• Elevi impactați: 35 elevi
 • Grupa de învățământ: Ciclu primar
 • Urgența alertei: Urgenta
 • Unitatea scolara:Școala Gimnazială „Mihai Viteazul” Craiova
 • Nevoi menționate: Bănci&Scaune, Tablă interactivă
Problema sesizată

Problemele cu care se confruntă cei 35 de elevi ai clasei a III-a A (Micii Astronauți) sunt lipsa unei table interactive si lipsa mobilierului modular. Acest lucru afectează în mod direct activitățile elevilor prin neefectuarea temelor sau refuzul de a participa la activitățile care se bazează pe utilizarea tehnologiei, respectiv imposibilitatea elevilor de a lucra in echipe sau pe centre de interes.
Deși 10% din elevi se descurcă cu utilizarea tehnologiei, cunosc aplicațiile  și platformele utilizate până în prezent, cea mai mare parte din elevi are nevoie de a exersa/experimenta tehnologia la școala, sub îndrumarea mea.
Prin utilizarea tablei SMART, elevii vor putea beneficia și de o oferta generoasă de lecții interactive de științe/ matematică/lb. română/arte vizuale, de experiențe interactive, concursuri, quizz-uri, proiecte STEM, eTwinning etc..
Cred cu tărie că învățarea din sala de clasă trebuie să fie o bucurie (elevii să facă ceea ce le place), cu multă „joacă” (să învețe unii de la alții, să se motiveze reciproc) si cu perseverență  (să exerseze mult, încercare-eroare). O tablă interactivă în clasă si mobilierul modular (35banci+35scaune+1catedra) ne-ar aduce această bucurie, ne-ar da incredere in fortele proprii si ne-ar ajuta să ne adaptam cu usurinta schimbarilor sec. XXI.

Demersuri realizate

Am obtinut finantare de la Asociația TechSoup pentru cele 3 proiecte (300euro/proiect) desfasurate în cadrul Meet and Code cu ajutorul Scratch, Python și Ozobot si am achiziționat 3 tablete+3 roboti.
Sunt unul dintre cei 25 de Ambasadori Îndreptar Digital la nivel național, sunt pasionată de tehnologie, programare, codare, dar lipsa unei table SMART ne limiteaza accesul la tot ce este nou, la proiectele bazate pe investigatie, la platformele/aplicatiile de lucru in timp real, iar lipsa mobilierului modular ne ingreuneaza munca in echipa.
Ne dorim ca școala să fie locul unde noi, „astronauții și căpitanul”, putem să prindem aripi, putem să ne pregătim pentru viitor cu ajutorul dispozitivelor moderne de învățare.
Vă mulțumim mult pentru că investiți în educația noastră!
https://www.facebook.com/CuvantulLibertatii/posts/4443689059077052
https://indreptardigital.ro/post_type_news/sala-de-acasa-a-invatatoarei-nicoleta-barbu/

Detalii de contact
Localizare

Aleea Arhitect Duiliu Marcu 16, Craiova, România

1231 Susținători

Mesajul tău de incurajare va fi publicat

Publicând acest mesaj, ești de acord să primești notificări periodice din partea hartaedu.ro

Cum mă pot implica

În calitate de persoană fizică sau persoană juridica, poți susține acest caz prin donații în bani, în bunuri, prestări de servicii sau pur și simplu activitate independentă de voluntariat. Dacă ai fost impresionat de caz, însă nu ai în acest moment posibilitatea de a contribui, poți ajuta la creșterea awareness-ului său distribuind-o pe rețelele de socializare.

Pentru a începe să contribui la soluționarea problemei, contactează unitatea de învățământ sau profesorul aplicant pentru a stabili strategia pe mai departe. În acest sens, platforma îți oferă multiple opțiuni de comunicare; accesând unul din butoanele de mai sus, poți suna, trimite un mail sau un mesaj în platformă persoanei de contact pentru această alertă. Butonul “Cum ajung” îți va clarifica poziția exactă a școlii, însă te încurajăm să contactezi aplicantul și să îl notifici înainte de a face o vizită instituției.

Împreună cu profesorul, stabilește o strategie de acțiune și identifică punctele exacte în care ai putea interveni pentru soluționarea problemei. Ulterior anunță-ne și pe noi în legătură cu progresul colaborării cu școala pentru a putea marca problema (sau parte din ea) drept soluționată.

Conectează-te cu persoana de contact
Am intentia de a dona produse/servicii

Completează următorul formular pentru a-ți arată intențiile față de alertă postată.

Vreau sa transmit un mesaj

Completează următorul formular pentru a-ți arată intențiile față de alertă postată.

1231 Susținători

Mesajul tău de incurajare va fi publicat

Publicând acest mesaj, ești de acord să primești notificări periodice din partea hartaedu.ro
 • Lapadus Iuliana
  mai 20, 2022 at 7:34 pm

  Incurajez aceste activități școlare. Mult succes!

 • Grecescu Cristiana Mariana
  mai 20, 2022 at 1:54 pm

  Imi place educatia.

 • Birdau irina
  mai 19, 2022 at 6:50 pm

  Susțin

 • Grecu Cristina Nicoleta
  mai 17, 2022 at 9:53 pm

  Va sustin deoarece proiectul este unul foarte benefic pentru “Micii astronauti” si nu numai. Acesta initiativa este in concordanta cu cerintele mediului actual si consider ca atat aceasta scoala cat si toate celelalte institutii din intreaga tara trebuie sa se incadreze in aceste norme. Copiii trebuie sa lucreze smart si interactiv, in felul acesta consider ca absorb informatia mult mai usor si intr un mod mult mai placut.

 • Ion Ana-Maria
  mai 17, 2022 at 8:06 pm

  Este un proiect foarte bun, e un ajutor important pentru copii.

 • Bălă Costinel
  mai 17, 2022 at 5:11 pm

  Educație pentru un viitor mai bun!

Adauga un comentariu
Donații oferite
În data de 05/09/2022, Blockchain Industries , a intervenit cu o sponsorizare în valoare de 4.900 lei, exprimată prin Bunuri & Servicii.
Clasa a III-a A de la Școala Gimnazială „Mihai Viteazul” Craiova are nevoie de o tablă interactivă
Despre intervenție:

Dorești să susții și tu această alertă?
Implică-te folosind formularul de aici

Doresti sa fii tinut la curent cu aceasta alerta sau cu oricare alta ce apare in apropiere?

Lasa-ne numele si adresa ta de e-mail si vei primi un sumar al alertelor din judetul Dolj sau din regiunea Oltenia.