• Elevi impactați: 500 elevi
 • Grupa de învățământ: Ciclu gimnazial, Ciclu primar, Preșcolar
 • Urgența alertei: Urgenta
 • Unitatea scolara:Școala Gimnazială Mihai Viteazul Fetești
 • Nevoi menționate: Autobuz școlar, Bănci & Scaune
Alte nevoi ale scolii
O altă problemă cu care ne confruntăm este cea a mobilierului școlar vechi cu care sunt dotate sălile de clasă din corpul B-celelalte două corpuri au fost reabilitate. Scaunele și băncile sunt vechi,blaturile s-au deteriorat,foliile lemnoase aglomerate din care sunt făcute se desprind și pot provoca probleme elevilor. Ne dorim dotarea a două săli de clasă,pentru cei 40 elevi de clasă pregătitoare,cu bănci și scaune individuale,dulapuri casetate în care copiii să își poată ține materialele necesa
Problema sesizată

Școala noastră se întinde,ca teritoriu, pe o distanță de 5 km și funcționează în 3 clădiri.Locațiile și distanța dintre ele îngreunează deplasarea preșcolarilor și elevilor. Există un microbuz de 16 locuri achiziționat în urmă cu 15 ani printr-un Program Național. Pentru noi nu sunt suficiente locurile,nu poate transporta numărul mare de elevi existent. În pandemie normele de transport au fost și mai greu de respectat implicând mult mai mult timp pentru transportul tuturor copiilor la și de la grădiniță/școală. Microbuzul are urme vizibile de rugină,scaune deteriorate,deseori este defect din cauza uzurii și a suprasolicitării și necesită reparații costisitoare. Programul școlar se realizează în două schimburi. Trebuie să se facă mai multe curse pe zi,timpul scurs între ele perturbă activitatea educațională. Majoritatea copiilor provine din familii vulnerabile,au situații materiale precare,nu pot asigura transportul lor zilnic. Un microbuz cu un nr.mai mare de locuri(electric dacă se poate-primăria ne va asigura întreținerea și încărcarea) ar reduce timpul de deplasare,copiii ar fi în siguranță,s-ar reduce numărul de absențe,ar putea să participe la activități extrașcolare organizate în afara localității. Avem încredere că alerta noastră va ajunge la oameni cu suflet mare! Fiți alături de noi!
Profesorii,elevii și părinții școlii noastre vor aprecia orice sprijin venit din partea dvs.Și vă mulțumim!

Demersuri realizate

S-au făcut demersuri către instituții abilitate ca o nevoie identificată la nivelul școlii. Momentan nu s-au primit răspunsuri favorabile,bugetul nu a permis achiziționarea acestui mijloc de transport,costurile fiind prea ridicate. Cadrele didactice s-au implicat în diverse proiecte de parteneriat cu ONG-uri și au reușit să procure diverse materiale didactice și mobilier pentru două săli de clasă.

Detalii de contact
 • Institutie de invatamant: Școala Gimnazială Mihai Viteazul Fetești
 • Localitatea Fetesti
 • Persoana de contact: Pâslaru Felicia Andreea
 • Telefon: 0243369631
 • Trimite e-mail
 • Alertă adaugată de: feliciaandreea
Localizare

Strada Călărași 98, Fetești, România

0 Susținători

Mesajul tău de incurajare va fi publicat

Publicând acest mesaj, ești de acord să primești notificări periodice din partea hartaedu.ro

Cum mă pot implica

În calitate de persoană fizică sau persoană juridica, poți susține acest caz prin donații în bani, în bunuri, prestări de servicii sau pur și simplu activitate independentă de voluntariat. Dacă ai fost impresionat de caz, însă nu ai în acest moment posibilitatea de a contribui, poți ajuta la creșterea awareness-ului său distribuind-o pe rețelele de socializare.

Pentru a începe să contribui la soluționarea problemei, contactează unitatea de învățământ sau profesorul aplicant pentru a stabili strategia pe mai departe. În acest sens, platforma îți oferă multiple opțiuni de comunicare; accesând unul din butoanele de mai sus, poți suna, trimite un mail sau un mesaj în platformă persoanei de contact pentru această alertă. Butonul “Cum ajung” îți va clarifica poziția exactă a școlii, însă te încurajăm să contactezi aplicantul și să îl notifici înainte de a face o vizită instituției.

Împreună cu profesorul, stabilește o strategie de acțiune și identifică punctele exacte în care ai putea interveni pentru soluționarea problemei. Ulterior anunță-ne și pe noi în legătură cu progresul colaborării cu școala pentru a putea marca problema (sau parte din ea) drept soluționată.

Conectează-te cu persoana de contact
Formular donatie (#1)

Completează următorul formular pentru a-ți arată intențiile față de alertă postată.

0 Susținători

Mesajul tău de incurajare va fi publicat

Publicând acest mesaj, ești de acord să primești notificări periodice din partea hartaedu.ro
mood_bad
 • Inca nu exista comentarii.
 • Adauga un comentariu
  Dorești să oferi o donație?
  Nici o companie nu și-a exprimat intenția de a ajuta această alertă.
  Fii tu primul care se implică! Click aici

  Doresti sa fii tinut la curent cu aceasta alerta sau cu oricare alta ce apare in apropiere?

  Lasa-ne numele si adresa ta de e-mail si vei primi un sumar al alertelor din judetul Ialomita sau din regiunea Muntenia.

  Subscription Form (#6)

  Cazuri similare în care te poți implica