• Elevi impactați: 25 elevi
 • Grupa de învățământ: Ciclu primar
 • Urgența alertei: Foarte urgenta
 • Unitatea scolara:Școala Gimnazială „George Coșbuc” Baia Mare
 • Nevoi menționate: Bănci & Scaune, Corpuri de clasă
Alte nevoi ale scolii
un container modular cu sală de clasă pentru 25 de copii
Problema sesizată

Scoala Gimnazială „George Coșbuc” din Baia Mare pregătește, de peste 50 de ani, elevi pentru a deveni  piloni ai schimbării în bine a comunității maramureșene și a societății, în general. Ca instituție de învățământ, dorința noastră este de a le asigura tuturor elevilor noștri un cadru armonios, prietenos și stimulator de dezvoltare și educare. Un factor important de reușită îl reprezintă spațiile  de învățare, la care școala noastră întâmpină o mare problemă.

În urmă cu câtiva ani, când au fost înființate clasele pregătitoare, instituțiile de învățământ au fost nevoite să găsească și să amenajeze spații de învățare noi, dar multe dintre acestea, printre care și școala noastră, nu au avut o astfel posibilitate. Au fost reorganizate în spații de învățare: sala profesorală, biroul directorilor, diverse cabinete (al logopedului, al psihologului școlar) etc.

Cu toate eforturile depuse, anul acesta, o clasă de elevi nu a putut primi un spațiu adecvat (care să corespundă normelor în vigoare de volum de aer și luminozitate prevăzute pentru fiecare elev în parte, dar și celor de distanțare cauzate de contextul pandemic). Elevii învață într-o sală reamenajată dintr-un cabinet logopedic, dar sunt foarte înghesuiți ceea ce le creează un disconfort fizic și le îngreunează capacitatea de gândire și concentrare, obligându-ne să regândim numeroase activități școlare.

Acești elevi, vor fi nevoiți să învețe în sala improvizată cel puțin încă 3 ani (pănă termină clasa a IV-a, ceea ce va reduce sansele lor de a-și atinge nivelul optim / maxim de dezvoltare al aptitudinilor și competențelor specifice vârstei.

Dacă am reuși să primim / achiziționăm un container modular școlar care să conțină un spațiu de învățare / sala de clasă  cu mobilier (bănci, scaune, tablă) și o baie pentru un număr de 25 de elevi, pe care să îl putem monta în curtea școlii, ar fi o mare și importantă reușită în demersul / idealul de a oferi sanse egale tuturor elevilor pe care îi îndrumăm pe calea cunoașterii / devenirii lor.

Dacă v-am convins și credeți că nevoia noastră merită efortul și generozitatea dumneavoastră, vă așteptăm să fiți alături de noi pentru a ne îndeplini acest țel și pentru a oferi copiilor spațiul adecvat pentru învățare.

Vă mulțumim!

Demersuri realizate

Problema lipsei spațiului a fost expusă, la începutul acestui an școlar și reprezentanților Asociației de Părinți ce activează la nivelul școlii, pentru a se căuta / găsi soluții. Chiar dacă s-ar iniția împreună cu părinții o acțiune de donații / strângerea de fonduri pentru această nevoie, suma este prea mare pentru a putea fi obținută în cadrul asociației.

De asemenea, pentru îmbunătățirea spațiilor în care se desfășoară activitățile instructiv-educative, Școala „George Coșbuc” a demarat un proiect susținut de Primăria orașului Baia Mare, prin intermediul căruia se va realiza anveloparea celor două clădiri care aparțin școlii, schimbarea instalației electrice și termice din cele două imobile, o extindere / corp de legătură între cele două clădiri, precum și renovarea și igienizarea spațiilor interioare. Acest proiect este încă în faza incipientă (proiectare pe hârtie) și va mai dura destul timp (minim 4-5 ani) până când il vom vedea realizat, astfel că, această generație de copii va fi afectată de lipsa condițiilor propice de învățare.

Așadar, vă așteptăm alături de noi pentru a asigura copiilor noștri o educație de calitate din toate punctele de vedere.

Vă mulțumim!

Detalii de contact
Localizare

Strada Gheorghe Bilașcu 19A, Baia Mare, România

0 Susținători

Mesajul tău de incurajare va fi publicat

Publicând acest mesaj, ești de acord să primești notificări periodice din partea hartaedu.ro

Cum mă pot implica

În calitate de persoană fizică sau persoană juridica, poți susține acest caz prin donații în bani, în bunuri, prestări de servicii sau pur și simplu activitate independentă de voluntariat. Dacă ai fost impresionat de caz, însă nu ai în acest moment posibilitatea de a contribui, poți ajuta la creșterea awareness-ului său distribuind-o pe rețelele de socializare.

Pentru a începe să contribui la soluționarea problemei, contactează unitatea de învățământ sau profesorul aplicant pentru a stabili strategia pe mai departe. În acest sens, platforma îți oferă multiple opțiuni de comunicare; accesând unul din butoanele de mai sus, poți suna, trimite un mail sau un mesaj în platformă persoanei de contact pentru această alertă. Butonul “Cum ajung” îți va clarifica poziția exactă a școlii, însă te încurajăm să contactezi aplicantul și să îl notifici înainte de a face o vizită instituției.

Împreună cu profesorul, stabilește o strategie de acțiune și identifică punctele exacte în care ai putea interveni pentru soluționarea problemei. Ulterior anunță-ne și pe noi în legătură cu progresul colaborării cu școala pentru a putea marca problema (sau parte din ea) drept soluționată.

Conectează-te cu persoana de contact

Completează următorul formular pentru a-ți arată intențiile față de alertă postată.

0 Susținători

Mesajul tău de incurajare va fi publicat

Publicând acest mesaj, ești de acord să primești notificări periodice din partea hartaedu.ro
mood_bad
 • Inca nu exista comentarii.
 • Adauga un comentariu
  Dorești să oferi o donație?
  Nici o companie nu și-a exprimat intenția de a ajuta această alertă.
  Fii tu primul care se implică! Click aici

  Doresti sa fii tinut la curent cu aceasta alerta sau cu oricare alta ce apare in apropiere?

  Lasa-ne numele si adresa ta de e-mail si vei primi un sumar al alertelor din judetul sau din regiunea .

  Cazuri similare în care te poți implica