• Elevi impactați: 289 elevi
 • Grupa de învățământ: Ciclu gimnazial, Ciclu primar, Preșcolar
 • Urgența alertei: Foarte urgenta
 • Unitatea scolara:Scoala Gimnazială „Nicu Enea”
 • Nevoi menționate: Amenajări Exterioare, Bănci & Scaune
Alte nevoi ale scolii
Desene supradimensionate de exterior, perne pentru paleti, camere de supraveghere, vopsea, panouri educative de exterior.
Problema sesizată

Școala noastră este situată la intrarea în municipiul Bacău, în cartierul Serbănești, prin fața școlii trecând E85, o adevărată sursă de zgomot. Partea pozitivă este că școală are o curte generoasă, de 12000 m pătrați în care Primăria Bacău a amenajat un loc de joacă cu bănci și leagăne/tobogane. Însă, din cauza zgomotului dar și al mobilierului incomplet, respectivul spațiu amenajat cu bănci nu poate fi și un spațiu de educație formală sau nonformală.

Scoala deține, în această generoasă suprafață exterioară, o zonă izolată fonic, la distanță de  E85 care ar putea deveni, prin amenajare corespunzătoare, un spațiu de desfășurare a orelor în aer liber.

In prezent, noi am organizat un semicerc cu scăunele în jurul unui vechi copac care a umbrit zeci de ani curtea școlii și care a rămas în amintirea multora dintre fostii elevi, devenind acum o catedră în aer liber.

Insă, pentru a adapta spațiul se impun mai multe astfel de zone amenajate pentru ca mai multe clase să poată ieși simultan afară.

Așadar, pentru cei de la grădiniță și primar vrem să realizăm desene/șotroane supradimensionate (10 buc) și table pe pereții exteriori pentru desene (existente, necesită doar vopsire -10 cutii culori diferite), panouri educative (10 buc: https://www.edituradiana.ro/carti-si-resurse-didactice/panouri-didactice-si-planse-tematice, www.emag.ro).

Elevilor de la gimnaziu dorim sp le facilităm accesul la zone de relaxare creativă, prin construirea unui mini amfiteatru din paleți (50 https://www.paleti-sh.ro/)  fixați (structură metalică, ciment) și protejați de intemperii cu o copertină/cupolă ( 2 buc. -https://www.emag.ro/copertina-acoperis-de-rezerva-pavilion-gradina), cu perne/bureți (40 buc https://www.fabricadepufi.ro/.

Zonele vor fi monitorizate video cu sistemul scolii, dar pentru a acoperi perfect zonele mai sunt necesare, pe lângă cele 2 camere, încă 2.

https://www.emag.ro/camera-de-supraveghere

Demersuri realizate

Amenajarea spațiului exterior a fost intotdeauna o activitate derulată în parteneriat cu echipe de părinți, mai ales de ecologizare și eliminarea a vegetației excesive. Insă nevoile și posibilitățile sunt mult mai mari, profesorii și elevii fiind preocupați de învățarea prin joc și învățarea experiențială. Astfel, anual, primăvara au fost plantate zone cu flori, arbori fructiferi care să umbrească locurile și să ofere o izolare fonică față de zgomotul automobilelor de pe E85.

Demersuri:

1. Amenajare 20 de scaune semicerc fixat pentru ore în aer liber;

2. Solicitare către primărie pentru întreținerea spațiului periodică (tuns iarba);

3. Solicitare către primărie si realizarea unei zone de joacă pentru cei mai mici.

Detalii de contact
 • Institutie de invatamant: Scoala Gimnazială „Nicu Enea”
 • Localitatea Bacau
 • Persoana de contact: Roșu Lucia-Cerasela
 • Telefon: 0764118318
 • Trimite e-mail
 • Alertă adaugată de: Rosu Lucia
Localizare

Calea Romanului 144, Bacău, România

0 Susținători

Mesajul tău de incurajare va fi publicat

Publicând acest mesaj, ești de acord să primești notificări periodice din partea hartaedu.ro

Cum mă pot implica

În calitate de persoană fizică sau persoană juridica, poți susține acest caz prin donații în bani, în bunuri, prestări de servicii sau pur și simplu activitate independentă de voluntariat. Dacă ai fost impresionat de caz, însă nu ai în acest moment posibilitatea de a contribui, poți ajuta la creșterea awareness-ului său distribuind-o pe rețelele de socializare.

Pentru a începe să contribui la soluționarea problemei, contactează unitatea de învățământ sau profesorul aplicant pentru a stabili strategia pe mai departe. În acest sens, platforma îți oferă multiple opțiuni de comunicare; accesând unul din butoanele de mai sus, poți suna, trimite un mail sau un mesaj în platformă persoanei de contact pentru această alertă. Butonul “Cum ajung” îți va clarifica poziția exactă a școlii, însă te încurajăm să contactezi aplicantul și să îl notifici înainte de a face o vizită instituției.

Împreună cu profesorul, stabilește o strategie de acțiune și identifică punctele exacte în care ai putea interveni pentru soluționarea problemei. Ulterior anunță-ne și pe noi în legătură cu progresul colaborării cu școala pentru a putea marca problema (sau parte din ea) drept soluționată.

Conectează-te cu persoana de contact

Completează următorul formular pentru a-ți arată intențiile față de alertă postată.

0 Susținători

Mesajul tău de incurajare va fi publicat

Publicând acest mesaj, ești de acord să primești notificări periodice din partea hartaedu.ro
mood_bad
 • Inca nu exista comentarii.
 • Adauga un comentariu
  Dorești să oferi o donație?
  Nici o companie nu și-a exprimat intenția de a ajuta această alertă.
  Fii tu primul care se implică! Click aici

  Doresti sa fii tinut la curent cu aceasta alerta sau cu oricare alta ce apare in apropiere?

  Lasa-ne numele si adresa ta de e-mail si vei primi un sumar al alertelor din judetul sau din regiunea .

  Cazuri similare în care te poți implica