• Elevi impactați: 29 elevi
 • Grupa de învățământ: Ciclu primar
 • Urgența alertei: Moderata
 • Unitatea scolara:Scoala Gimnazială ,,George Emil Palade"
 • Nevoi menționate: Tablă interactivă
Problema sesizată

Elevii din Școala Gimnazială George Emil Palade din Ploiești au nevoie de tablă smart

În 2021, rolul profesorului nu mai este doar de a transmite informații către elevi. Cea mai mare provocare acum este de a capta atenția acestora și a menține concentrarea lor pe tot parcursul lecției. Întotdeauna am căutat metode moderne de predare-învățare-evaluare care să-i ajute pe elevi să înțeleagă cu ușurință conceptele specifice disciplinelor predate.

Ca Ambasador Îndreptar Digital am aflat și am adus în sala de clasă instrumente digitale care au făcut ca lecțiile să devină interactive ajutându-ne de device-urile personale ale copiilor, uneori insuficiente. Am creat lecții interactive pe diferite platforme care le-am utilizat la clasă folosindu-mă de un calculator nu prea nou din sala de clasă.

Îmi doresc de ceva timp o tablă interactivă care să facă față provocărilor actuale. Ea oferă oportunitatea eficientizării instruirii și, în același timp, copiii vor fi mult mai motivați, vor participa cu mai mult interes la lecții. Elevii mei sunt la vărsta (7-8 ani)  când învățarea prin joc este esențială. Tabla interactivă i-ar aduce mai aproape de modul în care îi va face să înțeleagă conceptele abstracte. Trăim în era vitezei, a digitalizării în care scrierea cu cretă la tablă nu mai stârnește curiozitatea elevului. Consider că o tablă interactivă ne-ar fi necesară în sala de clasă. Îmbinând tradiționalul cu modernul voi putea oferi elevilor mei o învățare autentică care să-i aducă aproape de cerințele viitorului.

Demersuri realizate

Sunt profesor pentru învățământ primar la o școală dintr-un cartier al orașului Ploiești. Deși se află în mediul urban nu pot spune că dotarea școlii este una care să răspundă cerințelor actuale. Sunt școli din mediul rural dotate mult mai bine decât școala în care profesez.

Înainte de începerea pandemiei am întocmit un necesar de obiecte pentru clasă în care ceream un dispozitiv pentru ca tabla obișnuită să devină o tablă interactivă știind că totuși școala nu dispunea de un buget mare și erau multe nevoi ce trebuiau rezolvate. Desigur că pentru școală acest lucru nu era o prioritate și demersul meu nu a avut succes. Am găsit pe Facebook un grup al antreprenorilor în care am postat un mesaj referitor la dorința mea de a achiziționa o tablă interactivă pentru ca elevii mei să poată avea parte de lecții interactive care să-i ajute în înțelegerea unor concepte, în dezvoltarea competențelor seculului XXI, dar nu am primit niciun răspuns.

Caut totuși în continuare modalități în care să pot achiziționa o tablă interactivă. Cum spune o vorbă din popor ,,speranța moare ultima”, așa și eu sper ca într-o zi să pot găsi resursele necesare pentru a avea o astfel de tablă în sala mea de clasă unde elevii să simtă că școala este un loc în care învață lucruri relevante ce îl vor ajuta în viitor.

Detalii de contact
 • Institutie de invatamant: Scoala Gimnazială ,,George Emil Palade"
 • Localitatea Ploiesti
 • Persoana de contact: Gheorghe Diana
 • Telefon: 0244556602
 • Trimite e-mail
 • Alertă adaugată de: Diana Gheorghe
Localizare

Aleea Godeanu 4, Ploiești, România

113 Susținători

Mesajul tău de incurajare va fi publicat

Publicând acest mesaj, ești de acord să primești notificări periodice din partea hartaedu.ro

Cum mă pot implica

În calitate de persoană fizică sau persoană juridica, poți susține acest caz prin donații în bani, în bunuri, prestări de servicii sau pur și simplu activitate independentă de voluntariat. Dacă ai fost impresionat de caz, însă nu ai în acest moment posibilitatea de a contribui, poți ajuta la creșterea awareness-ului său distribuind-o pe rețelele de socializare.

