• Elevi impactați: 60 elevi
 • Grupa de învățământ: Ciclu gimnazial, Ciclu primar
 • Urgența alertei: Urgenta
 • Unitatea scolara:Școala Gimnazială Nr. 22 Galați
 • Nevoi menționate: Bănci&Scaune, Dulapuri & rafturi
Problema sesizată

Mă numesc Janeta Simona Maravela și sunt profesor pentru învățământ primar, titular, cu gradul I la Școala Gimnazială Nr. 22 din Galați care are jumătate de secol de existență. Este o școală frumoasă de cartier din care au pornit pe drumul vieții cu succes mii de copii.

În urma cu 3 ani s-a finalizat reabilitarea școlii, dar din păcate schimbarea mobilierului nu s-a realizat. Cei care au ajutat la realizarea și achiziționarea de mobilier în unele clase au fost părinții.

Parte din această școală este și clasa noastră, poreclită Clubul Bucuriei de către elevii mei frumoși și isteți. Sala în care ne desfășurăm activitatea este la parter, răcoroasă vara și călduroasă iarnă. Am adus o pată de culoare pereților, dar avem probleme cu mobilierul. Urgența noastră o reprezintă mobilierul. Copiii nu au dulapuri în care să-și pună lucrurile. În clasă avem un dulap în care sunt puse materialele didactice, o catedră veche, iar băncile și scaunele  vechi și deteriorate sunt cele care ne creează cele mai multe probleme. Schimbarea mobilierului ar impacta pozitiv un număr de 60 de elevi deoarece în aceeași clasă învață dimineața elevii mei și după-amiaza învată o clasă de gimnaziu.

Demersuri realizate

Odată cu trecerea timpului, băncile și scaunele copiilor au suferit o degradare vizibilă. Acestea au fost vopsite sau lăcuite, dar în continuare reprezintă o problemă întrucât zilnic copiii întâmpină dificultăți: fie suferă zgârieturi, fie își agață hăinuțele și lucrurile.

De-a lungul vremii cei mai importanți parteneri ai școlii, părinții, și-au arătat devotamentul alături de copii și profesori prin sponsorizări diverse pentru a face din școala noastră un loc cald și primitor. Cu ajutorul acestora au fost mobilate unele săli de clasă din școală. Altele așteaptă în continuare ajutor pentru a ne desfășura activitățile noastre de învățare.

Ca învățător, am lucrat mulți ani în alternativa educațională "Step by Step", ani care și-au pus amprenta asupra mea prin modul de abordare al lecțiilor.

Mobilierul reprezintă o parte esențială în activitățile noastre zilnice. Modul în care așez băncile copiilor îmi permite să utilizez cât mai multe metode de învățare moderne care fac accesibile copiilor conținuturile lecțiilor, dar și dă posibilitatea de a facilita și încuraja relațiile de prietenie între copii prin lucrul în pereche, în echipe sau în grup.

Detalii de contact
 • Institutie de invatamant: Școala Gimnazială Nr. 22 Galați
 • Localitatea Galaţi
 • Persoana de contact: Maravela Janeta Simona
 • Telefon: 0236324244
 • Trimite e-mail
 • Alertă adaugată de: Simona MRV
Localizare

Strada Zidarilor 5, Galați, România

0 Susținători

Mesajul tău de incurajare va fi publicat

Publicând acest mesaj, ești de acord să primești notificări periodice din partea hartaedu.ro

Cum mă pot implica

În calitate de persoană fizică sau persoană juridica, poți susține acest caz prin donații în bani, în bunuri, prestări de servicii sau pur și simplu activitate independentă de voluntariat. Dacă ai fost impresionat de caz, însă nu ai în acest moment posibilitatea de a contribui, poți ajuta la creșterea awareness-ului său distribuind-o pe rețelele de socializare.

Pentru a începe să contribui la soluționarea problemei, contactează unitatea de învățământ sau profesorul aplicant pentru a stabili strategia pe mai departe. În acest sens, platforma îți oferă multiple opțiuni de comunicare; accesând unul din butoanele de mai sus, poți suna, trimite un mail sau un mesaj în platformă persoanei de contact pentru această alertă. Butonul “Cum ajung” îți va clarifica poziția exactă a școlii, însă te încurajăm să contactezi aplicantul și să îl notifici înainte de a face o vizită instituției.

Împreună cu profesorul, stabilește o strategie de acțiune și identifică punctele exacte în care ai putea interveni pentru soluționarea problemei. Ulterior anunță-ne și pe noi în legătură cu progresul colaborării cu școala pentru a putea marca problema (sau parte din ea) drept soluționată.

Conectează-te cu persoana de contact
Am intentia de a dona produse/servicii

Completează următorul formular pentru a-ți arată intențiile față de alertă postată.

Vreau sa transmit un mesaj

Completează următorul formular pentru a-ți arată intențiile față de alertă postată.

0 Susținători

Mesajul tău de incurajare va fi publicat

Publicând acest mesaj, ești de acord să primești notificări periodice din partea hartaedu.ro
mood_bad
 • Inca nu exista comentarii.
 • Adauga un comentariu
  Dorești să oferi o donație?
  Nici o companie nu și-a exprimat intenția de a ajuta această alertă.
  Fii tu primul care se implică! Click aici

  Doresti sa fii tinut la curent cu aceasta alerta sau cu oricare alta ce apare in apropiere?

  Lasa-ne numele si adresa ta de e-mail si vei primi un sumar al alertelor din judetul sau din regiunea .