• Elevi impactați: 230 elevi
  • Grupa de învățământ: Ciclu gimnazial, Ciclu primar
  • Urgența alertei: Urgenta
  • Unitatea scolara:Școala Gimnazială nr. 1 Chirnogi, jud Călărași
  • Nevoi menționate: Amenajări Interioare, Biblioteca școlii, Electronice, Materiale didactice
Problema sesizată

În lumea modernă, bibliotecile școlare devin baza infrastructurală a activităților educaționale care asigură condițiile necesare implementării educației axate pe autodeterminare și satisfacerea sistemică cuprinzătoare a nevoilor educaționale ale fiecărui elev, ținând cont de dezvoltarea psihofizică și individuală a acestuia.
Îmi doresc să ofer elevilor noștri o bibliotecă școlară modernă, un spațiu de informare în care să pot oferi acces egal și deschis la surse de informații de înaltă calitate pe orice suport, inclusiv colecții tipărite, multimedia și digitale. Practica educațională a țărilor de frunte ale lumii arată că biblioteca școlară ar trebui să ofere elevilor nu numai material informațional, ci mai ales educațional (inclusiv educație civil-patriotică, spirituală și morală), metodologic, cultural, orientare vocațională, sugestii de agrement.
Aș dori ca biblioteca noastră școlară să fie un spațiu social deschis și activităților culturale, profesionale și educaționale ale tuturor participanților la relațiile educaționale, să fie un loc de gândire și creativitate colectivă; un centru de alfabetizare pentru dezvoltarea abilităților de citire.

Demersuri realizate

Obstacolele cheie în calea dezvoltării bibliotecilor școlare în prezent sunt: ​​inconsecvența acțiunilor participanților la relațiile din domeniul educației, imperfecțiunea cadrului legal de reglementare, problemele de personal, baza materială și tehnică slabă, îmbătrânirea fondului bibliotecii, resurse informaționale și software insuficiente, interacțiune slabă cu afacerile - o comunitate bazată pe principiile parteneriatului public-privat.

Detalii de contact
Localizare

Str. Viilor 12, Chirnogi, România

1 Susținători

Mesajul tău de incurajare va fi publicat

Publicând acest mesaj, ești de acord să primești notificări periodice din partea hartaedu.ro

Cum mă pot implica

În calitate de persoană fizică sau persoană juridica, poți susține acest caz prin donații în bani, în bunuri, prestări de servicii sau pur și simplu activitate independentă de voluntariat. Dacă ai fost impresionat de caz, însă nu ai în acest moment posibilitatea de a contribui, poți ajuta la creșterea awareness-ului său distribuind-o pe rețelele de socializare.

Pentru a începe să contribui la soluționarea problemei, contactează unitatea de învățământ sau profesorul aplicant pentru a stabili strategia pe mai departe. În acest sens, platforma îți oferă multiple opțiuni de comunicare; accesând unul din butoanele de mai sus, poți suna, trimite un mail sau un mesaj în platformă persoanei de contact pentru această alertă. Butonul “Cum ajung” îți va clarifica poziția exactă a școlii, însă te încurajăm să contactezi aplicantul și să îl notifici înainte de a face o vizită instituției.

Împreună cu profesorul, stabilește o strategie de acțiune și identifică punctele exacte în care ai putea interveni pentru soluționarea problemei. Ulterior anunță-ne și pe noi în legătură cu progresul colaborării cu școala pentru a putea marca problema (sau parte din ea) drept soluționată.

Conectează-te cu persoana de contact

Completează următorul formular pentru a-ți arată intențiile față de alertă postată.

1 Susținători

Mesajul tău de incurajare va fi publicat

Publicând acest mesaj, ești de acord să primești notificări periodice din partea hartaedu.ro
  • Gabriela Corina
    mai 12, 2022 at 3:42 pm

    Cititul de la vârste cât mai fragede ajută la dezvoltarea creierului, a competențelor lingvistice, stimulează creativitatea și consolidează relații. Putem spune, pe scurt, că o carte oferă, cel puțin, o oportunitate excelentă de a vorbi, de a povesti, de a inventa și de a ne conecta cu cei mici.

Adauga un comentariu
Dorești să oferi o donație?
Nici o companie nu și-a exprimat intenția de a ajuta această alertă.
Fii tu primul care se implică! Click aici

Doresti sa fii tinut la curent cu aceasta alerta sau cu oricare alta ce apare in apropiere?

Lasa-ne numele si adresa ta de e-mail si vei primi un sumar al alertelor din judetul Calarasi sau din regiunea Muntenia.

Cazuri similare în care te poți implica