• Elevi impactați: 50 elevi
 • Grupa de învățământ: Preșcolar
 • Urgența alertei: Foarte urgenta
 • Unitatea scolara:Scoala Gimnazială Nicoale Bălcescu
 • Nevoi menționate: Bănci & Scaune, Biblioteca școlii, Materiale didactice
Problema sesizată

Lectura de la vârste timpurii are rolul de a imbogății semnificativ limbajul, pot afla lucruri menită sa le dezvolte imaginatia si universul cunoasterii. În gradinita, centrul de lectura trebuie sa fie amenajat corespunzător, astfel încât cei mici să fie atrași să se aseze și să rasfoiască o carte. Pentru amenajare avem nevoie de un spatiu atractiv si confortabil: 5 fotolii de puf, 15 pernute pentru a se simți confortabil și o biblioteca unde să fie asezate cărțile intr-o maniera atractivă. De asemenea fondul de carte necesită o îmbogățire permanentă cu titluri noi adecvate vârstei si temelor săptămânale propuse spre studiu. Cititul de la varste cat mai fragede ajuta la dezvoltarea creierului, a competentelor lingvistice, stimuleaza creativitatea si consolideaza relatia dintre parinte si copil. Cartile ofera o oportunitatea excelenta de a vorbi, de a povesti, de a inventa si de a ne conecta cu cei mici. A le citi copiilor nu inseamna numai o modalitate de a le inspira dragostea pentru carti inca din copilarie, ci si o modalitate importanta de a dezvolta vocabularul.

Demersuri realizate

In momentul de față suntem implicați în proiecte cu diferite asociații care au donat carti grădiniței , dar si copiilor. Incurajam lectura de la vârste timpurii prin diferite parteneriate cu părinții sau cu alte grădinițe pentru a face schimb de bune practici.

Detalii de contact
Localizare

DJ678D, Rotărăști 247429, România

0 Susținători

Mesajul tău de incurajare va fi publicat

Publicând acest mesaj, ești de acord să primești notificări periodice din partea hartaedu.ro

Cum mă pot implica

În calitate de persoană fizică sau persoană juridica, poți susține acest caz prin donații în bani, în bunuri, prestări de servicii sau pur și simplu activitate independentă de voluntariat. Dacă ai fost impresionat de caz, însă nu ai în acest moment posibilitatea de a contribui, poți ajuta la creșterea awareness-ului său distribuind-o pe rețelele de socializare.

Pentru a începe să contribui la soluționarea problemei, contactează unitatea de învățământ sau profesorul aplicant pentru a stabili strategia pe mai departe. În acest sens, platforma îți oferă multiple opțiuni de comunicare; accesând unul din butoanele de mai sus, poți suna, trimite un mail sau un mesaj în platformă persoanei de contact pentru această alertă. Butonul “Cum ajung” îți va clarifica poziția exactă a școlii, însă te încurajăm să contactezi aplicantul și să îl notifici înainte de a face o vizită instituției.

Împreună cu profesorul, stabilește o strategie de acțiune și identifică punctele exacte în care ai putea interveni pentru soluționarea problemei. Ulterior anunță-ne și pe noi în legătură cu progresul colaborării cu școala pentru a putea marca problema (sau parte din ea) drept soluționată.

Conectează-te cu persoana de contact

Completează următorul formular pentru a-ți arată intențiile față de alertă postată.

0 Susținători

Mesajul tău de incurajare va fi publicat

Publicând acest mesaj, ești de acord să primești notificări periodice din partea hartaedu.ro
mood_bad
 • Inca nu exista comentarii.
 • Adauga un comentariu
  Dorești să oferi o donație?
  Nici o companie nu și-a exprimat intenția de a ajuta această alertă.
  Fii tu primul care se implică! Click aici

  Doresti sa fii tinut la curent cu aceasta alerta sau cu oricare alta ce apare in apropiere?

  Lasa-ne numele si adresa ta de e-mail si vei primi un sumar al alertelor din judetul sau din regiunea .

  Cazuri similare în care te poți implica