• Elevi impactați: 60 elevi
 • Grupa de învățământ: Ciclu gimnazial
 • Urgența alertei: Urgenta
 • Unitatea scolara:Școala Gimnaziala "George Tutoveanu", Barlad
 • Nevoi menționate: Laptop
Problema sesizată

Sunt profesor de istorie și de cultură civică la Scoala Gimnazială "George Tutoveanu" din Barlad. Pentru o mai bună desfășurare a orelor de istorie, am nevoie de un laptop funcțional, un laptop cu ajutorul căruia să le pot arata elevilor filmulete si prezentari power point, putand astfel sa descopere tainele istoriei. Predau la clasele a V-a, a VI-a, a VII-a si A VIII-a, clase unde elevii sunt interesați și pasionați de istorie și de cultură civică, însă din cauza faptului că laptopurile din unele clase sunt vechi si nu au toate tastele incluse, este dificil să lucrezi pe ele. Laptopul este un instrument important atât în proiectarea activităților, cât și în realizarea și desfășurarea în bune condiții a orelor de istorie.
Doresc să le pot oferi elevilor mei, posibilitatea de a-și îmbogăți cunoștințele, pe care le pot pune în practică sub forma unor jocuri, fișe sau chiar softuri educaționale, atât la istorie cât și la educație civică.

Demersuri realizate

Demersuri realizate
Școala nu dispune momentan de bani pentru achiziționarea de laptopuri, pentru cadrele didactice, deoarece banii au fost redirecționați către alte domenii, care erau prioritare.
Conducerea școlii, a depus împreună cu primăria, un proiect prin care fiecare cadru didactic va primi un laptop, înșă acest proiect este încă în faza de verificare .
Având în vedere că si eu și copilul meu lucram amandoi de pe un singur laptop, deoarece tableta pe care am avut-o a clacat sub presiunea scolii online, nu mai funcționează deloc. Asadar, un laptop funcțional cu ajutorul căruia sa pot pune materialele și sa pot lucra cu elevii mei, ar fi un ajutor nemaipomenit. Situația pandemică pe care o traversăm, nu mai permite lucrul in echipe sau pe grupe, astfel utilizarea prezentărilor și a filmulețelor, este foarte utila în parcurgerea lecțiilor. Elevii sunt mult mai atenți si mai dornici sa-și însușeasca materia, cu ajutorul imaginilor și a jocurilor, cât si a filmulețelor.

Detalii de contact
Localizare

Strada Carpați, nr. 2, Bârlad, România

Cum mă pot implica

În calitate de persoană fizică sau persoană juridica, poți susține acest caz prin donații în bani, în bunuri, prestări de servicii sau pur și simplu activitate independentă de voluntariat. Dacă ai fost impresionat de caz, însă nu ai în acest moment posibilitatea de a contribui, poți ajuta la creșterea awareness-ului său distribuind-o pe rețelele de socializare.

Pentru a începe să contribui la soluționarea problemei, contactează unitatea de învățământ sau profesorul aplicant pentru a stabili strategia pe mai departe. În acest sens, platforma îți oferă multiple opțiuni de comunicare; accesând unul din butoanele de mai sus, poți suna, trimite un mail sau un mesaj în platformă persoanei de contact pentru această alertă. Butonul “Cum ajung” îți va clarifica poziția exactă a școlii, însă te încurajăm să contactezi aplicantul și să îl notifici înainte de a face o vizită instituției.

Împreună cu profesorul, stabilește o strategie de acțiune și identifică punctele exacte în care ai putea interveni pentru soluționarea problemei. Ulterior anunță-ne și pe noi în legătură cu progresul colaborării cu școala pentru a putea marca problema (sau parte din ea) drept soluționată.

Conectează-te cu persoana de contact

Completează următorul formular pentru a-ți arată intențiile față de alertă postată.

mood_bad
 • Inca nu exista comentarii.
 • Adauga un comentariu
  Dorești să oferi o donație?
  Nici o companie nu și-a exprimat intenția de a ajuta această alertă.
  Fii tu primul care se implică! Click aici

  Doneaza prin SMS Trimite mesaj "ELEV" prin SMS la 8845

  Donezi lunar 2 euro și susții educația copiilor din comunități vulnerabile.
  Vezi detalii

  Donează online oricât poți către activitatea depusă de Narada

  Fără să te coste nimic în plus, redirecționând, oferi un strop de putere în plus Asociației Narada, care să facă bine și în numele tău.
  Poți dona orice sumă

  Doresti sa fii tinut la curent cu aceasta alerta sau cu oricare alta ce apare in apropiere?

  Lasa-ne numele si adresa ta de e-mail si vei primi un sumar al alertelor din judetul sau din regiunea .