• Elevi impactați: 15 elevi
 • Grupa de învățământ: Preșcolar
 • Urgența alertei: Foarte urgenta
 • Unitatea scolara:Gradinita cu Program Normal Lehancea
 • Nevoi menționate: Biblioteca școlii
Problema sesizată

În anul școlar 2022-2023 îmi desfășor activitarea la Grădinița cu Program Normal din localitatea Lehancea, comuna Podu Turcului, județul Bacău, grădiniță ce aparține de Liceul Tehnologic ,,Alexandru Vlahuță".
Efectivul grădiniței este format dintr-un număr de 15 preșcolari, cu vărste cuprinse între 3 și 6 ani, copii ai căror părinți nu dispun de resurse materiale strălucite, copii aflați în plasament sau copii cu cerințe educaționale speciale.
Activitatea ne-o desfașurăm într-un container modular deoarece clădirea în care a funcționat grădinița până în anul 2020, este într-o stare deplorabilă.
Îmi doresc pentru copii o mini bibliotecă cu diferite cărți și enciclopedii pline de imagini care să îi atragă spre lumea minunată a poveștilor, un stick cu internet deoarece în zonă nu avem o conexiune a internetului prin cablu și de aceea m-am orientat spre un stick și un laptop pe care să îl folosim în activitatea didactică zilnica să vizualizăm povești, să ascultăm cântecele etc.
În speranța că o să găsim ajutor și înțelegere, vă mulțumim!

Demersuri realizate

În munca cu preșcolarii, am îmbinat în mod cât mai riguros cerințele planificării cu nevoile și cu posibilitatea copiilor din grupele pe care le-am condus, am căutat să asigur un echilibru între activitățile statice și cele dinamice- atât în cursul unei zile cât și timpul unei săptămâni și să acord atenția cuvenită mișcării în aer liber a copiilor.
Am fost interesată de realizarea materialului didactic în care principalul criteriu a fost particularitățile de vârstă ale copiilor și varietatea tematicilor și conținuturilor de învățare.
M-a preocupat amenajarea funcțională a spațiului de joacă, pe arii de stimulare/centre de interes /zone, care să permită copiilor să lucreze individual, în perechi, în grupuri mici sau cu întreg colectivul, să permită mișcarea, să infuențeze calitatea jocului favorizând creativitatea copiilor.

Detalii de contact
Localizare

Principala

0 Susținători

Mesajul tău de incurajare va fi publicat

Publicând acest mesaj, ești de acord să primești notificări periodice din partea hartaedu.ro

Cum mă pot implica

În calitate de persoană fizică sau persoană juridica, poți susține acest caz prin donații în bani, în bunuri, prestări de servicii sau pur și simplu activitate independentă de voluntariat. Dacă ai fost impresionat de caz, însă nu ai în acest moment posibilitatea de a contribui, poți ajuta la creșterea awareness-ului său distribuind-o pe rețelele de socializare.

Pentru a începe să contribui la soluționarea problemei, contactează unitatea de învățământ sau profesorul aplicant pentru a stabili strategia pe mai departe. În acest sens, platforma îți oferă multiple opțiuni de comunicare; accesând unul din butoanele de mai sus, poți suna, trimite un mail sau un mesaj în platformă persoanei de contact pentru această alertă. Butonul “Cum ajung” îți va clarifica poziția exactă a școlii, însă te încurajăm să contactezi aplicantul și să îl notifici înainte de a face o vizită instituției.

Împreună cu profesorul, stabilește o strategie de acțiune și identifică punctele exacte în care ai putea interveni pentru soluționarea problemei. Ulterior anunță-ne și pe noi în legătură cu progresul colaborării cu școala pentru a putea marca problema (sau parte din ea) drept soluționată.

Conectează-te cu persoana de contact

Completează următorul formular pentru a-ți arată intențiile față de alertă postată.

0 Susținători

Mesajul tău de incurajare va fi publicat

Publicând acest mesaj, ești de acord să primești notificări periodice din partea hartaedu.ro
mood_bad
 • Inca nu exista comentarii.
 • Adauga un comentariu
  Dorești să oferi o donație?
  Nici o companie nu și-a exprimat intenția de a ajuta această alertă.
  Fii tu primul care se implică! Click aici

  Doresti sa fii tinut la curent cu aceasta alerta sau cu oricare alta ce apare in apropiere?

  Lasa-ne numele si adresa ta de e-mail si vei primi un sumar al alertelor din judetul Bacau sau din regiunea Moldova.

  Cazuri similare în care te poți implica