• Elevi impactați: 1763 elevi
 • Grupa de învățământ: Ciclu primar, Preșcolar
 • Urgența alertei: Urgenta
 • Unitatea scolara:Şcoala Gimnazială Mihai Drăgan Bacău
 • Nevoi menționate: Electronice
Problema sesizată

1. Clasa pregătitoare ajută cu trecerea bruscă de la grădiniţă la şcoală.
În primul rând, rolul este acela de a familiariza copilul cu modul de socializarea într-un mediu organizat, fapt care contribuie la dezvoltarea personalității lui. Copiii au un curriculum nou, adecvat vârstei. Ei beneficiază de resurse ale învăţării, precum jocuri şi materiale imprimate gândite pentru vârsta lor.
Sala de clasă din şcoală este adaptată vârstei copiilor, în aşa fel încât să permită învăţarea prin joc şi pregătirea pentru clasa I, utilizând resurse de învăţare adecvate, resurse ale învăţării moderne, adaptate scopului clasei pregătitoare.
În prezent, învățătorii acestor 7 clase aduc elevilor materiale imprimate de acasă, însă având în vedere nevoia acută de acestea, considerăm acest demers o oportunitate în a rezolva mai repede echiparea claselor. Așadar, este nevoie în școală de 7 imprimante color.

2. La cele 12 grupe de învățământ preșcolar întâmpinăm o problemă , în special din momentul începerii pandemiei, deoarece nu avem laptopuri la fiecare grupă pentru desfășurarea activităților online. Fiecare cadru didactic folosește laptopul personal, dar având și copiii proprii la școală, nu îl pot folosi în intervalul orar al elevilor. Laptopul nu este folosit numai la activitățile online; el este și o modalitate de creștere a calității, a eficienței învățării și predării. Folosirea calculatorului reprezintă o nouă strategie de lucru a educatorului și a copiilor, un nou mod de concepere a instruirii și învățării, care îmbogățește sistemul activităților didactice pe care aceștia le desfășoară și prezintă importante valențe formative și informative. Calculatorul, acest mijloc modern si inteligent şi soft-ul educaţional adecvat, a devenit în acţiunile noastre un mod nou de organizare a demersului didactic de predare-învăţare. Calculatorul reprezinta o necesitate a prezentului si cu atat mai mult a viitorului. Pe langa faptul ca le dezvolta copiilor atentia, gandirea logica si creativa, le dezvolta interesul pentru cunoastere si le cultiva increderea in fortele proprii, permitand acestora sa participe la propria lor formare.
Folosind calculatorul în activitatea instructiv-educativă contribuim la schimbari majore în ceea ce priveste strategiile de lucru cu preșcolarii, se reinnoiesc tehnicile de predare si de invatare, modificand radical rolul cadrului didactic.

3. Suntem o şcoala cu 1763 de elevi şi avem nevoie de o tabla interactivă pentru laboratorul de informatică. Dorim sa dezvoltam proiecte cu elevii noştri, mai ales ca avem în vedere că acum activităţile trebuie create în așa fel încât să facă uz de tehnologie, de abilităţile digitale ale generaţiei 21.

Detalii de contact
 • Institutie de invatamant: Şcoala Gimnazială Mihai Drăgan Bacău
 • Localitatea Bacau
 • Persoana de contact: Burbulea Alexandru
 • Telefon: 0755301301
 • Adresa e-mail: [email protected]
 • Alertă adaugată de: AlexBest
Localizare

Strada Logofăt Tăutu 7, Bacău, România

Cum mă pot implica

În calitate de persoană fizică sau persoană juridica, poți susține acest caz prin donații în bani, în bunuri, prestări de servicii sau pur și simplu activitate independentă de voluntariat. Dacă ai fost impresionat de caz, însă nu ai în acest moment posibilitatea de a contribui, poți ajuta la creșterea awareness-ului său distribuind-o pe rețelele de socializare.

Pentru a începe să contribui la soluționarea problemei, contactează unitatea de învățământ sau profesorul aplicant pentru a stabili strategia pe mai departe. În acest sens, platforma îți oferă multiple opțiuni de comunicare; accesând unul din butoanele de mai sus, poți suna, trimite un mail sau un mesaj în platformă persoanei de contact pentru această alertă. Butonul “Cum ajung” îți va clarifica poziția exactă a școlii, însă te încurajăm să contactezi aplicantul și să îl notifici înainte de a face o vizită instituției.

Împreună cu profesorul, stabilește o strategie de acțiune și identifică punctele exacte în care ai putea interveni pentru soluționarea problemei. Ulterior anunță-ne și pe noi în legătură cu progresul colaborării cu școala pentru a putea marca problema (sau parte din ea) drept soluționată.

Conectează-te cu persoana de contact

Completează următorul formular pentru a-ți arată intențiile față de alertă postată.

mood_bad
 • Inca nu exista comentarii.
 • Adauga un comentariu
  Dorești să oferi o donație?
  Nici o companie nu și-a exprimat intenția de a ajuta această alertă.
  Fii tu primul care se implică! Click aici

  Doneaza prin SMS Trimite mesaj "ELEV" prin SMS la 8845

  Donezi lunar 2 euro și susții educația copiilor din comunități vulnerabile.
  Vezi detalii

  Donează online oricât poți către activitatea depusă de Narada

  Fără să te coste nimic în plus, redirecționând, oferi un strop de putere în plus Asociației Narada, care să facă bine și în numele tău.
  Poți dona orice sumă

  Cazuri similare in care te poti implica