• Elevi impactați: 16 elevi
 • Grupa de învățământ: Ciclu gimnazial, Ciclu primar
 • Urgența alertei: Urgenta
 • Unitatea scolara:Centrul Şcolar pentru Educaţie Incluzivă Satu Mare (clasa Negreşti-Oaş)
 • Nevoi menționate: Cărți & Manuale Școlare
Problema sesizată

Sunt profesor psihopedagog la Centrul Şcolar pentru Educaţie Incluzivă Satu Mare, dar îmi desfăşor activitatea în Negreşti-Oaş, unde sunt 2 clase cu copii din Negreşti-Oaş şi localităţile limitrofe. Copiii au vârste diferite, sunt înscrişi în clasele pregătitoare, I, a II-a şi tot aşa până la clasa a X-a şi cu toţii au cerinţe educaţionale speciale sau diferite dizabilităţi (tulburări de spectru autist, sindrom Down, tulburări comportamentale şi emoţionale). În acest an şcolar mi-am propus să le citesc câte o carte în fiecare zi, astfel că am ajuns la 100 de cărţi citite din septembrie şi până în aprilie. Iar roadele am început să le culegem acum. În urma numeroaselor activităţi de literaţie şi a interesului trezit pentru lectură prin citirea celor 100 de cărţi, copiii au început deja să citească cuvinte simple şi propoziţii scurte, astfel că îmi doresc să le pot oferi câteva cărţi concepute special pentru dislexie şi pentru nivelul la care se află ei acum, dar am nevoie de ajutor pentru achiziţionarea lor.
Este vorba despre:
1. Cărţile din colecţia "Clubul Dys"- 147 lei (preţ întreg)
2. Cărţile din colecţia "DYS_CLASIC"- 232 lei (preţ întreg)
3. Cărţile din colecţia "Citesc uşor"- 186 lei (preţ întreg)
4. Cărţile din colecţia "Fabulele lui Esop"- 142,5 (preţ întreg)
5. Colecţia Flippo- 119,60 lei (preţ întreg)
6. Kit citire cuvinte frecvente- 200 lei (preț întreg).
*Acestea sunt prețurile de pe site-ul editurii Gama, dar sunt și reduceri uneori.

Demersuri realizate

Până acum toate cărţile pe care le-am citit copiilor sunt cărţi pe care le-am cumpărat eu sau le aveam în biblioteca de acasă.
Din păcate, copiii provin din familii cu situaţii financiare dificile (pe lângă veniturile mici, unii copii au nevoie şi de terapie) şi medii dezavantajate, iar părinţii abia reuşesc să le asigure minimul de rechizite necesare desfăşurării activităţilor.
Situaţia clasei noastre este atipică: clasa se află într-o locaţie diferită de sediul principal, într-un spaţiu pus la dispoziţie de o altă şcoală din Negreşti-Oaş (astfel că nu putem folosi materialele din locaţia principală aflată la aprox. 50 km, iar şcoala în care ne aflăm nu ni le poate asigura pentru că nu aparţinem de ea).
Începând cu anul şcolar 2021-2022 am căutat surse de finanţare şi, cu ajutorul prietenilor, precum şi hartaedu.ro, am reuşit să primim câteva donaţii: rechizite pentru copii, materiale educaţionale, imprimantă şi tablă interactivă. Dar nevoi încă există şi, mai ales, dorinţa de a le asigura copiilor condiţiile pe care le merită.

Detalii de contact
 • Institutie de invatamant: Centrul Şcolar pentru Educaţie Incluzivă Satu Mare (clasa Negreşti-Oaş)
 • Localitatea Negresti Oas
 • Persoana de contact: Dogeanu Laura
 • Telefon: 0726107027
 • Trimite e-mail
 • Alertă adaugată de: lauradogeanu
Localizare

Strada Victoriei 101, Negrești-Oaș, România

0 Susținători

Mesajul tău de incurajare va fi publicat

Publicând acest mesaj, ești de acord să primești notificări periodice din partea hartaedu.ro

Cum mă pot implica

În calitate de persoană fizică sau persoană juridica, poți susține acest caz prin donații în bani, în bunuri, prestări de servicii sau pur și simplu activitate independentă de voluntariat. Dacă ai fost impresionat de caz, însă nu ai în acest moment posibilitatea de a contribui, poți ajuta la creșterea awareness-ului său distribuind-o pe rețelele de socializare.

Pentru a începe să contribui la soluționarea problemei, contactează unitatea de învățământ sau profesorul aplicant pentru a stabili strategia pe mai departe. În acest sens, platforma îți oferă multiple opțiuni de comunicare; accesând unul din butoanele de mai sus, poți suna, trimite un mail sau un mesaj în platformă persoanei de contact pentru această alertă. Butonul “Cum ajung” îți va clarifica poziția exactă a școlii, însă te încurajăm să contactezi aplicantul și să îl notifici înainte de a face o vizită instituției.

Împreună cu profesorul, stabilește o strategie de acțiune și identifică punctele exacte în care ai putea interveni pentru soluționarea problemei. Ulterior anunță-ne și pe noi în legătură cu progresul colaborării cu școala pentru a putea marca problema (sau parte din ea) drept soluționată.

Conectează-te cu persoana de contact
Am intentia de a dona produse/servicii

Completează următorul formular pentru a-ți arată intențiile față de alertă postată.

Vreau sa transmit un mesaj

Completează următorul formular pentru a-ți arată intențiile față de alertă postată.

0 Susținători

Mesajul tău de incurajare va fi publicat

Publicând acest mesaj, ești de acord să primești notificări periodice din partea hartaedu.ro
mood_bad
 • Inca nu exista comentarii.
 • Adauga un comentariu
  Dorești să oferi o donație?
  Nici o companie nu și-a exprimat intenția de a ajuta această alertă.
  Fii tu primul care se implică! Click aici

  Doresti sa fii tinut la curent cu aceasta alerta sau cu oricare alta ce apare in apropiere?

  Lasa-ne numele si adresa ta de e-mail si vei primi un sumar al alertelor din judetul sau din regiunea .