• Elevi impactați: 20 elevi
 • Grupa de învățământ: Ciclu primar
 • Urgența alertei: Foarte urgenta
 • Unitatea scolara:Liceul Tehnologic „Petri Mor” Nușfalău, jud. Salaj
 • Nevoi menționate: Acces Internet, Rechizite, Tablete
Problema sesizată

Toți copiii au dreptul la educație, însă nu toți elevii au șansa să se nască într-o familie cu un nivel de trai decent. Din cei 29 de elevi din clasa mea (clasa pregătitoare), 20 de copii provin din cartierul Katanga, un cartier unde strada este plină de noroi, casele fără alimentare la apă și copii fără șanse la o educație de calitate. De ce? Pentru că nu au strictul necesar: un ghiozdan, un penar, culori, lipici, foarfece și bani pentru auxiliarele cu care lucrăm la clasă. Mă bucur că vin la școală chiar dacă afară plouă și punem gecuțele pe calorifer la uscat. Dureros este ca vin cu geanta goală, fără mâncare. Lucrăm la clasă cu un set de auxiliare pe care părinții a 15 copii nu le-au achiziționat deci pentru ei fac copii xerox alb negru (doar atât avem în școală) și se uită cu jind la colegii lor care au caiete cu pagini colorate, care au penarul echipat cu cele mai frumoase culori și carioci din lume și care pot picta, decupa și lipi pentru că au cele necesare.
Din această săptămână suntem online deci se înțelege că acești elevi nu au dispozitive și unii nici acces la internet.

Detalii de contact
 • Institutie de invatamant: Liceul Tehnologic „Petri Mor” Nușfalău, jud. Salaj
 • Localitatea Nusfalau
 • Persoana de contact: Loredana Matei
 • Telefon: 0260670007
 • Alertă adaugată de: Loredanamatei
 • Adresa e-mail: [email protected]
Localizare

Strada Petőfi Sándor, Cehu Silvaniei, Sălaj, România

Cum mă pot implica

În calitate de persoană fizică sau persoană juridica, poți susține acest caz prin donații în bani, în bunuri, prestări de servicii sau pur și simplu activitate independentă de voluntariat. Dacă ai fost impresionat de caz, însă nu ai în acest moment posibilitatea de a contribui, poți ajuta la creșterea awareness-ului său distribuind-o pe rețelele de socializare.

Pentru a începe să contribui la soluționarea problemei, contactează unitatea de învățământ sau profesorul aplicant pentru a stabili strategia pe mai departe. În acest sens, platforma îți oferă multiple opțiuni de comunicare; accesând unul din butoanele de mai sus, poți suna, trimite un mail sau un mesaj în platformă persoanei de contact pentru această alertă. Butonul “Cum ajung” îți va clarifica poziția exactă a școlii, însă te încurajăm să contactezi aplicantul și să îl notifici înainte de a face o vizită instituției.

Împreună cu profesorul, stabilește o strategie de acțiune și identifică punctele exacte în care ai putea interveni pentru soluționarea problemei. Ulterior anunță-ne și pe noi în legătură cu progresul colaborării cu școala pentru a putea marca problema (sau parte din ea) drept soluționată.

Conectează-te cu persoana de contact

Completează următorul formular pentru a-ți arată intențiile față de alertă postată.

mood_bad
 • Inca nu exista comentarii.
 • Adauga un comentariu
  Dorești să oferi o donație?
  Nici o companie nu și-a exprimat intenția de a ajuta această alertă.
  Fii tu primul care se implică! Click aici

  Doneaza prin SMS Trimite mesaj "ELEV" prin SMS la 8845

  Donezi lunar 2 euro și susții educația copiilor din comunități vulnerabile.
  Vezi detalii

  Donează online oricât poți către activitatea depusă de Narada

  Fără să te coste nimic în plus, redirecționând, oferi un strop de putere în plus Asociației Narada, care să facă bine și în numele tău.
  Poți dona orice sumă