• Elevi impactați: 30 elevi
 • Grupa de învățământ: Ciclu gimnazial, Ciclu primar
 • Urgența alertei: Urgenta
 • Unitatea scolara:Școala Gimnazială Ilie Murgulescu Vela jud. Dolj
 • Nevoi menționate: Electronice, Materiale didactice
Problema sesizată

Școala Gimnazială Ilie Murgulescu Vela a fost de curând reabilitată, pentru că astăzi educația este o temă presantă, având în vedere faptul că astăzi nimic nu este posibil fără educație Astfel, elevii învață acum într-o școală aproape nouă. Deși acesta este un lucru bun, am sesizat că dotările din școală din punct  vedere tehnic sunt învechite. Elevii ar avea nevoie de o tablă mai performantă. Încă le folosesc pe cele vechi. Calculatoarele din laboratorul de informatică sunt toate stricate, iar elevii nu pot lucra la ele. Cu asemenea dotări în școlile românești, acești copii din mediul rural cu siguranță se vor opri la cunoștințe minime și cine știe dacă vor reuși să se integreze mai târziu pe piața muncii. De cele mai multe ori ne punem întrebări cu privire la aceste situații, dar mulți dintre noi nu încercăm să facem nimic în acest sens. De aceea, susțin că cele mai multe lipsuri le găsim în școlile din mediul rural și uităm că, de fapt, de aici am plecat toți cu gândul la o slujbă. În mediul rural găsim copii care sunt motivați să învețe și să-și depășească condiția. Mulți dintre ei reușesc deși, dotările școlilor nu sunt de cele mai multe ori cele mai bune.

Demersuri realizate

Momentan s-a încercat repararea calculatoarelor de mai multe ori dar fără succes. Iar cu privire la dotările didactice încă nimic. Pentru ca elevii să se simtă bine la școală doamna directoare a cumpărat vopsea și a vopsit cu o zi înainte de începerea școlii băncile și scaunele. Astfel clasele s-au schimbat. Legat de demersurile care s-au încercat până acum nu am atât de multe informații având în vedere că sunt un cadru didactic nou în școală. Dar cel mai important lucru este acela că doresc să aduc puțină lumină în ochii copiilor din această școală. Să-i aduc și pe ei mai aproape de tehnica modernă. Iar acest lucru se poate realiza doar cu dotări didactice și performante.

Detalii de contact
0 Susținători

Mesajul tău de incurajare va fi publicat

Publicând acest mesaj, ești de acord să primești notificări periodice din partea hartaedu.ro

Cum mă pot implica

În calitate de persoană fizică sau persoană juridica, poți susține acest caz prin donații în bani, în bunuri, prestări de servicii sau pur și simplu activitate independentă de voluntariat. Dacă ai fost impresionat de caz, însă nu ai în acest moment posibilitatea de a contribui, poți ajuta la creșterea awareness-ului său distribuind-o pe rețelele de socializare.

Pentru a începe să contribui la soluționarea problemei, contactează unitatea de învățământ sau profesorul aplicant pentru a stabili strategia pe mai departe. În acest sens, platforma îți oferă multiple opțiuni de comunicare; accesând unul din butoanele de mai sus, poți suna, trimite un mail sau un mesaj în platformă persoanei de contact pentru această alertă. Butonul “Cum ajung” îți va clarifica poziția exactă a școlii, însă te încurajăm să contactezi aplicantul și să îl notifici înainte de a face o vizită instituției.

Împreună cu profesorul, stabilește o strategie de acțiune și identifică punctele exacte în care ai putea interveni pentru soluționarea problemei. Ulterior anunță-ne și pe noi în legătură cu progresul colaborării cu școala pentru a putea marca problema (sau parte din ea) drept soluționată.

Conectează-te cu persoana de contact

Completează următorul formular pentru a-ți arată intențiile față de alertă postată.

0 Susținători

Mesajul tău de incurajare va fi publicat

Publicând acest mesaj, ești de acord să primești notificări periodice din partea hartaedu.ro
mood_bad
 • Inca nu exista comentarii.
 • Adauga un comentariu
  Dorești să oferi o donație?
  Nici o companie nu și-a exprimat intenția de a ajuta această alertă.
  Fii tu primul care se implică! Click aici

  Doresti sa fii tinut la curent cu aceasta alerta sau cu oricare alta ce apare in apropiere?

  Lasa-ne numele si adresa ta de e-mail si vei primi un sumar al alertelor din judetul sau din regiunea .

  Cazuri similare în care te poți implica