• Elevi impactați: 150 elevi
 • Grupa de învățământ: Preșcolar
 • Urgența alertei: Foarte urgenta
 • Unitatea scolara:Scoala Gimnaziala "Octavian Voicu", nivel prescolar
 • Nevoi menționate: Amenajări Exterioare, Amenajări Interioare
Problema sesizată

Se cunoaste ca gradinitele de la oras majoritatea construite pe repede inainte pe vremea comunismului si fara studii aprofundate de eficienta nu dispun de sala de sport sau de o sala de activitati necesara dezvoltarii fizice, armonioase a prescolarilor. Multe gradinite nu au o gradina sau un spatiu verde, o cale de acces in siguranta, prescolarii intra direct din strada in cladire, cum e si gradinita noastra.

Un prescolar la gradinita cu program prelungit petrece 8 ore in cadrul gradinitei si desfasurarea activitatilor instructiv-educative se desfasoara in aceeasi sala de grupa, exceptie face timpul scurt petrecut la sala de mese.

Sunt binecunoscute influentele pozitive pe care le au practicarea exerciţiilor fizice şi a sportului încă de la vârste cât mai fragede. Activităţile lor motorii sunt necesare nu doar pentru dezvoltarea fizică, dar şi pentru evoluţia intelectului.
Controlul respiraţiei, descoperirea independenţei şi a interdependenţei fiecărei părţi a corpului, deosebirea între stânga şi dreapta, recunoaşterea secvenţelor spaţio-temporale sunt etape fundamentale pentru a se înţelege pe sine şi lumea înconjurătoare. Cunoaşterea propriului corp este indispensabilă pentru ca micuţii să poată acţiona şi cerceta, pentru a cunoaşte ceea ce este în jurul lor. Toate acestea sunt elemente importante în dezvoltarea inteligenţei, în dezvoltarea psihologică şi afectivă.

Se impune efectuarea de miscare ca activitate de interes major, având în vedere sarcinile şi obiectivele ce le revin în procesul instructiv-educativ, deoarece activităţile şi exerciţiile de miscare oferă plusul că întăresc sistemul imunitar, revigorează organismul, oxigenează mai bine creierul şi induc o stare de bună-dispoziţie.

Detalii de contact
 • Institutie de invatamant: Scoala Gimnaziala "Octavian Voicu", nivel prescolar
 • Localitatea Bacau
 • Persoana de contact: Iventa Aurora Adina
 • Telefon: 0232552061
 • Adresa e-mail: [email protected]
 • Alertă adaugată de: Iventa Adina
Localizare

Strada Bicaz 17, Bacău, România

Cum mă pot implica

În calitate de persoană fizică sau persoană juridica, poți susține acest caz prin donații în bani, în bunuri, prestări de servicii sau pur și simplu activitate independentă de voluntariat. Dacă ai fost impresionat de caz, însă nu ai în acest moment posibilitatea de a contribui, poți ajuta la creșterea awareness-ului său distribuind-o pe rețelele de socializare.

Pentru a începe să contribui la soluționarea problemei, contactează unitatea de învățământ sau profesorul aplicant pentru a stabili strategia pe mai departe. În acest sens, platforma îți oferă multiple opțiuni de comunicare; accesând unul din butoanele de mai sus, poți suna, trimite un mail sau un mesaj în platformă persoanei de contact pentru această alertă. Butonul “Cum ajung” îți va clarifica poziția exactă a școlii, însă te încurajăm să contactezi aplicantul și să îl notifici înainte de a face o vizită instituției.

Împreună cu profesorul, stabilește o strategie de acțiune și identifică punctele exacte în care ai putea interveni pentru soluționarea problemei. Ulterior anunță-ne și pe noi în legătură cu progresul colaborării cu școala pentru a putea marca problema (sau parte din ea) drept soluționată.

Conectează-te cu persoana de contact

Completează următorul formular pentru a-ți arată intențiile față de alertă postată.

mood_bad
 • Inca nu exista comentarii.
 • Adauga un comentariu
  Dorești să oferi o donație?
  Nici o companie nu și-a exprimat intenția de a ajuta această alertă.
  Fii tu primul care se implică! Click aici

  Doneaza prin SMS Trimite mesaj "ELEV" prin SMS la 8845

  Donezi lunar 2 euro și susții educația copiilor din comunități vulnerabile.
  Vezi detalii

  Donează online oricât poți către activitatea depusă de Narada

  Fără să te coste nimic în plus, redirecționând, oferi un strop de putere în plus Asociației Narada, care să facă bine și în numele tău.
  Poți dona orice sumă

  Cazuri similare in care te poti implica