• Elevi impactați: 244 elevi
 • Grupa de învățământ: Ciclu gimnazial
 • Urgența alertei: Moderata
 • Unitatea scolara:Școala Gimnazială nr. 1 Moara Vlăsiei
 • Nevoi menționate: Conexiune Internet, Electronice
Problema sesizată

Introducerea disciplinei TIC în planul cadru al nivelului gimnazial a însemnat crearea unei nevoi pentru dezvoltarea bazei materiale a școlilor. În localitatea noastră funcționează trei unități școlare gimnaziale cu efectiv total de 244 de elevi în clasele V-VIII.

Pentru desfășurarea în bune condiții a orelor de TIC, am avea nevoie de un număr de 20 de laptopuri pe școală pentru organizarea a trei laboratoare a de TIC, cate unul în fiecare unitate.

În unități nu există spatii dedicate laboratoarele de TIC, ceea ce conduce la necesitatea utilizării laptopurilor care pot fi depozitate într-un spațiu securizat de-a lungul desfășurării celorlalte ore de curs în acea sală sau mutarea lor în fiecare sală a curs a claselor gimnaziale.

Laptopurile trebuie să suporte pachetul Office, Microsoft Teams, accesare rapidă și funcționare eficientă și să fie noi sau cât mai puțin uzate.

Menționăm că laptopurile ar putea fi utilizate și pentru organizarea unui Club de informatică pentru elevii pasionați. Școala noastră este parteneră Microsoft și a primit un pachet de 10 microbiți ce pot fi utilizați pentru desfășurarea unor activități centrate pe competența de programare.

Demersuri realizate

Am primit, de-a lungul timpului, donații și ajutor de la Primărie, părinți, însă calitate calculatoarelor este slabă și din numărul de calculatoare primite doar câteva sunt funcționale.

S-au completat nenumărate machete trimise de ISJ solicitând laptopuri și alte dispozitive electronice, însă nu am primit niciun răspuns.

Primăria a achiziționat elevilor din ciclul gimnazial tablete, pentru desfășurare cursurilor online, însă calitatea lor este slabă și orele de TIC nu se pot desfășura integral folosindu-le.

În unele săli de clasa, videoproiectoarele de care dispunem s-au defectat.

Detalii de contact
 • Institutie de invatamant: Școala Gimnazială nr. 1 Moara Vlăsiei
 • Localitatea Moara Vlasiei
 • Persoana de contact: Oana Stănescu
 • Telefon: 0741570931
 • Adresa e-mail: [email protected]
 • Alertă adaugată de: OanaStanescu
Localizare

Șoseaua Eroilor 127, Moara Vlăsiei, România

Cum mă pot implica

În calitate de persoană fizică sau persoană juridica, poți susține acest caz prin donații în bani, în bunuri, prestări de servicii sau pur și simplu activitate independentă de voluntariat. Dacă ai fost impresionat de caz, însă nu ai în acest moment posibilitatea de a contribui, poți ajuta la creșterea awareness-ului său distribuind-o pe rețelele de socializare.

Pentru a începe să contribui la soluționarea problemei, contactează unitatea de învățământ sau profesorul aplicant pentru a stabili strategia pe mai departe. În acest sens, platforma îți oferă multiple opțiuni de comunicare; accesând unul din butoanele de mai sus, poți suna, trimite un mail sau un mesaj în platformă persoanei de contact pentru această alertă. Butonul “Cum ajung” îți va clarifica poziția exactă a școlii, însă te încurajăm să contactezi aplicantul și să îl notifici înainte de a face o vizită instituției.

Împreună cu profesorul, stabilește o strategie de acțiune și identifică punctele exacte în care ai putea interveni pentru soluționarea problemei. Ulterior anunță-ne și pe noi în legătură cu progresul colaborării cu școala pentru a putea marca problema (sau parte din ea) drept soluționată.

Conectează-te cu persoana de contact

Completează următorul formular pentru a-ți arată intențiile față de alertă postată.

mood_bad
 • Inca nu exista comentarii.
 • Adauga un comentariu
  Dorești să oferi o donație?
  Nici o companie nu și-a exprimat intenția de a ajuta această alertă.
  Fii tu primul care se implică! Click aici

  Doneaza prin SMS Trimite mesaj "ELEV" prin SMS la 8845

  Donezi lunar 2 euro și susții educația copiilor din comunități vulnerabile.
  Vezi detalii

  Donează online oricât poți către activitatea depusă de Narada

  Fără să te coste nimic în plus, redirecționând, oferi un strop de putere în plus Asociației Narada, care să facă bine și în numele tău.
  Poți dona orice sumă

  Doresti sa fii anuntat cand apare o alerta in apropiere?

  Lasa-ne numele si adresa ta de e-mail si vei primi un sumar al alertelor din judetul sau din regiunea , atunci cand vor aparea.

  Cazuri similare in care te poti implica