tineretului 14, Onești, România

578 Susținători

Mesajul tău de incurajare va fi publicat

Publicând acest mesaj, ești de acord să primești notificări periodice din partea hartaedu.ro

Cum mă pot implica

În calitate de persoană fizică sau persoană juridica, poți susține acest caz prin donații în bani, în bunuri, prestări de servicii sau pur și simplu activitate independentă de voluntariat. Dacă ai fost impresionat de caz, însă nu ai în acest moment posibilitatea de a contribui, poți ajuta la creșterea awareness-ului său distribuind-o pe rețelele de socializare.

Pentru a începe să contribui la soluționarea problemei, contactează unitatea de învățământ sau profesorul aplicant pentru a stabili strategia pe mai departe. În acest sens, platforma îți oferă multiple opțiuni de comunicare; accesând unul din butoanele de mai sus, poți suna, trimite un mail sau un mesaj în platformă persoanei de contact pentru această alertă. Butonul “Cum ajung” îți va clarifica poziția exactă a școlii, însă te încurajăm să contactezi aplicantul și să îl notifici înainte de a face o vizită instituției.

Împreună cu profesorul, stabilește o strategie de acțiune și identifică punctele exacte în care ai putea interveni pentru soluționarea problemei. Ulterior anunță-ne și pe noi în legătură cu progresul colaborării cu școala pentru a putea marca problema (sau parte din ea) drept soluționată.

Conectează-te cu persoana de contact
Am intentia de a dona produse/servicii
Formular donatie (#1)

Completează următorul formular pentru a-ți arată intențiile față de alertă postată.

Vreau sa transmit un mesaj
Formular donatie (#1)

Completează următorul formular pentru a-ți arată intențiile față de alertă postată.

578 Susținători

Mesajul tău de incurajare va fi publicat

Publicând acest mesaj, ești de acord să primești notificări periodice din partea hartaedu.ro
 • Poane Andreea Georgiana
  mai 19, 2022 at 7:50 pm

  Sustin acest proiect deoarece am fost eleva in cadrul liceului Grigore Moisil, profesorii sunt implicati in dezvoltarea copiilor si sunt mereu atenti la nevoile lor. Sunt oameni dedicati, care daca ar avea resursele necesare, ar schimba multe lucruri in beneficiul elevilor, care au nevoie de sustinere si indrumare. Elevii din acest liceu sunt cu siguranta implicati si dornici de a invata multe lucruri noi. 🤗

 • Enache Adrian
  mai 18, 2022 at 12:05 pm

  Susțin acest proiect deoarece merită.

 • Roclin Ungureanu
  mai 17, 2022 at 8:40 pm

  Am fost eleva Colegiului Național “Grigore Moisil” și consider cu tărie faptul că are nevoie de echipamente moderne pentru clubul de robotică.
  De asemenea, este un liceu de prestigiu în Onești unde se înscriu elevii care doresc să învețe, să își dezvolte abilitățile iar aceste echipamente vor facilita întregul proces.

Adauga un comentariu
Donații oferite
În data de 05/09/2022, Blockchain Industries , a intervenit cu o sponsorizare în valoare de 4.400 lei, exprimată prin Bunuri & Servicii.
Colegiul Național „Grigore Moisil ” Onești are nevoie de dotare pentru clubul de robotică
Despre intervenție:

Dorești să susții și tu această alertă?
Implică-te folosind formularul de aici

Doresti sa fii tinut la curent cu aceasta alerta sau cu oricare alta ce apare in apropiere?

Lasa-ne numele si adresa ta de e-mail si vei primi un sumar al alertelor din judetul Bacau sau din regiunea Moldova.

Subscription Form (#6)