• Elevi impactați: 42 elevi
 • Grupa de învățământ: Liceu
 • Urgența alertei: Foarte urgenta
 • Unitatea scolara:Liceul Teologic ”Episcop Melchisedec” - Roman
 • Nevoi menționate: Kit-uri Educaționale, Tablă interactivă
Problema sesizată

Majoritatea elevilor din clasa mea (Clasa a IX - a B) sau care învață în acest spațiu (o clasă postliceală de profil sanitar) provin din medii cu resurse financiare precare, din care lipsesc modele culturale și educaționale  autentice și, în plus, există analfabetism funcțional dominant. De asemenea, acești adolescenți au nevoie, cel puțin în primii doi ani, de cursuri de dezvoltare emoțională, desfășurate sub îndrumarea unui specialist, consilier psihologic, obișnuit și acreditat să lucreze cu mecanismele mentale ale adolescenților. Noi am discutat cu un specialist în domeniu, însă fondurile disponibile nu acoperă necesarul pentru achitarea remunerației acestuia, noi fiind în căutare de o sursă de finanțare externă. Pentru că viziunea și strategiile educationale se schimbă și devin centrate pe formarea de competențe europene, pe digitalizare, formare continuă și formarea inteligentei emoționale, m-am gândit că soluția ar fi conceperea unui proiect care să rezolve holistic aceste probleme. Acest proiect, în mare, constă în realizarea unei oferte școlare coerente, centrate pe:

1. digitalizarea conținuturilor curriculare, implicând abordări inter și transdisciplinare și participarea la lecții într-un spațiu amenajat adecvat și modern;

2. utilizarea în procesul educational a unei table interactive și respectiv a kit-urilor educaționale pentru tabla, centrate pe documentare și dezbateri, care să "frângă" analfabetismul funcțional; .

3. participarea la 10  ședințe în cadrul unui proiect de dezvoltare emoțională și de formare a atitudinii antibullying.

 

Demersuri realizate

O parte dintre aceste activități sunt pregătite sau în pregătire, pentru că au necesitat doar voluntariat sau activarea unor comisii ale cadrelor didactice din liceu, altele ni se par imposibil de realizat, din lipsa de fonduri.

1. Igienizarea completă a spațiului va fi asigurată de liceu;

2. Elaborarea unui Plan de formare a motivației învățării și a atitudinii anitibullying și negocierea prezenței unui specialist, acreditat să lucreze cu mecanismele mentale ale adolescenților

3. Personal, m-am implicat într-un proces de digitalizare a conținuturilor, pe care le-am folosit și în școala online. Aceste module curriculare digitalizate implică utilizarea și explicarea metodelor didactice interactive la clase, prezintă interdisciplinar conținuturile şi pune accent pe învățarea activă. Atașez câteva link-uri, ale unor asemenea module, elemente ale unui  manual interdisciplinar digital, centrat pe discipline umaniste, pe care intenționez să îl acrediteze prin MEN.  Nu le pot folosi însă la clasă din lipsa unei table interactive și a tabletelor pentru elevi.

https://library.livresq.com/details/6016b56501f06b00076b7fdc

https://library.livresq.com/details/5fa008ca4d39546759bc8bfe

https://library.livresq.com/details/6024d5c11cf6ae00070c122f

https://library.livresq.com/details/6049bd68a08ebe00076d5a85

https://library.livresq.com/details/60202b8f01f06b00077e746d

 

Școala noastră va asigura igienizarea spațiului, dar am avea nevoie de:

1. de rafturi și de mobilier adecvat unei săli de clasă moderne;

2. Kit-uri educaționale complete, pe discipline, sau de dezvoltare emoțională;

Această dotare ar fi capabilă să stimuleze în elevi bucuria și motivația învățării prin formare de competențe, nu prin tehnica " dicteului automat" și a memorării mecanice - rădăcina tuturor relelor din educația  actuală din România.

Dacă am reuși în proiectul pe care ni l-am propus, am oferi elevilor noștri de clasa a IX - a, dar nu numai mai lor, un model educational inovativ, care i-ar propulsa dintr-odată în lumea viitorului,  pe care l-ar putea vedea mai clar și pentru care s-ar putea pregăti  adecvat.

Am ales varianta unui proiect, întrucât prin cârpeli nu se poate face performantă și nu se pot forma competențe, iar problemele nu se vor rezolva niciodată

Detalii de contact
 • Institutie de invatamant: Liceul Teologic ”Episcop Melchisedec” - Roman
 • Localitatea Roman
 • Persoana de contact: Elena Drăghiceanu
 • Telefon: 0746861306
 • Adresa e-mail: [email protected]
 • Alertă adaugată de: Elena Draghiceanu
Localizare

Roman, România, Str. Alexandru cel Bun

Cum mă pot implica

În calitate de persoană fizică sau persoană juridica, poți susține acest caz prin donații în bani, în bunuri, prestări de servicii sau pur și simplu activitate independentă de voluntariat. Dacă ai fost impresionat de caz, însă nu ai în acest moment posibilitatea de a contribui, poți ajuta la creșterea awareness-ului său distribuind-o pe rețelele de socializare.

Pentru a începe să contribui la soluționarea problemei, contactează unitatea de învățământ sau profesorul aplicant pentru a stabili strategia pe mai departe. În acest sens, platforma îți oferă multiple opțiuni de comunicare; accesând unul din butoanele de mai sus, poți suna, trimite un mail sau un mesaj în platformă persoanei de contact pentru această alertă. Butonul “Cum ajung” îți va clarifica poziția exactă a școlii, însă te încurajăm să contactezi aplicantul și să îl notifici înainte de a face o vizită instituției.

Împreună cu profesorul, stabilește o strategie de acțiune și identifică punctele exacte în care ai putea interveni pentru soluționarea problemei. Ulterior anunță-ne și pe noi în legătură cu progresul colaborării cu școala pentru a putea marca problema (sau parte din ea) drept soluționată.

Conectează-te cu persoana de contact
Am intentia de a dona produse/servicii

Completează următorul formular pentru a-ți arată intențiile față de alertă postată.

Vreau sa transmit un mesaj

Completează următorul formular pentru a-ți arată intențiile față de alertă postată.

mood_bad
 • Inca nu exista comentarii.
 • Adauga un comentariu
  Dorești să oferi o donație?
  Nici o companie nu și-a exprimat intenția de a ajuta această alertă.
  Fii tu primul care se implică! Click aici

  Doneaza prin SMS Trimite mesaj "ELEV" prin SMS la 8845

  Donezi lunar 2 euro și susții educația copiilor din comunități vulnerabile.
  Vezi detalii

  Donează online oricât poți către activitatea depusă de Narada

  Fără să te coste nimic în plus, redirecționând, oferi un strop de putere în plus Asociației Narada, care să facă bine și în numele tău.
  Poți dona orice sumă