• Elevi impactați: 850 elevi
 • Grupa de învățământ: Ciclu gimnazial, Ciclu primar
 • Urgența alertei: Foarte urgenta
 • Unitatea scolara:Școala Gimnazială „George Coșbuc”
 • Nevoi menționate: Amenajări Interioare, Echipamente de laborator
Problema sesizată

Școala Gimnazială „George Coșbuc” este instituție de învățământ cu o vechime de peste 70 de ani în desfășurarea activității didactice, care și-a dobândit un renume pe plan local datorită rezultatelor deosebite obținute de elevi la concursuri, olimpiade și Evaluări Naționale. Aici, fiecare „învățăcel” este sprijinit în dezvoltarea propriului potențial, în funcție de interesul și motivațiile personale, astfel încât traiectul lui profesional și social să se desfășoare sub semnul succesului.

Renumele dobândit ne obligă să facem tot ceea ce ne stă în putere pentru a le oferi o educație de calitate, capabilă de a le forma și dezvolta competențe și abilități necesare integrării lor într-o societate digitală a viitorului. De aceea, dotarea scolii cu instrumente performante de studiu devine o prioritate pentru dascălii acestei instituții de învățământ.

Școala întâmpină mari greutăți în achiziționarea și dotarea unui laborator smart cu tehnologie performantă, utilă desfășurării, în condiții optime, a unor activități instructiv-educative captivante, interesante, care să stârnească dorința de cunoaștere a generațiilor actuale de elevi. De asemenea, un astfel de laborator modern, ne-ar ajuta în înființarea și organizarea unui club de robotică (propunere pe care și-au exprimat-o elevii și părinții din scoala noastră), în care atât școlarii de ciclu primar, cât și cei de ciclu gimnazial să poată experimenta, învăța și crea limbaje de programare, proiecte, aplicații educaționale de actualitate.

Așadar, pentru cei aproximativ 850 de elevi, introducerea unor conținuturi educaționale noi cu ajutorul instrumentelor digitale care să se regăsească într-un laborator smart de informatică (modern, dotat cu cele mai noi tehnologii) i-ar determina pe aceștia să se simtă mai încrezători în capacitatea lor de a învăța și performa, dar și de a veni cu plăcere la școală.

În aceste condiții dorința noastră este de a amenaja un astfel de laborator smart, care poate fi dotat cu tehnologie de ultimă generație cu ajutorul dumneavostră, a donatorilor, după modelul (sau cu ajutorul) organizației INACO.

Vă asteptăm alături de noi, vă suntem recunoscători și vă mulțumim pentru implicarea si generozitatea dumneavoastră în a ne ajuta să-i pregătim ÎMPREUNĂ pe copii pentru viitorul pe care ni-l dorim.

Demersuri realizate

Pentru asigurarea condițiilor optime de desfășurare a activităților instructiv-educative și a calității actului educațional în sens unitar, școala noastră a participat de-a lungul timpului la numeroase Campanii demarate de diverse societăți și firme private: Profi, Cora, Kaufland, etc. În urma participărilor am primit, în urmă cu 8-10 ani, mini-laptopuri care nu mai corespund cerințelor educaționale actuale.

Calitatea actului educațional a fost susținută și prin implinarea și generozitatea părinților unor elevi cu posibilități materiale, prin intermediul Asociației de părinți care activează la nivelul școlii noastre.

Pentru îmbunătățirea spațiilor în care se desfășoară activitățile de învățare, școala noastră a demarat un proiect susținut de Primăria orașului Baia Mare, prin intermediul căruia se va realiza, în următorii ani, anveloparea celor două clădiri care aparțin școlii, schimbarea instalației electrice și termice din cele două imobile, o extindere/corp de legătură între cele două clădiri, precum și renovarea și igienizarea spațiilor interioare.

Detalii de contact
 • Institutie de invatamant: Școala Gimnazială „George Coșbuc”
 • Localitatea Baia Mare
 • Persoana de contact: Ioana David
 • Telefon: 0771667051
 • Trimite e-mail
 • Alertă adaugată de: Ioana David
Localizare

Strada Gheorghe Bilașcu 19A, Baia Mare, România

0 Susținători

Mesajul tău de incurajare va fi publicat

Publicând acest mesaj, ești de acord să primești notificări periodice din partea hartaedu.ro

Cum mă pot implica

În calitate de persoană fizică sau persoană juridica, poți susține acest caz prin donații în bani, în bunuri, prestări de servicii sau pur și simplu activitate independentă de voluntariat. Dacă ai fost impresionat de caz, însă nu ai în acest moment posibilitatea de a contribui, poți ajuta la creșterea awareness-ului său distribuind-o pe rețelele de socializare.

Pentru a începe să contribui la soluționarea problemei, contactează unitatea de învățământ sau profesorul aplicant pentru a stabili strategia pe mai departe. În acest sens, platforma îți oferă multiple opțiuni de comunicare; accesând unul din butoanele de mai sus, poți suna, trimite un mail sau un mesaj în platformă persoanei de contact pentru această alertă. Butonul “Cum ajung” îți va clarifica poziția exactă a școlii, însă te încurajăm să contactezi aplicantul și să îl notifici înainte de a face o vizită instituției.

Împreună cu profesorul, stabilește o strategie de acțiune și identifică punctele exacte în care ai putea interveni pentru soluționarea problemei. Ulterior anunță-ne și pe noi în legătură cu progresul colaborării cu școala pentru a putea marca problema (sau parte din ea) drept soluționată.

Conectează-te cu persoana de contact
Formular donatie (#1)

Completează următorul formular pentru a-ți arată intențiile față de alertă postată.

0 Susținători

Mesajul tău de incurajare va fi publicat

Publicând acest mesaj, ești de acord să primești notificări periodice din partea hartaedu.ro
mood_bad
 • Inca nu exista comentarii.
 • Adauga un comentariu
  Dorești să oferi o donație?
  Nici o companie nu și-a exprimat intenția de a ajuta această alertă.
  Fii tu primul care se implică! Click aici

  Doresti sa fii tinut la curent cu aceasta alerta sau cu oricare alta ce apare in apropiere?

  Lasa-ne numele si adresa ta de e-mail si vei primi un sumar al alertelor din judetul sau din regiunea .

  Subscription Form (#6)

  Cazuri similare în care te poți implica