• Elevi impactați: 300 elevi
 • Grupa de învățământ: Ciclu gimnazial, Ciclu primar
 • Urgența alertei: Foarte urgenta
 • Unitatea scolara:Școala Gimnazială”Alexandru Sever”Moinești ,jud.Bacău
 • Nevoi menționate: Bănci & Scaune
Problema sesizată

În anul 2018 școala noastră a intrat într-un amplu proces de reabilitare, care a durat mai mult decât ne-am așteptat (4 ani),timp în care am fost nevoiți să desfășurăm întreaga activitate didactică într-un alt corp de clădire ,în două schimburi folosind mobilierul existent care s-a deteriorat și mai mult din cauza mutării dintr-un loc în altul. În școala noastră sunt elevi ce provin din familii vulnerabile (părinți plecați, familii monoparentale, părinți fară un loc de muncă care trăiesc de pe urma ajutorului social, burse....)
In municipiul nostru și celelalte școli au fost reabilitate ,însă cu ajutorul asociațiilor de părinți și a primăriei ,au fost predate complet dotate cu mobilier nou, laboratoare etc.
După 4 ani ,elevii școlii noastre se vor muta într-o casă noua ,dar din păcate nu pot trăi o bucurie deplină deoarece mobierul din sălile de clasă este foarte deteriorat și insuficient ,din cauza vechimii și a mutării repetate dintr-un corp în altul . Ne dorim din tot sufletul ca manualele noi să -i aștepte pe elevi pe un mobilier pe măsură.

Demersuri realizate

Conducerea școlii a solicitat o suplimentare a fondurilor pentru achiziționarea de mobilier ,dar în proiectul de reabilitare nu a fost cuprins si acest aspect .Cadrele didactice au încercat prin scrierea unor proiecte să obțină fonduri în acest sens. Am colaborat din 2012 cu UNICEFUL ,am obținut prin participarea la Olimpiadele Kaufland, premiul 2 național și finanțare pentru un teren sintetic de
sport ,am accesat PROGRAMUL PNRAS sperând la o finanțare pentru achiziționarea mobilierului necesar .În urma proiectului depus pentru PNRAS ,scoala noastră se numără printre cele 38 de unități de învățămînt din Județul Bacău care vor beneficia de finanțare dar achiziționarea de mobilier școlar nu este eligibilă.
Având în vedere că acest mobilier are peste 15 ani ,am încercat sa-l recondiționăm cu ajutorul părinților,al personalului nedidactic și chiar din fonduri personale ale diriginților și învățătorilor dar reparațiile nu mai pot facute deoarece este afectat în proporție de 70%.

Detalii de contact
 • Institutie de invatamant: Școala Gimnazială”Alexandru Sever”Moinești ,jud.Bacău
 • Localitatea Moinesti
 • Persoana de contact: Avrămescu Marcela
 • Telefon: 0763181676
 • Trimite e-mail
 • Alertă adaugată de: Maricela
Localizare

Strada 1 Mai NR 4, Moinești, România

0 Susținători

Mesajul tău de incurajare va fi publicat

Publicând acest mesaj, ești de acord să primești notificări periodice din partea hartaedu.ro

Cum mă pot implica

În calitate de persoană fizică sau persoană juridica, poți susține acest caz prin donații în bani, în bunuri, prestări de servicii sau pur și simplu activitate independentă de voluntariat. Dacă ai fost impresionat de caz, însă nu ai în acest moment posibilitatea de a contribui, poți ajuta la creșterea awareness-ului său distribuind-o pe rețelele de socializare.

Pentru a începe să contribui la soluționarea problemei, contactează unitatea de învățământ sau profesorul aplicant pentru a stabili strategia pe mai departe. În acest sens, platforma îți oferă multiple opțiuni de comunicare; accesând unul din butoanele de mai sus, poți suna, trimite un mail sau un mesaj în platformă persoanei de contact pentru această alertă. Butonul “Cum ajung” îți va clarifica poziția exactă a școlii, însă te încurajăm să contactezi aplicantul și să îl notifici înainte de a face o vizită instituției.

Împreună cu profesorul, stabilește o strategie de acțiune și identifică punctele exacte în care ai putea interveni pentru soluționarea problemei. Ulterior anunță-ne și pe noi în legătură cu progresul colaborării cu școala pentru a putea marca problema (sau parte din ea) drept soluționată.

Conectează-te cu persoana de contact

Completează următorul formular pentru a-ți arată intențiile față de alertă postată.

0 Susținători

Mesajul tău de incurajare va fi publicat

Publicând acest mesaj, ești de acord să primești notificări periodice din partea hartaedu.ro
mood_bad
 • Inca nu exista comentarii.
 • Adauga un comentariu
  Dorești să oferi o donație?
  Nici o companie nu și-a exprimat intenția de a ajuta această alertă.
  Fii tu primul care se implică! Click aici

  Doresti sa fii tinut la curent cu aceasta alerta sau cu oricare alta ce apare in apropiere?

  Lasa-ne numele si adresa ta de e-mail si vei primi un sumar al alertelor din judetul Bacau sau din regiunea Moldova.

  Cazuri similare în care te poți implica