• Elevi impactați: 480 elevi
 • Grupa de învățământ: Ciclu primar
 • Urgența alertei: Urgenta
 • Unitatea scolara:Școala Gimnazială „George Coșbuc”
 • Nevoi menționate: Electronice
Problema sesizată

Școala Gimnazială „George Coșbuc” este o școală cu renume datorită rezultatelor deosebite obținute de elevii noștri în concursuri, olimpiade și Evaluări Naționale, având o vechime în desfășurarea activității didactice de peste 50 de ani.

În școala noastră fiecare elev este sprijinit în cunoașterea și dezvoltarea propriului potențial, în funcție de interesul și motivațiile personale, astfel încât traiectul lui esențial, social și profesional să se desfășoare sub semnul succesului. De asemenea se vizează asigurarea de șanse egale de afirmare a tuturor elevilor, precum și îmbunătățirea continuă a calității actului educațional, raportându-ne permanent la atingerea standardelor optime în domeniul digital.

Renumele dobândit ne obligă să facem tot ceea ce ne stă în puteri pentru a le oferi o educație de calitate adaptată nevoilor actuale. Faptul că elevii noștri au abilitățile necesare utilizării mijloacelor informaționale, dotarea sălilor de clasă cu instrumente digitale devine o necesitate și o prioritate, dar și o obligație pentru noi, dascălii școlii.

Școala noastră oferă, prin resursa umană, un nivel ridicat de educație, dar întâmpinăm mari greutăți în achiziționarea mijloacelor informaționale performante. Aceste lipsuri materiale și tehnologice ne îngreunează desfășurarea, în condiții optime, a unor activități instructiv-educative pliate pe nevoile actuale ale societății. În desfășurarea proiectelor educaționale  în care școala a fost implicată, am întâmpinat dificultăți din cauza lipsei tehnologiei sau a unei aparaturi depășite din punct de vedere tehnic. În contextul pandemiei am fost puși în situația de a achiziționa, în grabă, cu sprijinul părinților, a unor camere video necesare desfășurării procesului educațional online. Din nefericire acestea nu au fost suficient de performante, iar procesul instructiv-educativ s-a desfășurat cu dificultate.

Școala deține un număr de 16 clase la ciclul primar, pe care dorim să le transformăm în spații primitoare, adecvate nevoilor lor și care să le stimuleze dorința și plăcerea de a învăța. Elevii se simt confortabil în prezența tehnologiei; mulți o folosesc de la vârste fragede. Introducerea unor conținuturi educaționale noi cu ajutorul instrumentelor digitale, cunoscute și folosite de elevi, îi determină pe aceștia să se simtă mai încrezători în capacitatea lor de a învăța noul material și dornici să-i ajute pe colegi în utilizarea tehnologiei.

În aceste condiții, necesitățile materiale ale școlii sunt următoarele :

16 table interactive 10 touch;
16 videoproiectoare  Epson EH-TW7400, Full HD cu 4K, 2400 lumeni ;
16 brațe de susținere pentru videoproiectoare,
2 display-uri interactive Smart Board SBID-GX175, 75 inch K Ultra HD;
16 laptop-uri ASUS , procesor IntelCore I 7, 144 Hz, 16 GB, 512GBSSD ;
16 camere video de documente pentru predarea online.

Vă asteptăm alături de noi, vă suntem recunoscători și vă mulțumim pentru implicarea si generozitatea dumneavoastră în a ne ajuta să-i pregătim ÎMPREUNĂ pe copii pentru viitorul pe care ni-l dorim.

Demersuri realizate

Pentru asigurarea condițiilor optime de desfășurare a activităților instructiv-educative și a calității actului educațional în sens unitar, școala noastră a participat de-a lungul timpului și mai ales în ultimii 10 ani, la numeroase Campanii demarate de diverse societăți și firme private: Profi, Cora, Kaufland, etc. În urma participărilor am primit, în urmă cu 8-10 ani, mini-laptopuri care nu mai corespund cerințelor educaționale actuale.

Calitatea actului educațional a fost susținută și prin implinarea și generozitatea părinților unor elevi cu posibilități materiale, prin intermediul Asociației de părinți care activează la nivelul școlii noastre.

De asemenea, conducerea școlii a făcut numeroase demersuri către ISJ Maramureș, solicitând laptopuri și alte dispozitive digitale (tablete) atât pentru profesori, cât și pentru elevii fără posibilități materiale. Toate acestea ne-ar fi fost extrem de necesare pentru derularea în bune condiții a activităților educative online. Deși solicitarea noastră a îndeplinit condițiile, aceasta nu a fost aprobată.

Pentru îmbunătățirea spațiilor în care se desfășoară activitățile de învățare, școala noastră a demarat un proiect susținut de Primăria orașului Baia Mare, prin intermediul căruia se va realiza, în următorii ani, anveloparea celor două clădiri care aparțin școlii, schimbarea instalației electrice și termice din cele două imobile, o extindere/corp de legătură între cele două clădiri, precum și renovarea și igienizarea spațiilor interioare.

Detalii de contact
Localizare

Strada Gheorghe Bilașcu 19A, Baia Mare, România

0 Susținători

Mesajul tău de incurajare va fi publicat

Publicând acest mesaj, ești de acord să primești notificări periodice din partea hartaedu.ro

Cum mă pot implica

În calitate de persoană fizică sau persoană juridica, poți susține acest caz prin donații în bani, în bunuri, prestări de servicii sau pur și simplu activitate independentă de voluntariat. Dacă ai fost impresionat de caz, însă nu ai în acest moment posibilitatea de a contribui, poți ajuta la creșterea awareness-ului său distribuind-o pe rețelele de socializare.

Pentru a începe să contribui la soluționarea problemei, contactează unitatea de învățământ sau profesorul aplicant pentru a stabili strategia pe mai departe. În acest sens, platforma îți oferă multiple opțiuni de comunicare; accesând unul din butoanele de mai sus, poți suna, trimite un mail sau un mesaj în platformă persoanei de contact pentru această alertă. Butonul “Cum ajung” îți va clarifica poziția exactă a școlii, însă te încurajăm să contactezi aplicantul și să îl notifici înainte de a face o vizită instituției.

Împreună cu profesorul, stabilește o strategie de acțiune și identifică punctele exacte în care ai putea interveni pentru soluționarea problemei. Ulterior anunță-ne și pe noi în legătură cu progresul colaborării cu școala pentru a putea marca problema (sau parte din ea) drept soluționată.

Conectează-te cu persoana de contact

Completează următorul formular pentru a-ți arată intențiile față de alertă postată.

0 Susținători

Mesajul tău de incurajare va fi publicat

Publicând acest mesaj, ești de acord să primești notificări periodice din partea hartaedu.ro
mood_bad
 • Inca nu exista comentarii.
 • Adauga un comentariu
  Dorești să oferi o donație?
  Nici o companie nu și-a exprimat intenția de a ajuta această alertă.
  Fii tu primul care se implică! Click aici

  Doresti sa fii tinut la curent cu aceasta alerta sau cu oricare alta ce apare in apropiere?

  Lasa-ne numele si adresa ta de e-mail si vei primi un sumar al alertelor din judetul sau din regiunea .

  Cazuri similare în care te poți implica