• Elevi impactați: 320 elevi
 • Grupa de învățământ: Ciclu gimnazial, Ciclu primar, Preșcolar
 • Urgența alertei: Urgenta
 • Unitatea scolara:Școala Gimnazială ,,Episcop Melchisedec Ștefănescu,,Gârcina
 • Nevoi menționate: Cărți & Manuale Școlare, Dulapuri & rafturi
Problema sesizată

Școala noastră are o nevoie majoră de cărți deoarece cele care se află în fondul de carte al școlii sunt vechi, depășite atât tematic cât și ca aspect și structură (paginile sunt casante). În ultima perioadă s-a constatat un interes crescut al elevilor față de literatura contemporană, de aceea cărțile pe care le avem nu satisfac nevoile de cunoaștere și de dezvoltare în concordanță cu realitatea cotidiană.

Fondul de carte al școlii nu a mai primit titluri noi de câțiva ani, ultima reînnoire venind dintr-o sponsorizare. Problema persistă de câțiva ani însă nu au fost găsite până acum resurse pentru acest domeniu, investițiile orientându-se spre infrastructura de bază (școala a avut până acum doi ani toaleta în curte și încălzirea se făcea la sobă de teracotă).

Ar fi necesare cărți adaptate mai multor grupe de vârstă: 3-6 ani, 6-9 ani, 9-12 ani, 12-15 ani deoarece școala are atât grădiniță cât și clase de învățământ primar și general. De asemenea ar fi necesare titluri care aparțin literaturii române dar și titluri reprezentative pentru literatura străină, enciclopedii, atlase, albume.

Demersuri realizate

Școala a atras parteneriat cu diverse entități private prin intermediul cărora a fost suplimentat fondul de carte. Semnificativ ar fi parteneriatul cu Editura Curtea Veche prin care elevii școlii au primit cărți pentru uzul personal, pe care le-au putut lua acasă dar și cărți care au rămas în biblioteca școlii.
Din păcate resursele obținute nu satisfac nici ca volum, nici prin conținut nevoile elevilor.

Detalii de contact
 • Institutie de invatamant: Școala Gimnazială ,,Episcop Melchisedec Ștefănescu,,Gârcina
 • Localitatea Garcina
 • Persoana de contact: Sima Marina
 • Telefon: 0743453707
 • Adresa e-mail: [email protected]
 • Alertă adaugată de: Sima Marina
Localizare

Strada Melchisedec Ștefănescu, nr.117, Gârcina, România

Cum mă pot implica

În calitate de persoană fizică sau persoană juridica, poți susține acest caz prin donații în bani, în bunuri, prestări de servicii sau pur și simplu activitate independentă de voluntariat. Dacă ai fost impresionat de caz, însă nu ai în acest moment posibilitatea de a contribui, poți ajuta la creșterea awareness-ului său distribuind-o pe rețelele de socializare.

Pentru a începe să contribui la soluționarea problemei, contactează unitatea de învățământ sau profesorul aplicant pentru a stabili strategia pe mai departe. În acest sens, platforma îți oferă multiple opțiuni de comunicare; accesând unul din butoanele de mai sus, poți suna, trimite un mail sau un mesaj în platformă persoanei de contact pentru această alertă. Butonul “Cum ajung” îți va clarifica poziția exactă a școlii, însă te încurajăm să contactezi aplicantul și să îl notifici înainte de a face o vizită instituției.

Împreună cu profesorul, stabilește o strategie de acțiune și identifică punctele exacte în care ai putea interveni pentru soluționarea problemei. Ulterior anunță-ne și pe noi în legătură cu progresul colaborării cu școala pentru a putea marca problema (sau parte din ea) drept soluționată.

Conectează-te cu persoana de contact
Am intentia de a dona produse/servicii

Completează următorul formular pentru a-ți arată intențiile față de alertă postată.

Vreau sa transmit un mesaj

Completează următorul formular pentru a-ți arată intențiile față de alertă postată.

mood_bad
 • Inca nu exista comentarii.
 • Adauga un comentariu
  Dorești să oferi o donație?
  Nici o companie nu și-a exprimat intenția de a ajuta această alertă.
  Fii tu primul care se implică! Click aici

  Doneaza prin SMS Trimite mesaj "ELEV" prin SMS la 8845

  Donezi lunar 2 euro și susții educația copiilor din comunități vulnerabile.
  Vezi detalii

  Donează online oricât poți către activitatea depusă de Narada

  Fără să te coste nimic în plus, redirecționând, oferi un strop de putere în plus Asociației Narada, care să facă bine și în numele tău.
  Poți dona orice sumă

  Doresti sa fii anuntat cand apare o alerta in apropierea ta?

  Lasa-ne numele si adresa ta de e-mail si vei primi un sumar al alertelor din judetul tau, atunci cand vor aparea.