• Elevi impactați: 100 elevi
 • Grupa de învățământ: Ciclu primar
 • Urgența alertei: Moderata
 • Unitatea scolara:Scoala Gimnaziala Dacia
 • Nevoi menționate: Electronice
Problema sesizată

Scoala are nevoie de patru laptopuri in salile de clasa. Incercam sa asiguram elevilor din scoala noastra o abordare moderna. La toate clasele manualele si o parte din resurse sunt acum si in format digital. Pe de alta parte, colegii profesori abordeaza la ore si materiale video sau jocuri si de aceea sunt necesare echipamente actuale, cu softuri actualizate. In unele cazuri echipamentele sunt atat de vechi incat nu se mai conecteaza la reteaua wi-fi a scolii, iar programele mai noi nu mai ruleaza pe aceste dispozitive. Pe de alta parte, orele online au devenit o obisnuinta in aceasta perioada si colegii din scoala incearca cu greu sa faca fata folosind niste laptopuri depasite. Scoala asigura ore online si elevilor care raman acasa in carantina, colegii incercand in acest fel sa ii tina conectati pe copii, sa le asigure accesul la educatie. Si nu in ultimul rand, ii invatam pe elevi sa lucreze la calculator, sa caute informatii pe internet si sa foloseasca in mod util resursele sau jocurile online.

Demersuri realizate

Am incercat atragerea de sponsorizari, insa mereu au fost mai stringente alte nevoi ale scolii. La inceputul anului scolar colegii din scoala au solicitat primariei finantare pentru astfel de dotari, insa pana in acest moment nu s-au rezolvat solicitarile lor.

Detalii de contact
 • Institutie de invatamant: Scoala Gimnaziala Dacia
 • Localitatea Targu Mures
 • Persoana de contact: director Santa Mihaela Gabriela, prof Emanuela Patrichi
 • Telefon: Click pentru a suna
 • Trimite e-mail
 • Alertă adaugată de: EmaPatrichi
Localizare

Strada Panseluțelor 6, Târgu Mureș, România

Cum mă pot implica

În calitate de persoană fizică sau persoană juridica, poți susține acest caz prin donații în bani, în bunuri, prestări de servicii sau pur și simplu activitate independentă de voluntariat. Dacă ai fost impresionat de caz, însă nu ai în acest moment posibilitatea de a contribui, poți ajuta la creșterea awareness-ului său distribuind-o pe rețelele de socializare.

Pentru a începe să contribui la soluționarea problemei, contactează unitatea de învățământ sau profesorul aplicant pentru a stabili strategia pe mai departe. În acest sens, platforma îți oferă multiple opțiuni de comunicare; accesând unul din butoanele de mai sus, poți suna, trimite un mail sau un mesaj în platformă persoanei de contact pentru această alertă. Butonul “Cum ajung” îți va clarifica poziția exactă a școlii, însă te încurajăm să contactezi aplicantul și să îl notifici înainte de a face o vizită instituției.

Împreună cu profesorul, stabilește o strategie de acțiune și identifică punctele exacte în care ai putea interveni pentru soluționarea problemei. Ulterior anunță-ne și pe noi în legătură cu progresul colaborării cu școala pentru a putea marca problema (sau parte din ea) drept soluționată.

Conectează-te cu persoana de contact

Completează următorul formular pentru a-ți arată intențiile față de alertă postată.

mood_bad
 • Inca nu exista comentarii.
 • Adauga un comentariu
  Donații oferite
  În data de 10/01/2022, Comunitatea HartaEdu , a intervenit cu o sponsorizare în valoare de 10.000 lei, exprimată prin Donatie financiara.
  Profesorii de la Școala Gimnazială Dacia din Tg. Mureș au nevoie de laptop-uri
  Despre intervenție:
  Dorești să susții și tu această alertă?
  Implică-te folosind formularul de aici

  Doneaza prin SMS Trimite mesaj "ELEV" prin SMS la 8845

  Donezi lunar 2 euro și susții educația copiilor din comunități vulnerabile.
  Vezi detalii

  Donează online oricât poți către activitatea depusă de Narada

  Fără să te coste nimic în plus, redirecționând, oferi un strop de putere în plus Asociației Narada, care să facă bine și în numele tău.
  Poți dona orice sumă

  Doresti sa fii tinut la curent cu aceasta alerta sau cu oricare alta ce apare in apropiere?

  Lasa-ne numele si adresa ta de e-mail si vei primi un sumar al alertelor din judetul sau din regiunea .

  Cazuri similare în care te poți implica