Problema sesizată
Școala noastră face eforturi considerabile pentru a deveni acel loc în care toți copiii să se simtă acceptați, apreciați și sprijiniți. Pentru a reuși, însă, avem o mare nevoie: crearea unei săli care să sprijine acest proces de incluziune.
Ne dorim să amenajăm Sala Bucuriei, o sală de clasă care să ofere posibilitatea copiilor să se bucure de activități de art terapie, de o zonă liniștită pentru lectură, de activități de consiliere de grup unde vor învăța să colaboreze, să prevină comportamentele de discriminare și unde vor putea să ajute (activități de mentorat) sau să se lase ajutați (prin activități de sprijin).
Elevii aflați în situații vulnerabile, în situații de risc de abandon școlar sau de neadaptare la cerințele educaționale vor găsi acolo un loc special plin de resurse umane și materiale.
Pentru profesori, această sala va fi locul unde se vor bucura de workshop-uri lunare pe tematica incluziunii și vor avea șansa de a realiza activități extracurriculare bazate pe teme ce încurajează acceptare, încrederea în sine și colaborarea pentru ca astfel să își sprijine elevii să găsească soluții creative la dificultățile lor.
În vederea asigurării colaborării, părinții pot beneficia aici de ședințe de consiliere de grup precum și de activități ludice, comune părinte-copil.