• Elevi impactați: 150 elevi
 • Grupa de învățământ: Ciclu gimnazial, Ciclu primar
 • Urgența alertei: Foarte urgenta
 • Unitatea scolara:ȘCOALA GIMNAZIALĂ MUNCELU DE SUS
 • Nevoi menționate: Teren de sport
Alte nevoi ale scolii
Dotarea cu materiale didactice în vederea desfășurării orelor de educație fizică și sport.
Problema sesizată

În prezent, la Școala Gimnazială Muncelu de Sus, unde își desfășoară activitatea educațională un număr de 150 de elevi de la ciclul primar și gimnazial, nu există nici un fel de dotare pentru desfășurarea orelor de educație fizică și practicarea sportului, cu excepția terenului cu iarba naturala din curtea scolii, o amenajare rudimentară, pe care doar prezența celor două porți, trădează existența unui teren de sport. Unitatea școlară nu a beneficiat, niciodată, de un teren de sport amenajat, astfel că, de la darea în funcțiune din anul 1968, orele de educație fizică ale elevilor se desfășoară în condiții improprii procesului didactic sau în sala de clasă fără o dotare corespunzătoare, în care cei 17-26 de elevi (numărul de elevi pe clase) abia încap, dar mai ales să mai facă si mișcare, deranjând uneori și celelalte ore de curs.
Un teren de sport ar fi cel mai mare vis al beneficiarilor direcți al actului educațional și în mod fericit ar rezolva problemele întâmpinate de elevi și de profesorul de educație fizică sau a activităților educative și ar crea totodată unele condiții ca tineretul din sat să practice sportul și mișcarea în timpul liber (la nivelul satului nu există niciun teren de sport).
• Terenul de sport multifuncțional (handbal, baschet, minifotbal) conform standardelor trebuie să aibă o suprafață de 800 mp (L 40 m X l 20 m = 800mp) cu următoarele caracteristici:
- suprafața de joc cu bitum sau tartan;
- 2 porți multifuncționale;
-160 m liniari de plasă de sârmă cu d=4mm și H=4 m pentru împrejmuire;
- structura împrejmuirii este realizată din stâlpi metalici cu înălţimea de 4 m (peste nivelul solului), din țeavă rectangulară cu dimensiunea 100 x 50 x 4 mm, dispusă din 2 în 2 m (80 de țevi a 5 m H) înglobați în fundaţii de beton;
-împrejmuirea cu înălțime de 4 metri se realizează din plasă metalică împletită;
-instalație de nocturnă.

Demersuri realizate

Începând cu anul 2010 au fost depuse note de fundamentare și documentațiile aferente în vederea realizării obiectivului către Primăria Comunei Mogoșești-Sire, către Compania Națională de Investiții, dar din păcate fără niciun răspuns. În anul școlar curent, 2021-2022, a fost depus un proiect prin programul de granturi Nouă ne pasă, dar proiectul nu a fost aprobat, deoarece cheltuielile cu investiții sunt neeligibile pe proiect.

Detalii de contact
 • Institutie de invatamant: ȘCOALA GIMNAZIALĂ MUNCELU DE SUS
 • Localitatea Muncelu De Sus
 • Persoana de contact: Bruma Sorinela-Manuela
 • Telefon: Click pentru a suna
 • Trimite e-mail
 • Alertă adaugată de: Sorinela
Localizare

Scoala Generala Muncelu de Sus 707336, România

Cum mă pot implica

În calitate de persoană fizică sau persoană juridica, poți susține acest caz prin donații în bani, în bunuri, prestări de servicii sau pur și simplu activitate independentă de voluntariat. Dacă ai fost impresionat de caz, însă nu ai în acest moment posibilitatea de a contribui, poți ajuta la creșterea awareness-ului său distribuind-o pe rețelele de socializare.

Pentru a începe să contribui la soluționarea problemei, contactează unitatea de învățământ sau profesorul aplicant pentru a stabili strategia pe mai departe. În acest sens, platforma îți oferă multiple opțiuni de comunicare; accesând unul din butoanele de mai sus, poți suna, trimite un mail sau un mesaj în platformă persoanei de contact pentru această alertă. Butonul “Cum ajung” îți va clarifica poziția exactă a școlii, însă te încurajăm să contactezi aplicantul și să îl notifici înainte de a face o vizită instituției.

Împreună cu profesorul, stabilește o strategie de acțiune și identifică punctele exacte în care ai putea interveni pentru soluționarea problemei. Ulterior anunță-ne și pe noi în legătură cu progresul colaborării cu școala pentru a putea marca problema (sau parte din ea) drept soluționată.

Conectează-te cu persoana de contact

Completează următorul formular pentru a-ți arată intențiile față de alertă postată.

mood_bad
 • Inca nu exista comentarii.
 • Adauga un comentariu
  Dorești să oferi o donație?
  Nici o companie nu și-a exprimat intenția de a ajuta această alertă.
  Fii tu primul care se implică! Click aici

  Doneaza prin SMS Trimite mesaj "ELEV" prin SMS la 8845

  Donezi lunar 2 euro și susții educația copiilor din comunități vulnerabile.
  Vezi detalii

  Donează online oricât poți către activitatea depusă de Narada

  Fără să te coste nimic în plus, redirecționând, oferi un strop de putere în plus Asociației Narada, care să facă bine și în numele tău.
  Poți dona orice sumă

  Doresti sa fii tinut la curent cu aceasta alerta sau cu oricare alta ce apare in apropiere?

  Lasa-ne numele si adresa ta de e-mail si vei primi un sumar al alertelor din judetul sau din regiunea .

  Cazuri similare în care te poți implica