• Elevi impactați: 200 elevi
 • Grupa de învățământ: Ciclu gimnazial, Ciclu primar, Liceu, Preșcolar
 • Urgența alertei: Foarte urgenta
 • Unitatea scolara:Palatul Copiilor, Pitești, jud. Arges
 • Nevoi menționate: Amenajări Interioare, Reconsolidare
Problema sesizată

Palatul Copiilor, Pitești, funcționează în actuala clădire din anul 1954, iar sala de festivități are o suprafață de 85,5 mp. De-a lungul timpului, sala a fost utilizată pentru desfășurarea activităților specifice (spectacole, evenimente festive, seminarii, concursuri, serbări), dar și ca sală de curs pentru grupele de dans popular/gimnastică. Sala se află într-o stare avansată de degradare, pereții și tavanul prezintă fisuri pregnante care au degenerat în crăpături foarte adânci, vizibile, ceea ce a dus la desprinderea de bucăți din tencuială. În anul 2006 au fost înlocuite: parchetul inițial cu parchet melaminat și tâmplăria din lemn cu termopan. În rest în această încăpere nu au fost realizate decât lucrări de întreținere - curățenie, văruit.
Din 1 septembrie 2021, sala de festivități a instituției a fost închisă, pentru a se evita producerea unor accidente. Cursurile care se desfășurau până acum în această sală au fost mutate fie în alte săli din clădire, fie în alte instituții de pe raza municipiului Pitești.
Numărul copiilor/elevilor impactați de această problemă depășește cu mult numărul consemnat anterior (200 de copii sunt doar cei care sunt înscriși la cursurile de dans popular/gimnastică), dat fiind faptul că toate activitățile de amploare, organizate de instituție, se desfășurau în această sală.

Demersuri realizate

Starea de degradare a încăperii s-a accentuat în ritm rapid, pe parcursul ultimilor 2 ani, dar lipsa fondurilor și contextul actual, nu au permis includerea într-un program de reabilitare.
Situația a fost transmisă cu prioritate Inspectoratului Școlar Județean Argeș, dar și Primăriei Municipiului Pitești, prin intermediul unui memoriu justificativ. A fost solicitat sprijinul autorităților administrative locale pentru realizarea expertizării tehnice a clădirii și, ulterior a studiului de fezabilitate. Din păcate, răspunsul negativ al acestora s-a bazat pe faptul că "clădirea nu face parte din inventarul bunurilor care aparțin municipiului Pitești".

Detalii de contact
 • Institutie de invatamant: Palatul Copiilor, Pitești, jud. Arges
 • Localitatea Pitesti
 • Persoana de contact: Ceușu Cristina
 • Telefon: 0248219511
 • Adresa e-mail: [email protected]
 • Alertă adaugată de: CorinaAlina
Localizare

Strada Trivale 80, Pitești, România

Cum mă pot implica

În calitate de persoană fizică sau persoană juridica, poți susține acest caz prin donații în bani, în bunuri, prestări de servicii sau pur și simplu activitate independentă de voluntariat. Dacă ai fost impresionat de caz, însă nu ai în acest moment posibilitatea de a contribui, poți ajuta la creșterea awareness-ului său distribuind-o pe rețelele de socializare.

Pentru a începe să contribui la soluționarea problemei, contactează unitatea de învățământ sau profesorul aplicant pentru a stabili strategia pe mai departe. În acest sens, platforma îți oferă multiple opțiuni de comunicare; accesând unul din butoanele de mai sus, poți suna, trimite un mail sau un mesaj în platformă persoanei de contact pentru această alertă. Butonul “Cum ajung” îți va clarifica poziția exactă a școlii, însă te încurajăm să contactezi aplicantul și să îl notifici înainte de a face o vizită instituției.

Împreună cu profesorul, stabilește o strategie de acțiune și identifică punctele exacte în care ai putea interveni pentru soluționarea problemei. Ulterior anunță-ne și pe noi în legătură cu progresul colaborării cu școala pentru a putea marca problema (sau parte din ea) drept soluționată.

Conectează-te cu persoana de contact

Completează următorul formular pentru a-ți arată intențiile față de alertă postată.

mood_bad
 • Inca nu exista comentarii.
 • Adauga un comentariu
  Dorești să oferi o donație?
  Nici o companie nu și-a exprimat intenția de a ajuta această alertă.
  Fii tu primul care se implică! Click aici

  Doneaza prin SMS Trimite mesaj "ELEV" prin SMS la 8845

  Donezi lunar 2 euro și susții educația copiilor din comunități vulnerabile.
  Vezi detalii

  Donează online oricât poți către activitatea depusă de Narada

  Fără să te coste nimic în plus, redirecționând, oferi un strop de putere în plus Asociației Narada, care să facă bine și în numele tău.
  Poți dona orice sumă

  Cazuri similare in care te poti implica