Problema sesizată
Copilăria oricui ar trebui să fie plină de râsete și jocuri, altfel nu este copilărie. Prin joc se dezvoltă inteligența, originalitatea, creativitatea, spiritul de echipă, dar și sufletul. Copilul nu doar creste, el se dezvoltă prin joc.
Platon spunea:" Cea mai eficientă educație pentru un copil constă în joacă cu lucruri frumoase."
Ce poate fi mai frumos și sănătos în același timp decât o joacă educativă în aer liber?
Ne propunem amenajarea unui spațiu recreativ, dotarea și folosirea lui. Un spațiu unde copilul să aibă libertatea de a-și exprima ideile, unde poate munci cu sârg, pentru că nu există pentru copii o muncă mai serioasă decât joaca.
Pană la urmă, cum spunea Albert Einstein: "Jocul e cel mai eficient tip de cercetare."
Acest Teatru de vara destinat activităților în aer liber va fi un mini-amfiteatru cu scenă acoperită pe schelet metalic, gradene din lemn și spații verzi cu diverse soiuri de plante.
Educația copiilor este influențată de mediul în care trăiesc, de aceea școala trebuie să se implice în crearea de spații îngrijite și frumoase, care să răspundă nevoilor educative.
În acest sens, curtea școlii are nevoie de o amenajare multifuncțională, în așa fel încât să permită desfășurarea unor activități diverse: educative, ecologice, recreative, artistice, cu atât mai mult cu cât școala nu are o sală de festivități.
Spațiul verde din curtea școlii trebuie să prindă viață și să devină un teatru de vară, unde copiii pot să se joace, să învețe sau să facă mici serbări.
Curtea școlii ca o lume în care pot exersa toate rolurile pe care le visează sau pe care le vor avea în familie, in comunitate, în profesie.