• Elevi impactați: 18 elevi
 • Grupa de învățământ: Ciclu primar
 • Urgența alertei: Moderata
 • Unitatea scolara:Școala Gimnazială "Mareșal Alexandru Averescu" Adjud
 • Nevoi menționate: Tablă interactivă
Problema sesizată

Sunt profesor pentru învățământul primar la Școala Gimnazială "Mareșal Alexandru Averescu" Adjud, jud. Vrancea. Acesta este al cincilea an pe care-l petrec cu " fluturașii mei" (clasa a IV-a), timp în care am împărțit momente de neuitat, uneori ușoare, alteori mai grele. De la izbucnirea pandemiei, ne-am confruntat cu necesitatea regândirii  procesului de învățare, în sensul de a-l adapta pentru modul online.

Sunt adepta unui învățământ stimulativ pentru învățare, de aceea caut mereu soluții cât mai atractive pentru elevi. Pe parcursul școlii online am desfășurat zilnic ore pe platforma Google Classroom, am învățat să utilizez aplicații, am avut posibilități multiple de a organiza lecții interesante.

Întoarcerea în format fizic la școală a fost o bucurie atât pentru mine, cât și pentru piticii mei. Riscul de a reveni la o formă tradițională a instruirii poate fi diminuat prin  implicarea tehnologiei moderne în activitatea didactică. Astfel, o tablă SMART ar contribui la organizarea unor lecții mult mai interesante și atractive, mai ales în cadrul orelor de istorie, geografie și științe. Un manual digital utilizat împreună cu tabla inteligentă asigură sporirea atractivității activităților didactice în rândul elevilor, motivându-i pe aceștia să se implice cu mai mult interes în învățare.

 

Demersuri realizate

Colectivul de părinți al clasei s-a implicat  în dotarea clasei încă din clasa pregătitoare  cu mobilier, dar și cu un videoproiector și un ecran de proiecție, care ne sunt de un real folos în procesul didactic. Cu ajutorul acestora, proiectez la fiecare oră diferite resurse ( manuale digitale, fișe de lucru, prezentări ppt).

Pentru că o tablă inteligentă are un cost destul de ridicat, este mai greu de procurat prin intermediul părinților și de aceea am ales să facem parte din proiectul dumneavoastră.  Nu se poate realiza dezvoltarea competențelor digitale în absența resurselor necesare. Deși suntem încă mici, avem dorințe și aspirații înalte!

Detalii de contact
 • Institutie de invatamant: Școala Gimnazială "Mareșal Alexandru Averescu" Adjud
 • Localitatea Adjud
 • Persoana de contact: Luminita Erna Alexe
 • Telefon: 0766516587
 • Trimite e-mail
 • Alertă adaugată de: alexeluminita
Localizare

Strada Libertăţii 2a, Adjud, România

0 Susținători

Mesajul tău de incurajare va fi publicat

Publicând acest mesaj, ești de acord să primești notificări periodice din partea hartaedu.ro

Cum mă pot implica

În calitate de persoană fizică sau persoană juridica, poți susține acest caz prin donații în bani, în bunuri, prestări de servicii sau pur și simplu activitate independentă de voluntariat. Dacă ai fost impresionat de caz, însă nu ai în acest moment posibilitatea de a contribui, poți ajuta la creșterea awareness-ului său distribuind-o pe rețelele de socializare.

Pentru a începe să contribui la soluționarea problemei, contactează unitatea de învățământ sau profesorul aplicant pentru a stabili strategia pe mai departe. În acest sens, platforma îți oferă multiple opțiuni de comunicare; accesând unul din butoanele de mai sus, poți suna, trimite un mail sau un mesaj în platformă persoanei de contact pentru această alertă. Butonul “Cum ajung” îți va clarifica poziția exactă a școlii, însă te încurajăm să contactezi aplicantul și să îl notifici înainte de a face o vizită instituției.

Împreună cu profesorul, stabilește o strategie de acțiune și identifică punctele exacte în care ai putea interveni pentru soluționarea problemei. Ulterior anunță-ne și pe noi în legătură cu progresul colaborării cu școala pentru a putea marca problema (sau parte din ea) drept soluționată.

Conectează-te cu persoana de contact
Am intentia de a dona produse/servicii

Completează următorul formular pentru a-ți arată intențiile față de alertă postată.

Vreau sa transmit un mesaj

Completează următorul formular pentru a-ți arată intențiile față de alertă postată.

0 Susținători

Mesajul tău de incurajare va fi publicat

Publicând acest mesaj, ești de acord să primești notificări periodice din partea hartaedu.ro
mood_bad
 • Inca nu exista comentarii.
 • Adauga un comentariu
  Dorești să oferi o donație?
  Nici o companie nu și-a exprimat intenția de a ajuta această alertă.
  Fii tu primul care se implică! Click aici

  Doresti sa fii tinut la curent cu aceasta alerta sau cu oricare alta ce apare in apropiere?

  Lasa-ne numele si adresa ta de e-mail si vei primi un sumar al alertelor din judetul sau din regiunea .