• Elevi impactați: 30 elevi
 • Grupa de învățământ: Ciclu gimnazial
 • Urgența alertei: Urgenta
 • Unitatea scolara:Școala Gimnazială nr. 2 Picior de Munte
 • Nevoi menționate: Amenajări Exterioare, Amenajări Interioare
Problema sesizată

Sunt liderul unui grup de elevi care învață făcând voluntariat în folosul comunității. Activitățile sunt de învățare experiențială și se fac în afara programului școlar. Școala din localitate ne găzduiește atunci când este deschisă. În restul timpului, nu avem un loc al nostru unde să ne întâlnim, să proiectăm și să organizăm activitățile de voluntariat în folosul comunității.
Anul acesta, în ianuarie-februarie când școlile erau închise, am organizat activitățile la mine acasă, dar grupul s-a mărit și nu am suficient spațiu pentru toți.
Într-un cătun al satului există o școală care a fost abandonată și care este așezată într-un cadru natural extrem de ofertant . Dacă ar fi renovată, am putea crea acolo un spațiu/ centru educațional în care copiii și adolescenții din localitate să desfășoare activități educative ; tot acolo ar putea funcționa și un program afterschool.
Prin urmare, renovarea și re-darea spre folosință a acestei clădiri , ar fi în beneficiul întregii comunități.

Demersuri realizate

Ne-am înscris în programul "Salvează o școală" și am făcut primii pași în acest program. Se pare că el a fost sistat, nu am mai primit nicio veste.
Elevii organizează strângeri de fonduri, dar acestea sunt insuficiente. Am discutat cu consilierii locali și sunt dispuși să ne susțină cererea; am discutat cu câțiva părinți care sunt dispuși să contribuie cu muncă fizică la renovarea clădirii.

Detalii de contact
 • Institutie de invatamant: Școala Gimnazială nr. 2 Picior de Munte
 • Localitatea Dambovita, Picior De Munte
 • Persoana de contact: Chivulescu Liliana Daniela
 • Telefon: 0766367727
 • Adresa e-mail: [email protected]
 • Alertă adaugată de: Liliana Chivulescu
Localizare

DN72, Picior de Munte, România

Cum mă pot implica

În calitate de persoană fizică sau persoană juridica, poți susține acest caz prin donații în bani, în bunuri, prestări de servicii sau pur și simplu activitate independentă de voluntariat. Dacă ai fost impresionat de caz, însă nu ai în acest moment posibilitatea de a contribui, poți ajuta la creșterea awareness-ului său distribuind-o pe rețelele de socializare.

Pentru a începe să contribui la soluționarea problemei, contactează unitatea de învățământ sau profesorul aplicant pentru a stabili strategia pe mai departe. În acest sens, platforma îți oferă multiple opțiuni de comunicare; accesând unul din butoanele de mai sus, poți suna, trimite un mail sau un mesaj în platformă persoanei de contact pentru această alertă. Butonul “Cum ajung” îți va clarifica poziția exactă a școlii, însă te încurajăm să contactezi aplicantul și să îl notifici înainte de a face o vizită instituției.

Împreună cu profesorul, stabilește o strategie de acțiune și identifică punctele exacte în care ai putea interveni pentru soluționarea problemei. Ulterior anunță-ne și pe noi în legătură cu progresul colaborării cu școala pentru a putea marca problema (sau parte din ea) drept soluționată.

Conectează-te cu persoana de contact

Completează următorul formular pentru a-ți arată intențiile față de alertă postată.

mood_bad
 • Inca nu exista comentarii.
 • Adauga un comentariu
  Dorești să oferi o donație?
  Nici o companie nu și-a exprimat intenția de a ajuta această alertă.
  Fii tu primul care se implică! Click aici

  Doneaza prin SMS Trimite mesaj "ELEV" prin SMS la 8845

  Donezi lunar 2 euro și susții educația copiilor din comunități vulnerabile.
  Vezi detalii

  Donează online oricât poți către activitatea depusă de Narada

  Fără să te coste nimic în plus, redirecționând, oferi un strop de putere în plus Asociației Narada, care să facă bine și în numele tău.
  Poți dona orice sumă

  Cazuri similare in care te poti implica