• Elevi impactați: 43 elevi
 • Grupa de învățământ: Ciclu primar, Preșcolar
 • Urgența alertei: Urgenta
 • Unitatea scolara:Scoala Gimnaziala
 • Nevoi menționate: Bănci & Scaune, Construcții
Problema sesizată

Școala Primară de la Valea Porcului aparține de Școala Gimnazială Vișeu de Jos, Maramureș. Clădirea este foarte veche (a fost construită înainte de anul 1970) și cuprinde 2 săli de clase pentru ciclul primar (clase simultane) și o sală mică pentru grădiniță  cu o lățime de 2,5 m și lungimea de 4,5 m. În această mică sală își desfășoară activitatea o educatoare și 17 preșcolari. Preșcolarii sunt de etnie rromă. Frecvența lor nu este de 100%, dar spațiul este mult prea mic pentru acest număr  de copii.

Ar fi necesara construirea unei alte săli pentru grădinița prin adăugarea la clădirea existentă a unui nou spațiu mai mare. În plus, construirea sălii trebuie urmată și de o acțiune de mobilare a acesteia cu bănci și scaune pentru elevi.

În anul 2019 coridorul existent al școlii a fost împărțit și s-a făcut o baie interioară cu 3 cabine și un spațiu pentru cadrele didactice (1,2m/2,5m).

Mulțumesc celor care vor dori să se implice în rezolvarea acestei probleme!

Demersuri realizate

De ani de zile se tot discută în Consiliul profesoral despre această situație, directorul școlii anunță în fiecare an  la Inspectoratul Școlar al județului Maramureș și pe primarul localității Vișeu de Jos (Consiliul Local).

Despre un spațiu mai mare pentru grădiniță se discută de cel puțin 10 ani, însă nu există fonduri.

Detalii de contact
Localizare

Strada Principala 1110, Com Vișeu de Jos, Maramueș

Cum mă pot implica

În calitate de persoană fizică sau persoană juridica, poți susține acest caz prin donații în bani, în bunuri, prestări de servicii sau pur și simplu activitate independentă de voluntariat. Dacă ai fost impresionat de caz, însă nu ai în acest moment posibilitatea de a contribui, poți ajuta la creșterea awareness-ului său distribuind-o pe rețelele de socializare.

Pentru a începe să contribui la soluționarea problemei, contactează unitatea de învățământ sau profesorul aplicant pentru a stabili strategia pe mai departe. În acest sens, platforma îți oferă multiple opțiuni de comunicare; accesând unul din butoanele de mai sus, poți suna, trimite un mail sau un mesaj în platformă persoanei de contact pentru această alertă. Butonul “Cum ajung” îți va clarifica poziția exactă a școlii, însă te încurajăm să contactezi aplicantul și să îl notifici înainte de a face o vizită instituției.

Împreună cu profesorul, stabilește o strategie de acțiune și identifică punctele exacte în care ai putea interveni pentru soluționarea problemei. Ulterior anunță-ne și pe noi în legătură cu progresul colaborării cu școala pentru a putea marca problema (sau parte din ea) drept soluționată.

Conectează-te cu persoana de contact

Completează următorul formular pentru a-ți arată intențiile față de alertă postată.

mood_bad
 • Inca nu exista comentarii.
 • Adauga un comentariu
  Dorești să oferi o donație?
  Nici o companie nu și-a exprimat intenția de a ajuta această alertă.
  Fii tu primul care se implică! Click aici

  Doneaza prin SMS Trimite mesaj "ELEV" prin SMS la 8845

  Donezi lunar 2 euro și susții educația copiilor din comunități vulnerabile.
  Vezi detalii

  Donează online oricât poți către activitatea depusă de Narada

  Fără să te coste nimic în plus, redirecționând, oferi un strop de putere în plus Asociației Narada, care să facă bine și în numele tău.
  Poți dona orice sumă