• Elevi impactați: 110 elevi
 • Grupa de învățământ: Ciclu primar
 • Urgența alertei: Urgenta
 • Unitatea scolara:Școala Primară Nr 1, Pecica
 • Nevoi menționate: Electronice, Materiale didactice
Problema sesizată

Școala Primară Nr 1 din Pecica, județul Arad, este o instituție în care învață peste de 100 de elevi dintr-un mediu de viață defavorizat.
Școala este alcătuită din 5 săli de clasă, de la pregătitoare până la clasa a IV-a. Care au nevoie de o ușoară renovare ce consta în zugrăvirea lor și schimbarea lambriurilor de pe pereți.
Devotamentul cadrelor didactice și dorința elevilor de a învăța ar putea avea mai mult succes dacă școala ar fi dotată cu resurse și materiale didactice moderne.
Avem nevoie de 5 table albe, de 5 videoproiectoare, de mobilier pentru clasa pregătitoare și de un laptop pentru cadrele didactice.
Toate acestea ar ușura munca la clasa a cadrelor didactice și ar facilita predarea interactivă. Fapt ce îi face pe elevi să devină dornici de învățare.
O școală cu un aspect atractiv, mobilier și materiale didactice moderne oferă actorilor implicați în actul de predare-învățare starea de bine și antrenează dorința de dezvoltare cognitivă și socială a acestora.
Toate acestea ducând la ameliorarea rezultatelor școlare a elevilor și la scăderea ratei de abandon școlar din rândul elevilor defavorizați.

Demersuri realizate

Sunt cadru didactic în această școala de doi ani de zile, în tot acest timp am încercat să apelez pentru rezolvarea acestor nevoi la conducerea școlii și la autoritățile locale. Din păcate, autoritățile nu au demarat un plan de rezolvare a problemelor din cauza lipsei resurselor financiare.

Detalii de contact
 • Institutie de invatamant: Școala Primară Nr 1, Pecica
 • Localitatea Pecica
 • Persoana de contact: Dan Maria
 • Telefon: 0753844082
 • Adresa e-mail: [email protected]
 • Alertă adaugată de: Dan Maria
Localizare

Strada 304 45, Pecica, România

Cum mă pot implica

În calitate de persoană fizică sau persoană juridica, poți susține acest caz prin donații în bani, în bunuri, prestări de servicii sau pur și simplu activitate independentă de voluntariat. Dacă ai fost impresionat de caz, însă nu ai în acest moment posibilitatea de a contribui, poți ajuta la creșterea awareness-ului său distribuind-o pe rețelele de socializare.

Pentru a începe să contribui la soluționarea problemei, contactează unitatea de învățământ sau profesorul aplicant pentru a stabili strategia pe mai departe. În acest sens, platforma îți oferă multiple opțiuni de comunicare; accesând unul din butoanele de mai sus, poți suna, trimite un mail sau un mesaj în platformă persoanei de contact pentru această alertă. Butonul “Cum ajung” îți va clarifica poziția exactă a școlii, însă te încurajăm să contactezi aplicantul și să îl notifici înainte de a face o vizită instituției.

Împreună cu profesorul, stabilește o strategie de acțiune și identifică punctele exacte în care ai putea interveni pentru soluționarea problemei. Ulterior anunță-ne și pe noi în legătură cu progresul colaborării cu școala pentru a putea marca problema (sau parte din ea) drept soluționată.

Conectează-te cu persoana de contact

Completează următorul formular pentru a-ți arată intențiile față de alertă postată.

mood_bad
 • Inca nu exista comentarii.
 • Adauga un comentariu
  Dorești să oferi o donație?
  Nici o companie nu și-a exprimat intenția de a ajuta această alertă.
  Fii tu primul care se implică! Click aici

  Doneaza prin SMS Trimite mesaj "ELEV" prin SMS la 8845

  Donezi lunar 2 euro și susții educația copiilor din comunități vulnerabile.
  Vezi detalii

  Donează online oricât poți către activitatea depusă de Narada

  Fără să te coste nimic în plus, redirecționând, oferi un strop de putere în plus Asociației Narada, care să facă bine și în numele tău.
  Poți dona orice sumă

  Cazuri similare in care te poti implica