Pentru a începe să contribui la soluționarea problemei, contactează unitatea de învățământ sau profesorul aplicant pentru a stabili strategia pe mai departe. În acest sens, platforma îți oferă multiple opțiuni de comunicare; accesând unul din butoanele de mai sus, poți suna, trimite un mail sau un mesaj în platformă persoanei de contact pentru această alertă. Butonul “Cum ajung” îți va clarifica poziția exactă a școlii, însă te încurajăm să contactezi aplicantul și să îl notifici înainte de a face o vizită instituției.

Împreună cu profesorul, stabilește o strategie de acțiune și identifică punctele exacte în care ai putea interveni pentru soluționarea problemei. Ulterior anunță-ne și pe noi în legătură cu progresul colaborării cu școala pentru a putea marca problema (sau parte din ea) drept soluționată.

Conectează-te cu persoana de contact
Am intentia de a dona produse/servicii

Completează următorul formular pentru a-ți arată intențiile față de alertă postată.

Vreau sa transmit un mesaj

Completează următorul formular pentru a-ți arată intențiile față de alertă postată.

113 Susținători

Mesajul tău de incurajare va fi publicat

Publicând acest mesaj, ești de acord să primești notificări periodice din partea hartaedu.ro
 • Gîsculescu Violeta
  mai 12, 2022 at 5:56 am

  Faceți lucruri grozave și aveți nevoie de aceste table! Succes, Diana!

 • angela.rotaru
  mai 9, 2022 at 10:40 am

  Vă susțin pentru că am fost parteneri în proiecte eTwinning, pentru că sunteți minunați și vreți să aveți și tehnologia care să vă facă învățarea mai atractivă!

 • Vasile Florentina
  mai 7, 2022 at 8:55 am

  Sunteți minunați și faceți lucruri extraordinare.

 • Honciuc Raluca
  mai 6, 2022 at 3:51 pm

  Știu cât este de important să captezi atenția copiilor, iar în prezent tehnologia este cea mai facilă cale.

 • Cristina Mihaela Teodoroiu
  mai 5, 2022 at 10:42 pm

  Lucrez în învățământ. Școala noastră are table smart în fiecare clasă. Înțeleg de ce vă doriți și vă țin pumnii! 😊

 • Liliana Chivulescu
  mai 5, 2022 at 10:13 pm

  Înțeleg nevoia voastră. Succes vă doresc!

 • Diana Comsa
  mai 5, 2022 at 8:04 pm

  Vă susțin deoarece fiecare bănuț investit în educație contează!
  Succes!

 • Tudorica Bogdan
  mai 5, 2022 at 6:49 pm

  Este o dotare binevenita

 • Ene Nicoleta
  mai 5, 2022 at 4:42 pm

  Pt viitorul copiilor și pt ca sunt subiectiva, și copii mei au învățat în aceasta scoala

 • Stanciu Mariana
  mai 5, 2022 at 4:30 pm

  Sunteți minunați!

 • TEODORU VALENTINA
  mai 5, 2022 at 3:34 pm

  Sunteți copii silitori, implicați în multe proiecte interesante, iar o astfel de tabla va deschide noi orizonturi de cunoaștere și multe posibilități de rezolvare a problemelor apărute . Aveți o doamnă învățătoare capabilă, un dascăl devotat clasei, școlii.

 • Ștefanache Diana
  mai 5, 2022 at 3:14 pm

  Sunt învățătoare și mi se pare normal să avem cu toții o asemenea tablă în clasă, pentru a fi, cu toții, din ce în ce mai bine pregătiți! Tare mi-aș dori și eu una! Mult succes, dragilor!

 • Mihai Marieta
  mai 5, 2022 at 11:44 am

  Tabla ar ajuta mult în procesul instructiv educativ.

Adauga un comentariu
Dorești să oferi o donație?
Nici o companie nu și-a exprimat intenția de a ajuta această alertă.
Fii tu primul care se implică! Click aici

Doresti sa fii tinut la curent cu aceasta alerta sau cu oricare alta ce apare in apropiere?

Lasa-ne numele si adresa ta de e-mail si vei primi un sumar al alertelor din judetul sau din regiunea .