• Elevi impactați: 200 elevi
 • Grupa de învățământ: Ciclu gimnazial, Ciclu primar, Preșcolar
 • Urgența alertei: Foarte urgenta
 • Unitatea scolara:Școala Gimnazială Păncești
 • Nevoi menționate: Amenajare curtea școlii, Teren de sport
Problema sesizată

Școala Gimnazială Păncești din comuna Sascut,  județul Bacău are nevoie de teren de sport

Sportul și educația fizică contribuie în mod esențial la dezvoltarea fizică armonioasă, la menținerea stării de sănătate la cote optime, precum și la întărirea spiritului de echipă și a celui de competiție. De aceea, practicarea sportului de către tineri este o necesitate imperativă ale cărei beneficii pe termen scurt mediu și lung sunt foarte însemnate.
Având în vedere faptul că tinerii sunt din ce în ce mai atrași de activități statice (computer, filme etc) în detrimentul celor care implică sport și mișcare, este necesară implementarea unor măsuri care să contribuie la atragerea tinerilor către activitățile sportive.

Deși a beneficiat de o reabilitare recentă, Școala Gimnazială Păncești din comuna Sascut nu deține un teren de sport, elevii fiind nevoiți să facă orele de educație fizică în sălile de clasă sau în curtea școlii care nu este amenajată corespunzător.
De aceea, amenajarea unui teren în aer liber, în condiții calitative ridicate și care oferă o siguranță maximă elevilor este oportună și prezintă multiple avantaje, printre care cele mai importante două:

asigurarea unor condiții calitative ridicate pentru practicarea orelor de educație fizică, dar și a altor activități recreative;
asigurarea atragerii copiilor către mișcare în aer liber în detrimentul activităților sedentare.

În vederea asigurării unor condiții optime pentru dezvoltarea anumitor sporturi se dorește realizarea unui teren de sport multifuncțional cu gazon sintetic care va fi amplasat în incinta unității de învățământ.

Demersuri realizate

Până în anul 2000, sala de sport a funcționat într-un spațiu dezafectat, din incinta unei clădiri foarte vechi care, iar ulterior a fost demolată. Locul acesteia a fost ocupat de o clădire nouă, în care funcționează grupele de grădiniță, dar spatiul nu a permis construcția unei noi săli de sport. Așadar, singurul loc care ar putea facilita aceste activități ar fi curtea școlii care, din păcate nu este amenajată corespunzător.

Detalii de contact
Localizare

Păncești, Sascut, 607523

0 Susținători

Mesajul tău de incurajare va fi publicat

Publicând acest mesaj, ești de acord să primești notificări periodice din partea hartaedu.ro

Cum mă pot implica

În calitate de persoană fizică sau persoană juridica, poți susține acest caz prin donații în bani, în bunuri, prestări de servicii sau pur și simplu activitate independentă de voluntariat. Dacă ai fost impresionat de caz, însă nu ai în acest moment posibilitatea de a contribui, poți ajuta la creșterea awareness-ului său distribuind-o pe rețelele de socializare.

Pentru a începe să contribui la soluționarea problemei, contactează unitatea de învățământ sau profesorul aplicant pentru a stabili strategia pe mai departe. În acest sens, platforma îți oferă multiple opțiuni de comunicare; accesând unul din butoanele de mai sus, poți suna, trimite un mail sau un mesaj în platformă persoanei de contact pentru această alertă. Butonul “Cum ajung” îți va clarifica poziția exactă a școlii, însă te încurajăm să contactezi aplicantul și să îl notifici înainte de a face o vizită instituției.

Împreună cu profesorul, stabilește o strategie de acțiune și identifică punctele exacte în care ai putea interveni pentru soluționarea problemei. Ulterior anunță-ne și pe noi în legătură cu progresul colaborării cu școala pentru a putea marca problema (sau parte din ea) drept soluționată.

Conectează-te cu persoana de contact

Completează următorul formular pentru a-ți arată intențiile față de alertă postată.

0 Susținători

Mesajul tău de incurajare va fi publicat

Publicând acest mesaj, ești de acord să primești notificări periodice din partea hartaedu.ro
mood_bad
 • Inca nu exista comentarii.
 • Adauga un comentariu
  Dorești să oferi o donație?
  Nici o companie nu și-a exprimat intenția de a ajuta această alertă.
  Fii tu primul care se implică! Click aici

  Doresti sa fii tinut la curent cu aceasta alerta sau cu oricare alta ce apare in apropiere?

  Lasa-ne numele si adresa ta de e-mail si vei primi un sumar al alertelor din judetul sau din regiunea .

  Cazuri similare în care te poți implica