• Elevi impactați: 60 elevi
 • Grupa de învățământ: Ciclu gimnazial
 • Urgența alertei: Foarte urgenta
 • Unitatea scolara:Școala Gimnazială ”Alexandru Vlahuță”
Problema sesizată

Școala Gimnazială ”Alexandru Vlahuță”, localitatea Alexandru Vlahuță, jud. Vaslui, are nevoie de 2 table interactive.

Trăim în secolul culturii digitale, iar una dintre preocupările sistemului de învățământ românesc este adaptarea continuă la noile tendințe în ceea ce privește metodele de predare moderne.

Rolul profesorului nu mai este doar acela de a transmite informația către elevi. Provocarea constă acum în captarea atenției acestora și menținerea concentrării lor pe parcursul întregii ore de curs. Totodată, profesorul trebuie să fie informat cu privire la noile tehnologii în educație și metodele de predare-învățare moderne.
Noile generații intră în contact de la vârste tot mai fragede cu tehnologia modernă, care îi atrage ca un magnet. Faptul că sunt obișnuiți cu astfel de stimuli de mici face ca sistemele digitale moderne să reprezinte singura soluție suficient de atractivă încât să îi motiveze, să îi determine să fie activi la ore și să îi ajute să rețină mai ușor informația.
Educația interactivă este modul ideal de a pregăti tânăra generație pentru cerințele actuale ale societății și, în perspectivă, pentru piața muncii.
Pe lângă abilitățile didactice, profesorii au nevoie de dispozitivele educaționale cele mai avansate pentru a crea ore de curs interesante care să stimuleze interesul și implicarea activă a elevilor.
În școala noastră nu există nici o tablă interactivă, din lipsă de fonduri.
Considerăm deosebit de utile aceste table pentru desfășurarea orelor de curs și a activităților extrașcolare.

Demersuri realizate

Începând cu anul școlar 2021-2022 am inițiat proiecte prin care s-a expus necesitatea folosirii tablelor interactive în desfășurarea procesului instructiv - educativ modern.

Am căutat surse de finanțare, dar aflându-ne într-o zonă defavorizată cu venituri sub pragul mediu nu s-au putut face demersuri în vederea achiziționării acestor table.

Detalii de contact
 • Institutie de invatamant: Școala Gimnazială ”Alexandru Vlahuță”
 • Localitatea Alexandru Vlahuta
 • Persoana de contact: Creangă Alina
 • Telefon: 0748396423
 • Trimite e-mail
 • Alertă adaugată de: Alina Creanga
Localizare

Alexandru Vlahuta

0 Susținători

Mesajul tău de incurajare va fi publicat

Publicând acest mesaj, ești de acord să primești notificări periodice din partea hartaedu.ro

Cum mă pot implica

În calitate de persoană fizică sau persoană juridica, poți susține acest caz prin donații în bani, în bunuri, prestări de servicii sau pur și simplu activitate independentă de voluntariat. Dacă ai fost impresionat de caz, însă nu ai în acest moment posibilitatea de a contribui, poți ajuta la creșterea awareness-ului său distribuind-o pe rețelele de socializare.

Pentru a începe să contribui la soluționarea problemei, contactează unitatea de învățământ sau profesorul aplicant pentru a stabili strategia pe mai departe. În acest sens, platforma îți oferă multiple opțiuni de comunicare; accesând unul din butoanele de mai sus, poți suna, trimite un mail sau un mesaj în platformă persoanei de contact pentru această alertă. Butonul “Cum ajung” îți va clarifica poziția exactă a școlii, însă te încurajăm să contactezi aplicantul și să îl notifici înainte de a face o vizită instituției.

Împreună cu profesorul, stabilește o strategie de acțiune și identifică punctele exacte în care ai putea interveni pentru soluționarea problemei. Ulterior anunță-ne și pe noi în legătură cu progresul colaborării cu școala pentru a putea marca problema (sau parte din ea) drept soluționată.

Conectează-te cu persoana de contact
Formular donatie (#1)

Completează următorul formular pentru a-ți arată intențiile față de alertă postată.

0 Susținători

Mesajul tău de incurajare va fi publicat

Publicând acest mesaj, ești de acord să primești notificări periodice din partea hartaedu.ro
mood_bad
 • Inca nu exista comentarii.
 • Adauga un comentariu
  Dorești să oferi o donație?
  Nici o companie nu și-a exprimat intenția de a ajuta această alertă.
  Fii tu primul care se implică! Click aici

  Doresti sa fii tinut la curent cu aceasta alerta sau cu oricare alta ce apare in apropiere?

  Lasa-ne numele si adresa ta de e-mail si vei primi un sumar al alertelor din judetul Vaslui sau din regiunea Moldova.

  Subscription Form (#6)

  Cazuri similare în care te poți implica