Problema sesizată
Secolul actual este un secol al vitezei și al tehnologiei, iar elevii sunt considerați nativi digitali.
Din păcate Școala Gimnazială Silivașu de Câmpie nu le poate oferi acestor nativi digitali posibilitatea de a explora măcar în cadrul orelor de TIC și a orelor de consiliere în mod sigur Internetul, de a face lucruri practice care să-i țină antrenați mereu. Și toate acestea din cauza faptului că școala noastră nu dispune de un laborator de informatică.
Observăm că se pune accent tot mai mare pe digitalizare și pe îndrumarea elevilor spre lucruri permise pe internet și scoțând în evidență pericolele la care se pot expune dacă accesează pagini interzise sau cu potențial pericol pentru ei. Dar, din păcate, la nivelul școlii noastre acest lucru rămâne la stadiul de sugestie și atenționare.
Considerăm că un laborator de informatică este obligatoriu în orice școală, așa că postăm și aici rugămintea de a ne ajuta cineva să dotăm un cabinet pentru acești copilași minunați.
Elevii Școlii Gimnaziale Silivașu de Câmpie (clasele V-VIII) au nevoie de un videoproiector ZENKABEAT ZK8319 WiFi și de un Homcom ecran de proiectare pentru perete 244x183cm pentru desfășurarea orelor de curs în laboratorul de informatică.
Am mai făcut o alertă pentru mobilier și o alertă pentru PC-URI.
Ținem să menționăm că majoritarea elevilor au un nivel financiar precar, că majoritatea provin din familii defavorizate și că școala este una mică cu un buget redus și cu puține resurse financiare, motiv pentru care nu ne permitem să ne achiziționăm o astfel de multifuncțională.
Din cauza tuturor acestor aspecte negative (zonă izolată, defavorizată, nivel financiar precar, familii defavorizate etc.) rata abandonului școlar este însemnată. Mai mult decât atât, după terminarea celor 8 clase majoritatea decid să nu dea Evaluarea Națională și nici să meargă la o școala profesională, mulțumindu-se doar cu cele 8 clase. Sperăm că având materiale diverse, jucării, cărți atractive, videoproiector și lecții interactive să determinam cât mai mulți elevi să vină zilnic la școală și să-și continue studiile și după finalizarea clasei a VIII-a.
Ne dorim să le facem un mediu cât mai plăcut, mai familiar și mai util.
Vă rugăm să ne ajutați în acest sens.
Vă mulțumim!