• Elevi impactați: 39 elevi
 • Grupa de învățământ: Ciclu gimnazial
 • Urgența alertei: Foarte urgenta
 • Unitatea scolara:Școala Gimnazială Silivașu de Câmpie
 • Nevoi menționate: Tabletă
Problema sesizată

Secolul actual este un secol al vitezei și al tehnologiei, iar elevii sunt considerați nativi digitali.
Din păcate Școala Gimnazială Silivașu de Câmpie nu le poate oferi acestor nativi digitali posibilitatea de a explora măcar în cadrul orelor de TIC și a orelor de consiliere în mod sigur Internetul, de a face lucruri practice care să-i țină antrenați mereu. Și toate acestea din cauza faptului că școala noastră nu dispune de un laborator de informatică.
Observăm că se pune accent tot mai mare pe digitalizare și pe îndrumarea elevilor spre lucruri permise pe internet și scoțând în evidență pericolele la care se pot expune dacă accesează pagini interzise sau cu potențial pericol pentru ei. Dar, din păcate, la nivelul școlii noastre acest lucru rămâne la stadiul de sugestie și atenționare.
Considerăm că un laborator de informatică este obligatoriu în orice școală, așa că postăm și aici rugămintea de a ne ajuta cineva să dotăm un cabinet pentru acești copilași minunați.
Elevii Școlii Gimnaziale Silivașu de Câmpie (clasele V-VIII) au nevoie de un videoproiector ZENKABEAT ZK8319 WiFi și de un Homcom ecran de proiectare pentru perete 244x183cm pentru desfășurarea orelor de curs în laboratorul de informatică.
Am mai făcut o alertă pentru mobilier și o alertă pentru PC-URI.

Ținem să menționăm că majoritarea elevilor au un nivel financiar precar, că majoritatea provin din familii defavorizate și că școala este una mică cu un buget redus și cu puține resurse financiare, motiv pentru care nu ne permitem să ne achiziționăm o astfel de multifuncțională.

Din cauza tuturor acestor aspecte negative (zonă izolată, defavorizată, nivel financiar precar, familii defavorizate etc.) rata abandonului școlar este însemnată. Mai mult decât atât, după terminarea celor 8 clase majoritatea decid să nu dea Evaluarea Națională și nici să meargă la o școala profesională, mulțumindu-se doar cu cele 8 clase. Sperăm că având materiale diverse, jucării, cărți atractive, videoproiector și lecții interactive să determinam cât mai mulți elevi să vină zilnic la școală și să-și continue studiile și după finalizarea clasei a VIII-a.

Ne dorim să le facem un mediu cât mai plăcut, mai familiar și mai util.
Vă rugăm să ne ajutați în acest sens.
Vă mulțumim!

Demersuri realizate

Din păcate pentru laboratorul de informatica nu s-a reușit decât găsirea unei săli, dotarea cu mai multe prize și punerea în clasă a 5 PC dintre care 2 defecte. Acestea nu au nici conexiune la internet .Nu avem nici fonduri proprii și nici Finanțări pentru așa ceva.
Școala a fost renovată de Primărie, dar nu s-au cumpărat astfel de echipamente, ci doar s-a zugravit, s-au făcut băi interioare (wc-urile erau în curtea școlii), reabilitare termică și energetică. Iar acum, am aplicat pentru un proiect de digitalizare a sălilor de clasă prin PNRR.

Detalii de contact
Localizare

Strada Principala, Nr.61

0 Susținători

Mesajul tău de incurajare va fi publicat

Publicând acest mesaj, ești de acord să primești notificări periodice din partea hartaedu.ro

Cum mă pot implica

În calitate de persoană fizică sau persoană juridica, poți susține acest caz prin donații în bani, în bunuri, prestări de servicii sau pur și simplu activitate independentă de voluntariat. Dacă ai fost impresionat de caz, însă nu ai în acest moment posibilitatea de a contribui, poți ajuta la creșterea awareness-ului său distribuind-o pe rețelele de socializare.

Pentru a începe să contribui la soluționarea problemei, contactează unitatea de învățământ sau profesorul aplicant pentru a stabili strategia pe mai departe. În acest sens, platforma îți oferă multiple opțiuni de comunicare; accesând unul din butoanele de mai sus, poți suna, trimite un mail sau un mesaj în platformă persoanei de contact pentru această alertă. Butonul “Cum ajung” îți va clarifica poziția exactă a școlii, însă te încurajăm să contactezi aplicantul și să îl notifici înainte de a face o vizită instituției.

Împreună cu profesorul, stabilește o strategie de acțiune și identifică punctele exacte în care ai putea interveni pentru soluționarea problemei. Ulterior anunță-ne și pe noi în legătură cu progresul colaborării cu școala pentru a putea marca problema (sau parte din ea) drept soluționată.

Conectează-te cu persoana de contact
Formular donatie (#1)

Completează următorul formular pentru a-ți arată intențiile față de alertă postată.

0 Susținători

Mesajul tău de incurajare va fi publicat

Publicând acest mesaj, ești de acord să primești notificări periodice din partea hartaedu.ro
mood_bad
 • Inca nu exista comentarii.
 • Adauga un comentariu
  Dorești să oferi o donație?
  Nici o companie nu și-a exprimat intenția de a ajuta această alertă.
  Fii tu primul care se implică! Click aici

  Doresti sa fii tinut la curent cu aceasta alerta sau cu oricare alta ce apare in apropiere?

  Lasa-ne numele si adresa ta de e-mail si vei primi un sumar al alertelor din judetul Bistrița-Năsăud sau din regiunea Transilvania.

  Subscription Form (#6)